Hristiyan Kızın; müslümanların başörtüsü hakkındaki sorusuna verilen cevap

DeRSaaDeT

Islambol
Altın Üye
Reaction score
0
[video=Hristiyan K?z?n; müslümanlar?n ba?örtüsü hakk?ndaki sorusuna verilen cevap]5889[/video]

mutlaka izlenmesi gereken bir video =)

Çok soru sormaktan ise dinleri ve kurallarını akılca karşılaştırmak bile yeter islamın doğruluğuna ??

eğer bir erkek bir kadın başörtü takmıyo diye tahrik oluyosa bu sapıklık'dır veya tahrik olmak için bahane arıyordur. ben o erkeğin erkekliğinden şüphe ederim. kadınlar başörtü takmalı fakat erkekler başörtüsü takmıyo diye bunu kötüye kullanmamalı. çok yetersiz bayağı bi cevap olmuş

crazyboy_9999 izledim sorulan soruyu çok güzel cevaplamış...

eğer bir erkek bir kadın başörtü takmıyo diye tahrik oluyosa bu sapıklık'dır veya tahrik olmak için bahane arıyordur. ben o erkeğin erkekliğinden şüphe ederim. kadınlar başörtü takmalı fakat erkekler başörtüsü takmıyo diye bunu kötüye kullanmamalı. çok yetersiz bayağı bi cevap olmuş

Videoda dendiği gibi incilde kadınların başını kapatması öngörülmüştür. Kuranda ve hz muhammed savin hayatında bununla ilgili apaçık deliller de getirilmiş. Ben şuan yurtdışında öğrenim görüyorum ve benim batılı erkeklerden edindiğim izlenimlere göre bu bölümde ağıza alınmayacak, arkadaşları hakkında sözler söylediğini kendi kulaklarımla duydum =).Hepsi söylemese de erkeğin karakteri böyledir (kimisi içinden düşünür). Tahrik olmayan insan bu konu hakkında bu kadar terbiyesizce konuşmazdı. Madem erkeğin ilgisini çekmiyo o zaman neden oto fuarlarında mankenler kullanılıyo mankenin oto fuarıyla olan alakası nedir? Erkeklerin kadına olan zaafıyla ilgili tonla kamera şakası var. Hepsini tekrar izlemeni tavsiye ederim...

imanın esasları arasında kurana inanmak vardır. Bir kelimesini bile inkar etmek kafirlik demektir. Allahı meleklerini kitaplarını peygamberlerini ahiret gününü kader hayır ve şerrin allahtan olduğunu inkar eden müslüman değildir. Mürted olur tevbe etmesi gerekir. Yanlış anlaşılmasın bu arada ben kendimi değerlendiriyorum kimseyi değil. Ben kitabın harfine bile iman ettim. Kuranı azimüşşan allahın şuan yeryüzünde muharref olmayan tek kitabıdır. Ben kitapta ne denirse iman ettim. Cinlerinden tut şeytanına en mantığa uymayan (materyalist görüşle!!!) şeylerine kadar! Sonsuz ilim sahibi allah kendi yarattığı organizma olan insanın en zayıf noktasını elbetteki insandan daha iyi bilir. Bu da kuranda belirtilmiştir. Ben de sonsuz ilmi olan allaha iman ettiğim için her dediğine inanıyorum ve bu bölümde de paylaşımlar kuran ve hadis ışığındadır ve videoda konuşan şahıs da kuranı doğru kabul edenler için söyleyeceklerini söylemiştir ve örneklerlede allahın sonsuz ilmini takdir etmiştir.

dediğim gibi bencede islam'a göre kadın örtünmeli fakat onu seks objesi tahrik meselesi haline getirmek erkeklik değildir. Allah insanlara nefis vermiş bunu kontrol edebilmeli. islamiyet hoşgörü dinidir. bana din'i öğretmek yerine insanlara kadınların da Allah tarafından yaratılan kullar olduğunu ve sırf örtünmediği için onu seks objesi olarak görmemesi gerektiğini öğretin ki medeniyete ulaşın

adam deyeceğini demiş üstüne konuşmanın lüzumu yok :)

Eğitim bilimlerinde çalışırken bir kavram vardır "alışma" diye. Uyarıcının önceleri göstermiş olduğu tepkiyi bir müddet sonra göstermemesidir, der uzmanlar. Sende "alışmış" olmayasın..? Çünkü senin mantığa göre hareket edecek olursak Antalya'ya turistik bi yere gittiğinde"oha falan" oluyorsun ama bir haftaya kalmaz insan alışıyor, hatta tiksinenleri bile gördüm. Şimdi oradakiler "Ulan bi bacak görmeye görsün millet hemen salyası akıyo. Sapık ula bunlar! Gidin azcık medenileşin ondan sonra gelin buralara!!" dese mesela..? Hoş olur mu..? :)

Eğitim bilimlerinde çalışırken bir kavram vardır "alışma" diye. Uyarıcının önceleri göstermiş olduğu tepkiyi bir müddet sonra göstermemesidir, der uzmanlar. Sende "alışmış" olmayasın..? Çünkü senin mantığa göre hareket edecek olursak Antalya'ya turistik bi yere gittiğinde"oha falan" oluyorsun ama bir haftaya kalmaz insan alışıyor, hatta tiksinenleri bile gördüm. Şimdi oradakiler "Ulan bi bacak görmeye görsün millet hemen salyası akıyo. Sapık ula bunlar! Gidin azcık medenileşin ondan sonra gelin buralara!!" dese mesela..? Hoş olur mu..? :)

crazyboy yurtdışında yaşıyormuş orda seks illegal bi durum değil bildiğin gibi. ordaki insanların bile kızlar hakkındaki yorumları içler acısı. benim demek istediğimi başka yerlere çekmeyin. başı açık diye bi kızdan tahrik olunmaz. saçıylamı ilişkiye girceksiniz. ayrıca giydiği kıyafet yüzündende insan portresi çizipde onun bunun hakkında yorum yapmak ne kadar islama uygun buda tartışılır

crazyboy yurtdışında yaşıyormuş orda seks illegal bi durum değil bildiğin gibi. ordaki insanların bile kızlar hakkındaki yorumları içler acısı. benim demek istediğimi başka yerlere çekmeyin. başı açık diye bi kızdan tahrik olunmaz. saçıylamı ilişkiye girceksiniz. ayrıca giydiği kıyafet yüzündende insan portresi çizipde onun bunun hakkında yorum yapmak ne kadar islama uygun buda tartışılır

Bugün "saçıyla mı ilişkiye gireceksiniz" diyen zihniyet, yarın" bacağıyla mı ilişkiye gireceksiniz." der. Ayrıca konuyu da başka tarafa çektmiyorum, konuyla ilgili paralel bir örnek verdim. Ama siz "crazyboy yurtdışında yaşıyormuş orda seks illegal bi durum değil bildiğin gibi." sözlerinizle sanki burada seksin illegal olup olmadığını tartışıyoruz gibi konuyu başka yönlere çekme gayreti içerisindesiniz. Olmuyor. Tartışacaksanız adamakıllı gelin tartışalım. Yok amacınız bazı düşüncelerinizi empoze etmekse bilelim.

hertürden insana saygımız var yaratılanı severim yaradandan ötürü böyleysenizde yapcak bişey yok :)

hertürden insana saygımız var yaratılanı severim yaradandan ötürü böyleysenizde yapcak bişey yok :)

kardeş yorumlarınızı okudum allah kadının saçını açmasını haram kıldımış ise haramdır örtünmesi lazımdır tartışmaya gere yok ama sen örtürmessin o sana kalmış....

kardeş yorumlarınızı okudum allah kadının saçını açmasını haram kıldımış ise haramdır örtünmesi lazımdır tartışmaya gere yok ama sen örtürmessin o sana kalmış....

okusaydın bencede örtünmelidir yazdığımı görürdün. boş beleş post atmayın

>>>YOUTUBE TIKLA VE İZLE<<<

[video=Hristiyan K?z?n; müslümanlar?n ba?örtüsü hakk?ndaki sorusuna verilen cevap]5889[/video]

mutlaka izlenmesi gereken bir video =)

Allah razı olsun böğle güzel bi paylaşım yaptığın için emeğine sağlık BUrdaki kasıt İncirde de olsa Tevratta da olsa Zeburda da Olsa Ve En Önermlisi ise Kur'anı Kerimü Amişamda En son nokta Orası Kar'anı Kerimde Ne deniliyorsa kimsenin şüpesi vede sorgulası olmaz Allah'u Teallahın en son kelamıdır herşey açık ve net peyan edilmiştin...

öncelikle konunun bu kadar ilgi ve destek göreceğini düşünmemiştim... herkesin değerli yorumları için allah razı olsun. Fakat
burada sadece helal olsun bravo tarzı tek seferlik desteklerin yerine islam ve insanı canlandıralım konular açalım hergün islam hakkında birşeyler araştırıp okuyup yorumlayıp bölümü canlı tutalım arkadaşlar.. sizden ricam budur. Özellikle bu konuya değerli yorumlarını yazarak beni sevindiren herkesten ricam budur =)

yüreğinde en ufak imanı olan bütün kardeşlerim allaha emanet olun

alışmış kudurmuştan beterdir arkadaş :w00t:

Geri