Hoca mı Öğrenci mi ?

LeaDerLyCa

New member
Reaction score
0
SofistLik feLsefesinin yeni çıktığı zamanLarda aynı anda avukatlıkda yeni çıkıyor ... ve avukat olmak isteyen bir öğrenci avukatlığı çok iyi bilen bir Hoca'nın yanına geLiyor ve diyor ki hocam sen bana bu avukatlığı öğret söz kazandığım ilk davanın parasını sana vericem diyor günler aylar geçiyor ve bu öğrenci süper bir avukat oluyor ve hocası hadi paramı bekliyorum diyor öğrenci ise ben öyle bir söz vermedim diyor ve mahkemelik oluyorlar.

Mahkeme anında Hoca'nın düşüncesi :

Ben davayı kaybedersem zaten kazandığı ilk davanın parasını bana vericekti demek ki kaybedersem parayı alıcam

Ben davayı kazanırsam zaten kazanmış olduğum için para alıcam :)

demek ki ben her türlü para alıcam ..

Mahkeme anında Öğrenci'nin düşüncesi:

Ben davayı kaybedersem zaten kazandığım ilk davanın parasını vericektim demek ki kaybedersem parayı vermicem

Ben davayı kazanırsam zaten davayı kazandığım için para vermicem

demek ki ben her türlü para vermicem ..

Soru şu :) Hangisi hakLı ?

(Not: Arkadaşlar bu sorunun cevabı bulunmamaktadır.. Onun için şu hakLı veya bu hakLı demeyin boşuna :) Sizden yorum bekliyorum neden haklıdır neden haksızdır ?

Çocuk : Ben davayı kazanırsam zaten davayı kazandığım için para vermicem

hocam çocuk davayı kazanırsa adama para vercek hani söz verdi yha ilk kazandığım davamda parayı size vercem die.

sanırım üsteki yazı yanlış yazılmış yada çocuk yanlış düşünüyor.

Mahkeme haklıdır Furkancım:)
Sonuçta iş yükü nedeniyle birine harçları bindirecekler:D

Çocuk : Ben davayı kazanırsam zaten davayı kazandığım için para vermicem

hocam çocuk davayı kazanırsa adama para vercek hani söz verdi yha ilk kazandığım davamda parayı size vercem die.

sanırım üsteki yazı yanlış yazılmış yada çocuk yanlış düşünüyor.

iyi okursan arkadaşım :) şöyle bi cümle var

hocası hadi paramı bekliyorum diyor öğrenci ise ben öyle bir söz vermedim diyor ve mahkemelik oluyorlar.

hocası hadi paramı bekliyorum diyor öğrenci ise ben öyle bir söz vermedim diyor ve mahkemelik oluyorlar. Demişsin.
Memlekette Yalan Makinası Var Takarlar Adama Makinayı Verirler Ayarı Yavvv :)
Öğrencinin Yalanı Ortaya Çıkar Hoca Her Türlü Götürür Parayı He He :biggrin:

hocası hadi paramı bekliyorum diyor öğrenci ise ben öyle bir söz vermedim diyor ve mahkemelik oluyorlar. Demişsin.
Memlekette Yalan Makinası Var Takarlar Adama Makinayı Verirler Ayarı Yavvv :)
Öğrencinin Yalanı Ortaya Çıkar Hoca Her Türlü Götürür Parayı He He :biggrin:

mahkeme verilen sözün tutulmamasına ceza keseceğini sanmıyorum yada buna yaptırım uygulayacağınıda sanmıyorum :D bu ahlak meselesidir abi hukuk meselesi değilki :)

mahkeme verilen sözün tutulmamasına ceza keseceğini sanmıyorum yada buna yaptırım uygulayacağınıda sanmıyorum :D bu ahlak meselesidir abi hukuk meselesi değilki :)

O Zaman SoruDa Mantık Hatası Var.
Madem Ki Dava Ahlaki Hukuki Açıdan Dava Açılamas Öyle Değil Mi ?

ve bu öğrenci süper bir avukat oluyor

bir avukatın süper bir avukat olduğunu nereden anlarız? elbette ki kazandığı davalardan, müvekkillerini savunmasından. süper bir avukatsa zaten bu son mahkemeye kadar en azından bir kaç davaya bakmış olması gerekmiyor mu? :huh: bakmadıysa şayet süper bir avukat olduğunu söyleyemeyiz. üstelik hiç bir davaya bakmadıysa zaten hoca kalkıp da sen bana verdiğin sözü tutmadın diyemez. öğrenci kazandığım davanın parasını vereceğim demiş. ilginç bir soru...

arkadaşlar günümüze göre tartışmayalım :) sofistlik felsefesi yeni çıktığı zamanlarda diyor :) M.Ö 5.Yüzyılda yaşanmış bir olay yani :) konuya o açıdan bakalım :) bu arada süper avukat diyince usta bi avukat :)

hocası haksız çunku hiç dava olmadan para istemiş
bu dava acılamaz ortada delil yok yanı yazılı bir belge metın yok sözler mahkemece kanıt olarak alnmaz
cocuk yalancı hocasını kandırmış

cocuk süper bir avukat değil süper bir yalancı olmuş hiç davaya girmeden süper bir avuakt olamaz
hoca yalancı hiç davaya girmemmiş birine super avukatlık ogrentıgını düşünerek para istemiş
başta sona yalan bir hiakaye

bu işin felsefesine gelince kimse iş yapmadan işin ne oldugunu bilememez

Bence haklı olan, mahkeme temizlikcisi :)

bir avukatın süper bir avukat olduğunu nereden anlarız? elbette ki kazandığı davalardan, müvekkillerini savunmasından. süper bir avukatsa zaten bu son mahkemeye kadar en azından bir kaç davaya bakmış olması gerekmiyor mu? :huh: bakmadıysa şayet süper bir avukat olduğunu söyleyemeyiz. üstelik hiç bir davaya bakmadıysa zaten hoca kalkıp da sen bana verdiğin sözü tutmadın diyemez. öğrenci kazandığım davanın parasını vereceğim demiş. ilginç bir soru...

Sayın öğretmenimiz mantık hatasını ustalıkça bir şekilde iyi yakalamış. Bu yorum yeterlidir sanırım. Kendi şahsi fikrim.

delikanlıysa parayı verir herşey zamanında düşünülmüş laf ağızdan çıkmış verecem demiş dava ne olursa olsun adam parayı vermelidir adam haklı !!

Geri