Hoşgeldin Emre - Rıdvan Dilmen

klavuz13

Banned
Reaction score
0
Bizi yaratan ne derse o, 'O' ne derse o. Gerisi la
Hoşgeldin Emre - Rıdvan Dilmen

06.12.2006_ridvan_dilmen.jpg

Önce bir futbol adamı olarak yazmalıyım. Türk futbolunun en önemli oyuncularından bir tanesi Emre’nin son birkaç yıldır kendi takımında çok sık oynamamasından rahatsız oluyordum. İlginçtir, oynadığı maçları seyrettiğimde de nasıl ilk on birde görev almıyor diye de merak ediyordum.
O kadar maç eksiğine rağmen milli maçlardaki yüksek performansı da beni olumlu yönde şaşırtıyordu. Olumlu diyorum, çünkü az maç oynamasına rağmen hep takımın en iyisi oluyordu. Şimdi Fenerbahçe’ye geldi. Maç sayısının artması milli takımı da olumlu etkileyecektir.
Şimdi transfere Fenerbahçe yönüyle bakıyorum. Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu geldikleri günden bu yana çok önemli transferlere imza attı. Ortega, Anelka, Appiah, Alex, Roberto Carlos gibi.... Alex’in dışındaki oyuncular beni Emre kadar heyecanlandırmadı.
Fenerbahçe’yi düşündüğüm zaman, kafamı yorduğum zaman hep bir eksik görüyordum. O eksiğin yerine de hep Emre’yi koyuyordum. Fenerbahçeli Rıdvan olarak hep “bir gün şu çocuk bizim takımda forma giysin diyordum” ve oldu. Hem de futbolculuk döneminin en verimli çağında. İnanıyorum ki Emre futbol tarihine geçecek çok başarılı sezonlar geçirecektir.

Yönetime teşekkürler
Öncelikle yönetime sonsuz teşekkürler. Hiç abartmıyorum çevremde ne kadar Fenerbahçeli arkadaşım varsa (bu transfer için kimi negatif düşünüyor, çoğunluk pozitif) onlara neşe ile bakıyorum. Çünkü önemli bir problemini halletti Fenerbahçe. Teknik olarak bakarsak günümüz futbolunda böyle orta saha bulmak zor. Sırtın dönük top alacaksın. Uzun top oynayacaksın. Kısa oynayacaksın. Çalım atacaksın. Yaratacaksın, şut atacaksın. Duran top kullanacaksın. Doğru zamanlama ile pres yapacaksın. Bir orta sahada daha ne ararsınız. Bir de Allah doğuştan bir yetenek vermiş. O da liderlik yeteneği.
Fenerbahçe’nin “tıp” oynayan oyuncu kadrosuna böyle biri lazımdı. Yanlış anlaşılmasın, Emre gevezedir anlamı taşımıyor bu söylediklerim. Hep cin gibi. Sahada sürekli arkadaşlarını uyaran, genç yaşına rağmen gerçek bir lider. Oyunu hızlandırabilen, tutabilen, yavaşlatan. Zaman zaman faul alan bir oyuncu.
İnsanlığına gelince... Ben de uzun süredir tanıyorum. Adam oğlu adam. Saygılı. İlişkileri de iyi. Şimdi Galatasaraylı alınır mı deniliyor. Emre bunları aşmış bizde aşmalıyız. (Hoş çocukluğunda Fenerbahçeliymiş ya)...
Fenerbahçe futbol tarihine geçecek müthiş sezonlar geçirecektir

kaynak : Milliyet

teşekkürler

Geri