LeaDerLyCa
New member
- Reaction score
- 0
SofistLik feLsefesinin yeni çıktığı zamanLarda aynı anda avukatlıkda yeni çıkıyor ... ve avukat olmak isteyen bir öğrenci avukatlığı çok iyi bilen bir Hoca'nın yanına geLiyor ve diyor ki hocam sen bana bu avukatlığı öğret söz kazandığım ilk davanın parasını sana vericem diyor günler aylar geçiyor ve bu öğrenci süper bir avukat oluyor ve hocası hadi paramı bekliyorum diyor öğrenci ise ben öyle bir söz vermedim diyor ve mahkemelik oluyorlar.
Mahkeme anında Hoca'nın düşüncesi :
Ben davayı kaybedersem zaten kazandığı ilk davanın parasını bana vericekti demek ki kaybedersem parayı alıcam
Ben davayı kazanırsam zaten kazanmış olduğum için para alıcam
demek ki ben her türlü para alıcam ..
Mahkeme anında Öğrenci'nin düşüncesi:
Ben davayı kaybedersem zaten kazandığım ilk davanın parasını vericektim demek ki kaybedersem parayı vermicem
Ben davayı kazanırsam zaten davayı kazandığım için para vermicem
demek ki ben her türlü para vermicem ..
Soru şu Hangisi hakLı ?
(Not: Arkadaşlar bu sorunun cevabı bulunmamaktadır.. Onun için şu hakLı veya bu hakLı demeyin boşuna Sizden yorum bekliyorum neden haklıdır neden haksızdır ?
Mahkeme anında Hoca'nın düşüncesi :
Ben davayı kaybedersem zaten kazandığı ilk davanın parasını bana vericekti demek ki kaybedersem parayı alıcam
Ben davayı kazanırsam zaten kazanmış olduğum için para alıcam
demek ki ben her türlü para alıcam ..
Mahkeme anında Öğrenci'nin düşüncesi:
Ben davayı kaybedersem zaten kazandığım ilk davanın parasını vericektim demek ki kaybedersem parayı vermicem
Ben davayı kazanırsam zaten davayı kazandığım için para vermicem
demek ki ben her türlü para vermicem ..
Soru şu Hangisi hakLı ?
(Not: Arkadaşlar bu sorunun cevabı bulunmamaktadır.. Onun için şu hakLı veya bu hakLı demeyin boşuna Sizden yorum bekliyorum neden haklıdır neden haksızdır ?