Hoparlör kabini yapımı

bahadır_88

New member
Reaction score
0
S.A Arkadaşlar; kendi yapmış olduğum ses sitemim için şimdide hoparlör kabini yapmak istiyorum şöyleki; elimde 20 cm 100 wat lık bir hoparlör var buna göre metre ile kaba taslak bir öl aldım diyorum ki gidip sanayiden giidp bu ebatlada tahta kesitreyim ve evd ekendim montajını yapayım ? nasıl olur? birde bu kabini yaparken nelere dikkat etmeliyim mesela bazen içine sünger koyuyorlar veya arkadan hava almaıs için dleik deliyor v.s ne lere dikkat etmeliyim ??

Bir arkadaşım 30 cm lik pioneer topladı anlatayım .mdf kestirdi .Hava deliği sağ altta ve önde önve 1 cm straforu yapıştırarak tutkalla içini kapladı ama unuttuğu 7 - 8 cm çapında pimaş boruyu kava deliğine ( onun çapınıda aynı ayarlıyorsun ) takıyorsun .Bu arada dikkat arkaya 5 cm kalana kadar ayarla pioneerci böyle anlattı bizde uyguladık çok iyi ses aldık ....

tşk ederim hocam verdiğiniz cevap için fakat neden kabinin içine süngüer koyuyorlar anlamadım ???

Ses yalıtımı için... kaba tabirle Zıngırdamasın diye =)

Gelirse sarsıntı olabilir demek istemiz arkadaş hoparlör bi seviyeden sonra sallanabilir diyor

yav arkadaşlar bir kaç gündür internette araştırıyorum fakat herkes bu kabin yapmanın çok zor olduğunu mühendislik bilgisi gerektirdğini söylemiş ne dir yani bukadar zor olan atla deve değil ya sonuçta yapacağımız küp şeklinde kara bir kutu olacak ortası delik bu kadar basit sanki bu kabini yapanlşar uzaylı değil ya onlarda bizim gibi insan kafama koydum ilk fırsatta yapacam bir kabin...

Ölçü hesabına göre yapmak epey zordur. begendiğin bir kabinin ölçüsünü baz alabilirsin.Ayrıca içine sünger degil bildigimiz izocam koyacaksın.Bu bas seslerin arkaya gitmesini önler ve tekrar ayrıca koyacagın ekipmanlar (Bas -medium -tweeter gibi)için Filtre koyacaksın. Sadece bas-tweeter yapacaksan şimdi ölçüsünü bilmediğim bir kondansatör bas-tweeter arasına yeterli

yav arkadaşlar ben öyle çok 4 4 lük bişey istemiyom öyle yok bas dı yok pionner bilmem nesiydi benim tek istediğim hoparlörüm öye kabak gibi ortada durmasın yeter öyle çok aman aman bişey istemiyorum.

Geri