Hotel CALİFORNİA

SEPTAGH

New member
Reaction score
0
Arkadaşla hepimiz The EAGLES "Hotel California" adlı parçasını biliyoruz sanırım.Ben bunu hikayesini duydum ama ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem.Duyduğum hikaye beni çok etkiledi.Kafamda bi senrayo oluşturdum ve Ege Ünv.Radyo televizyon sinema bölümünde okuyan bi arkadaşımla paylaştım o da hocasına anlatmış.Hocası senaryoyu çok beğenmiş ve ing çevirisini yaptırarak Steven SPILBERG e yollamış.Aslında olayın burayakadar gelmesini istemiyordum sonuçta amatörce bi senaryo ama şu anda Steven SPILBERG' de.Cevap bekliyoruz.:)yazdığım senaryoyu sizlerle de paylaıp yorumlarınızı almak istiyorum.

İlk önce parçanın hikayesini anlatayım.

Birbirini deli gibi seven iki kişi aile baskısı yüzünden evlenemiyolar.En sonunda kaçıp evlenmeye karar veriyorlar.Hotel California'ya gelip otelin kilisesinde evleniyolar.Esas oğlan kutlamak için 1 kilometre ilerideki markete yürüyerek gider ve şampanya alır.Döndüğünde otel tamamen yanmıştır.

Gelelim benim yazdığım senaryoya...

Kızımız ve oğlumuz aynı okulda okumaktadır.Esas kızımız zengin bi ailenin tek kızıdır.Kızın babası acımasız biridir.Karısı kendini astıktan sonra sadece kızı ile igilenmiştir.Esas oğlan ise okul parasını çıkartabilmek için okulun tamir işleinde çalışmaktadır.Babası o genç yaştayken ölmüştür.Annesi ise alkol bağımlısıdır.Esas oğlanımızın tek neşesi küçük kız kardeşidir.

Günün birinde kızın babası bu ilişkiyi öğrenir ve çocuğu medenice ikaz eder fakat hemen akabinde de çocuğu adamlarına bi güzel benzettirir.Ama çocuk bunu sevgilisine kesinlikle söylemez.Daha sonra babası iel yaptığı bi tartışma sırasında çocuğu babasının dövdürdüğünü anlar ve evden kaçar.Hotel CAlifornia' ya gelip kilisede evlenirler.hava soğuk ve yağmurludur.Odalarına çekilirler .Kızımız bunu kutlayalım der.oğlan da şampanya almak için dışarı çıkar.Arabaları olmadığı için markete yürüyerek gider.Marketteki adam müziğin sesini sonuna kadar açmıştır.O sırada uzaklardan garip bi ses gelir ama müziğinde etkisiyle esas oğlan bunu pek önemsemez.Kızın istediği şampanyayı bulur ve cebindeki paraya bakar.Cbindeki para yetersizdir ve çocuk o soğukta deri ceketini kasiyere verir ve çıkar.Dışarıda bi tuhaflık olduğunu anlar ama bi anlam veremez.Bi süre yürüdükten sonra oteli görür ama otel yanmaktadır.Elindeki şampanya şişesini atarak koşar ve kızın yanarak öldüğünü öğrenir.Sarhoş bi sürücü otelin benzin istasyonuna dalmiş ve patlamaya nede olmuştur.Esas oğlan bitap bi şekilde kalakalmıştır.Eve gidip annesi ve kızkardeşini öper .Biraz para aldıktan sonra eski model arabasına atlar ve cenazeye gider.Fakat şerefsiz babası (sinirlendim bi an) çocuğu cenazeye almaz.Artık kızın acısına dayanamayan sas oğlan cenazeden sonra kızın mezarına gider ve başlar ağlamaya.Sürekli kızla konuşur.Sonunda dayanamaz arabasına tlar kontağı çevirdiği anda Hotel California parçası çalmaya başlar.Yol boyunca sürekli ağlayarak gider ...Aniden direksiyonu çevirir ve uçurumdan aşağı sürer arabayı...

Şimdi geldik önemli yere parçayı bilenler bilir.Parçanın sonlarına doğru gitar solosu başlar.İşte o solonun başladığı yerde araba yere çakılır ve yazılar yazmaya başlar.Yazılar yazarken de Esas kız ve esas oğlanın kunuşmaları geçer...Sürekli birbirlerine seni seviyorum derler....

Nasıl olmuş???Gerçi o kadar ahım şahım bişey değil steven abimiz de pek sallamaz ama yazdım işte...:)

güzel güzelll olmuş şampanya alıcam diye ceketini veriyorya o sahne süper olmuş :D steven abimiz yerine sinan abimize verseydin ya daha ii olurdu :D

ahuaha septaq sen dizi yazsana lem :) Harika olmuş. Ne demek ahım şahım değil :p

çook güzel yaa. müthiş bir senaryo.. çook beğendim..

ahım şahımdan da öte bişey yaa..!

Gerçekten de amatörce yazılmış bişey ama bi gün çok param olursa bu projeyi hayata koyup sırf zevk için çekicem yayınlama falan olmaz ama arkadaşlar arasında izleyebiliriz.Steven amca bunu pek sallamaz ama öğrenci işi yapıp basit bi kamera biraz da özel efekt falan olabilir.

Geri