hoş görü günü

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

16 kasım dünya hoş görü günü

Dünya Hoşgörü günü -

Anlam olarak, Dünya Barış gününden, Dünya Şairler gününden daha mı az kolu var hepimizi kucaklamak için Dünya Hoşgörü gününün. Elbette hayır. Bizim şu kavgaya, düşünce bağnazlığına, birbirimize yan gözle bakma mönüsü ile tıka-basa doyduğumuz önümüze kurulup getirilmiş bu sofrada “Dünya Hoşgörü Günü” yemek sonrası yudumlayacağımız bir fincan kahve gibi kırk yıllık hatırın sahibi olacak zenginlikte değil mi.

Kendi yoksul saltanatlarımızın dar çemberleri içine sıkışmış bakımsız bahçelerimizi yeşertip renklendirmek ve belki geceleri kapımızı kilitlemeden yorganımızı başımıza çekerek uyuyabilmemizi sağlayacak özlemlerin susuzluğunu giderecek kaynak; hoşgörü patikalarından yürüyüp öyle tık nefes filan olacak kadar yorulmadan ulaşacağımız bir menzilde. Gidip yüzümüzü bir kere yıkamamız, suyundan bir yudum içmemiz için bizleri bekliyor.

Ama biz unutuyoruz, bilmiyoruz, işimize gelmiyor yada sermaye hadi bugünde böyle geçsin yarın gün ola harman ola diyerek bugünümüzü de üzerinde böceklerin iz bırakarak gezindiği tozlu raflara kaldırtıyor.
Ve bizler ağlıyoruz, yakınıyoruz ama en önemlisi insanlığımızı kaybetmemek adına yakalayacağımız, toplayacağımız son kırıntıları, hoşgörüsüzlük bandının üzerinden akıp kanalizasyonlara dökülüşünü sadece izliyoruz ….

16 Kasım Dünya Hoşgörü günü …

16 Kasım’dan başlayarak her günün Dünya Hoşgörü günü olması, her günün Dünya Barış günü, her günün Dünya Kadınlar günü ve özlemini çektiğimiz diğer bütün günlerin yaşanacağı bir dünya demek olacaktır. Unutmayalım ….

Özel Günler & Tebrikler Bölümüne ...

KutLu oLSun ozaman =)

Kutlu olsun.

bfnhag.jpg

tüm Hackhell aleminin hoş görü gününü en içten dilekerlimle kutlarım

Kutlu olsun diyoruz ozaman.. daaaaa nedense günlerin bolluğunda o günün ırzına tasallut gibi inadına vahşet, zulüm, aksülamel , menfiyat yaşadıkça bu günlerin bir anlamı kalmıyor..

Kutlu olsun diyoruz ozaman.. daaaaa nedense günlerin bolluğunda o günün ırzına tasallut gibi inadına vahşet, zulüm, aksülamel , menfiyat yaşadıkça bu günlerin bir anlamı kalmıyor..

sonuna kadar katılıyorum... işte bu yüzden anlamıyorum herşeyin neden bir gün'ü olduğunu ???

Geri