HP kendi kendini yöneten ProLiant Gen8 Sunucuları

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
23 May 2008
Mesajlar
31,409
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ѕαмѕυηѕρσя







HP, sektörün kendi kendine en yeterli sunucu serisi olan HP ProLiant Generation 8 (Gen8) serisi sunucularını tanıttı.
HP ProLiant Generation 8 serisi, HP’nin veri merkezi maliyetlerini dönüştürmek amacıyla başlattığı Project Voyager adlı 300 milyon dolar bütçeli bir Ar-Ge projesi sonucunda ortaya çıktı. HP ProLiant Gen8 sunucuların yaşam döngüsünün her aşamasında otomasyon sağlayarak BT maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor. Bugüne kadar 900 patent sağlayan Project Voyager kapsamında geliştirilen yeni HP ProActive Insight sistem mimarisi de HP Bütünleşik Altyapılara entegre ediliyor.
Akıllı teknolojilerle görevlerde otomasyon sağlayan ve sunucularda ayakta kalma süresini önemli ölçüde geliştiren HP
ProActive Insight mimarisi ile çalışan HP ProLiant Gen 8 şirketlerin en önemli ihtiyaçlarına cevap veriyor. Örneğin 1000 metrekarelik bir veri merkezine aşağıdaki avantajları sağlıyor:

— Şirketler sunucularını desteklemek için manüel işlemlere 3 yılda ortalama 24 milyon dolar harcıyor. Sistem yöneticileri HP ProLiant Gen8 ile 3 kat verimli çalışıyor ve sektörde ilk olan HP Akıllı Güncelleme ve diğer otomasyon teknolojilerinin yardımıyla güncelleme gibi manüel işlemler artık otomatik olarak 10 dakika içinde tamamlanabiliyor. Bu da 3 yılda 24 milyon dolar harcanan manüel operasyonlardan tasarruf sağlıyor.


— Artan sunucu enerji tüketimi ve idari masraflar şirketlere üç yılda 29 milyon dolara mal olabiliyor. Sektörde ilk HP 3B Sensör Denizi (HP 3-D Sea of Sensors) teknolojisine sahip olan HP ProLiant Gen8, gereğinden fazla kullanılan sunucuları gerçek zamanlı lokasyon, güç tüketimi, iş yükü ve sıcaklık verileri bazında tespit ederek 1 Watt enerji başına bilgi-işlem kapasitesini yüzde 70 arttırıyor. HP 3B Sensör Denizi aynı zamanda enerji verimliliğinde otomasyon sağlayarak manüel yapılandırma ve envanter hatalarını yüzde 100 oranında elimine ediyor.
— Planlanmamış iş kesintisi maliyetleri kurumlara saatte yaklaşık 10 milyon dolara mal oluyor. Sektörde bir ilk olan HP Active Health ve HP Insight Online teknolojileri ile HP ProLiant Gen8 kendi sağlık durumunu 1600 veri noktasında otomatik olarak analiz eden tek sunucu olarak öne çıkıyor. Kurumlar kendi kendini izleme, kendi kendine tanı koyma ve proaktif destek özellikleri sayesinde planlanmamış kesinti sorunlarını yüzde 66’ya kadar daha hızlı çözebiliyor.

HP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Endüstri Standardı Sunucular ve Yazılım Grubu Genel Müdürü Mark Potter, Project Voyager’la ilgili olarak şunları söyledi: “Veri merkezlerinin hızla artan işletim maliyetlerini karşılamak gittikçe zorlaşırken kurumlar HP’nin bu sorunu çözmesini istiyor. Biz de bu nedenle sunucuların sanallaştırma ile kendi kendine yeterli olması ve veri merkezi ekibinin işyerinde inovasyona daha çok zaman ayırmasını sağlayan yenilikçi akıllı teknolojiler sunuyoruz.”

Project Voyager, HP’nin Kasım 2011’de Project Moonshot ile başlayan ve sunucu pazarında birkaç yıla yayarak uyguladığı dönüşüm planının üçüncü evresini oluşturuyor. Project Moonshot, düşük enerji tüketimli bilgi-işlem süreçleri için üretilen sunucuların tasarım yaklaşımını değiştirdi. İkinci aşama olan Project Odyssey ise iş kritik bilgi-işlem sistemlerinin geleceğini belirledi. Bundan yola çıkan HP dönüşüm planının üçüncü aşaması olan Project Voyager ile şimdi de sunucu yaşam döngüsünde her yönüyle otomasyon sağlıyor.







 
Geri
Üst