Hollanda'da Sigara Yasagı

Mephisto

R€B€L
Altın Üye
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
Ülkede gelecek yıl, otel, lokanta ve kahvehanelerde sigara içmek tamamen yasaklanıyor

09.06.2007 02:01
Avrupa'da, insanların toplu olarak bulunduğu mekânlarda sigara içme yasağını genişleten ülkeler kervanına Hollanda da katılıyor
sigaraa.jpg

Sağlık bakanlığının bu konudaki önerisi, Bakanlar Kurulunda kabul edilerek, kesinleşti.

Buna göre, 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren ülkedeki bütün lokanta otel ve kahvehanelerde hiçbir şekilde sigara içilemeyecek. Karara göre, yalnızca esrar, marihuana gibi hafif türde kabul edilen uyuşturucuların satıldığı dükkânlarda (coffee shop) sigara içilebilecek, ancak bu mekânlarda da zorunlu olarak sigara içilmeyen bir bölüm de oluşturulacak.

Kaynak

HARIKA BIR UYGULAMA
KEŞKE BIZIM ÜLKEMİZDE INSANLARINA BU KADAR SÖZ GEÇİREBİLECEK KURALLAR KAYABİLSEYDİ
AMA BURDA TECAVÜZE , BÖLÜCÜLÜĞE... BİLE DOĞRU DÜRÜST CEZA YOK
kaldı sigara...

gelsın gelsın bızede gelsın bende bakkaldan alır gb marihuana almak ısterım puhaahaaa bu ne yaa sıgara yasak esrar serbest:durdurun :durdurun ... adaletın bu mu dunya!!:hhsigara

insanlarin bulundugu mekanlarda yasaklanmasi iyi ....

H@YDUT' Alıntı:
princeofdarkness, arkadaşın dedigi gibi esrar serbest hatta buna özel cafeler yapılmış ama sigarayı yasaklıyorlar enterasan bi ülke , sigara içmeyin esrar çekinmi diyorlar : )
hayır olm ölee degıl anlamak ıstedıgın gıbı anlama :D

esrar satılan yerlerde-cafelerde sadece sıgara ıcımı serbset olcak dıer cafelerde yasak :D

esrar ıcımı dogal olarak yasaktır herhalde sıgara yasaksa.Haberturk haberı vermıcem bı daha :durdurun anlatmaı bılmıolar :D

R€B€L' Alıntı:
hayır olm ölee degıl anlamak ıstedıgın gıbı anlama :D

esrar satılan yerlerde-cafelerde sadece sıgara ıcımı serbset olcak dıer cafelerde yasak :D

esrar ıcımı dogal olarak yasaktır herhalde sıgara yasaksa.Haberturk haberı vermıcem bı daha :durdurun anlatmaı bılmıolar :D

esrar satılan cafe ler gercek ama ehehe :durdurun

guzel bir uygulama..
benim yasadigim melbourne sehrinde (avustralya)
cogu kapali alanlarda sigara icimi yasakti
simdi 1 temmuz'dan itibaren gece kulupleri, kumarhaneler
dahil hicbir kapali alanda sigara icilmeyecek..
bence boyle kurallarin artmasi lazim..

Bu bahsettiğimiz ülkede pek çok arkadaşımın da bahsettiği gibi uyuşturucu serbest.
Hatta eşcinsellerin evlenmesi de serbest. Ahlaksızlık diz boyu ama iş sigaraya gelince yasak.
Peki benim soluduğum havayı kirletenler ya da içtiğim suyu içilemez hale getirenlere niye yasak yok?
Ên kolayı bu değil mi? Sigara içmeyi yasakla ama satışı serbest. Silah üretip satmak da serbest.
Sigara içerim kendim ölürüm. Belki yanımdakilar da az d aolsa zarar görür.
Ama en azından dünyaya zarar vermiyorum. Sigara içenler de insan.
Kimse sigara içenlere 2nci sınıf vatandaş muamelesi yapmasın lütfen!

hollanda/amsterdam da millet alıyo uyuşturucuyu sokaklarda tecavüzler, her sokakta millet birbirini vuruyor hepsinin kafası iyi neyaptıgını bilmiyor millet , bunlar sigarayı yasaklamış çok iyi çözüm bulmuşlar bravo :D

ben anladım olayı rebel yorma sen kafaynı :D

Geri