http://megauplinkbindinstaller.com/cfg1.php virüsünü temizleme

GK6789

New member
Reaction score
0
konuyu doğru yere açmamış isem özür dilerim.
arkadaşlar bugün pc'me nerden geldiğini anlamadığım bir virüs bulaştı, bütün gecemi aldı ama sonunda temizleyebildim. aynı problemi yaşayanlar olabilir ihtimaline karşılık bu başlığı açtım, umarım yardımcı olabilirim.

Virüs Tanımlaması;
kaspersky 7 kullanıyorum, tüm güncellemeleri yapılmış durumda. hangi siteden girdiğini bilmiyorum bir virüs bulaştı ve makina dakikalarca kastı. ctrl+alt+del yaptığımda cpu kullanımı normal gözükmesine rağmen bütün işlemleri 3-4 kat daha yavaş yaptı. -windowsun temelini oluşuran- klasörler aşırı gecikme ile açılmaya başladı, bilgisayarımın açılması 2, bazen 3 dakikayı buldu. sabit disklerden herhangi birine girmek isstediğimde ekranda boş hata mesajı beliriyordu, sadece "evet" "hayır" seçenekleri vardı ve kaspersky sürekli http://megauplinkbindinstaller.com/cfg1.php sitesini açmaya çalışan browser'ı engellediği mesajı beliriyordu. eğer yanlış bakmadıysam virüsün adı Trojan-Dropper.Win32.Agent.xms

Kaldırmak için;
hijackthis yazılımını www.hijackthis.de/ sitesinden yükleyin, ücretsiz bir yazılımdır. hemen ardından -geç açılacağı için- C:\WINDOWS\system32\hhahgxda.dll dosyasını bulun. hijackthis ile yaptığınız arama sonrası -yaklaşık 2 dakika sürüyor, gözünüzü korkutmasın-
O2 - BHO: JurToolbar - {DEE7B1F7-A014-477C-B0C5-23A51AA81DB5}
satırını bulun , işaretleyin ve fix yapın.
ardından system32'de hedeflediğimiz dosyayı (hhahgxda.dll) shift+delete tuşları ile silin.

hhahgxda.dll dosyası kullanımda ise onu silemezsiniz doğal olarak. bu gibi durumlarda herhangi bir file shredder programı kullanmanızı öneririm. ben o dll dosyasını spybot search&destroy programı ile birlikte gelen file shredder aracı ile sildim. spybot'u indirmek için www.spybot.com/ adresini kullanabilirsiniz, program ücretsizdir.

dilerseniz bu işlemlerin ardından pc'yi yeniden başlatabilirsiniz, gerekli değil ama pc'nin rahatlaması açısından sağlıklı olacaktır.

benzer virüs problemlerinizi yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

Geri