Hormonlu yiyecekler....

SAHRANİL

Altın Üye


Tarım ürünlerinin büyümelerini hızlandırarak verimi ve kazancı artırmak için bilinçsizce kullanılan ilaçlar, insan sağlığı açısından önemli bir risk oluşturuyor. Hormonlu yiyecekleri fark edin. Nasıl mı?

Hormonlu ürünleri doğallarından ayırmak için dış görünüşlerine dikkat etmek yeterli.

Meyve ve sebzelerin hormonlu olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

Domates: Domates kesildiğinde içi fazlaca boşsa, meyvenin ucunda sivri memeler ve anormal bir şekle sahipse hormonlu olduğundan şüphelenebilirsiniz. Ayrıca hormonlu domateslerde dik kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür.

Salatalık: Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere dikkat edin. İçleri adeta sünger gibi, çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir. Yenildiği zaman tat vermez.

Biber: Aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir. Çekirdek evi boş, etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku hakimdir.

Patlıcan: Şekli bozuktur. Kenarında meme gibi şişlikler görülür. Yan yana yapışıktır. Etli kısmı sünger gibi kof olur.

Patates: Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır. Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür.

Çilek: Aşırı büyük, çift yapışık ve içleri boştur.

Karpuz: Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur. Yendiği zaman aşırı nişasta kokusu veri


 

accumbens

New member
hormondan kaçmak için yapılacak en önemli şeylerden biri de sanırım,her gıdayı mevsiminde yemek veya her mevsim yemek istediğimz bir gıda varsa onu da gene mevsiminde satın alıp derindondurucudan yemek..
 
Üst