"hocamizin Arkasindayiz SÖzÜ Samİmİ DeĞİl"

UmitcanKHO

New member
Reaction score
0
Ne Manita Ne ARaba , Saçı Sarı Kendi Kara Trabzon'
UEFA Kupası’nda Metalist Kharkiv’e elenerek hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın koltuğu sallantıda!.. Görevinden alınacağı ve yerine Mircea Lucescu’nun getirileceği konuşulan Sağlam’la ilgili ve Beşiktaş’ın son durumu hakkında siyah beyazlı takımın eski teknik direktörü ve efsane ismi Rıza Çalımbay ile konuştuk!..

Geçmişte Beşiktaş’ı çalıştıran ve Ertuğrul Sağlam ile benzer kaderleri paylaşması belki de muhtemel olan Çalımbay, MARATON.COM.TR’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çalımbay’a göre; Beşiktaş başarısız mı? Sağlam’ın yerine düşünülen Lucescu, siyah beyazlı takımda başarılı olur mu? Ertuğrul Sağlam’ın performansı yeterli mi?

İşte Rıza Çalımbay ile yaptığımız söyleşi:

MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL SAĞLAM’IN GÖNDERİLMESİ GÜNDEMDE. NEDEN HEP TEKNİK DİREKTÖRLER GÖNDERİLİYOR BAŞARIZ OLUNCA? KULÜP YÖNETİMLERİNİN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

RIZA ÇALIMBAY: Bana göre teknik direktörler en az suçlu olanlardır. Mutlaka başka sebepler de vardır bir tek hocaya bağlı olmaması gerekiyor. Takımın başarısız olduğu zaman hemen hocaya yüklenilmesini yanlıştır. Tabi ki hocanın da başarısızlıkta payı vardır ama dediğim gibi sadece hocaya yüklemek yanlış.

MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL SAĞLAM’IN BEŞİKTAŞ’TAKİ PERFORMANSINI BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

RIZA ÇALIMBAY: Ertuğrul hocanın elinde iyi bir kadro var. Bazı şansızlıklar yaşadı. Ertuğrul hocanın yaşadığı en büyük şansızlıklar da Avrupa kupalarında oldu. Bu seneki Avrupa’da alınan sonuçlardan sonra geçen sene gündeme geldi. Liverpool’dan 8 tane yedi Beşiktaş elendi. Üstüne bu sene de Avrupa’da adı sanı duyulmamış bir takıma elenince bir tepki oldu, yoksa Ertuğrul hocaya bir şey söylenmez. Kadrosu çok iyi, yönetim iyi transferler yaptı. Beşiktaş bu sene şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi.

MARATON.COM.TR: LUCESCU ADI GEÇİYOR… DAHA ÖNCE DE ÇALIŞILMIŞ HOCALARA GERİ DÖNÜŞLER FAYDALI OLUR MU ?

RIZA ÇALIMBAY: Bilemiyorum… Lucescu daha önce burada başarılı olmuştur.Ama Lucescu’nun da başarısız olduğu dönem olmuştur. Lucescu 11 puan öndeyken 2. yarı şampiyonluğu vermiştir. Herkese belli bir zaman verildiği taktirde mutlaka başarılı olunur. Önemli olan antrenöre çalışacağı kadar arkasında durmanızdır. Destek olmaktır. En önemli olan budur. Ama maalesef 3 büyüklerde 3 maç kötü gittiğiniz zaman hemen çatlak sesler çıkıyor. Şu anda Fenerbahçe antrenörü gibi… İspanya’yı şampiyon yapmış gelmiş 3 maç kötü gidince tepki oluyor.

MARATON.COM.TR: BAŞKANLARIN “HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ” SÖZLERİNİ SAMİMİ BULUYOR MUSUNUZ?

RIZA ÇALIMBAY: Ben kesinlikle inanmıyorum. Önemli olan yönetimin destek vermesi. Ondan sonra zaten antrenör başarılı olur. Gerekli desteği görmedikleri zamanda ayrılmak zorunda kalıyorlar. Eğer yönetimler inanırlarsa -ki bu 3 büyüklerde daha kolay- her türlü imkana sahipler kesin başarılı olur antrenörler.

MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL HOCA BEŞİKTAŞ’TAN AYRILIRSA YENİ GELECEK OLAN TEKNİK DİREKTÖR NE KADAR FAYDALI OLUR?

RIZA ÇALIMBAY: Geçici olarak bir faydası olabilir. Tabi ki kimin geleceğine bağlı. İyi bir hava yakalarsa da yeni gelecek olan hoca başarılı olur. Ben Ertuğrul hocanın bırakacağına inanmıyorum. Zaten ayrılmaması da gerekiyor. Yönetimin sahip çıkması gerekiyor. Avrupa’da herkes eleniyor ama ligde şu anda iddiasını devam ettiriyor. Türkiye Kupası da var bence Ertuğrul hocaya sahip çıkılması gerekiyor.

MARATON.COM.TR: HOCAM TEŞEKKÜR EDERİZ SİZE VE ESKİŞEHİRSPOR'A BAŞARILAR DİLERİZ.

RIZA ÇALIMBAY: Ben teşekkür ederim iyi çalışmalar.

MARATON.COM.TR/ ÖZEL
RÖPORTAJ: Burak ÖZKAYA

Geri