Hizla yayiliyor, kurtulmasi ise oldukça zahmetli

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Bu virüs bulaştıysa YANDINIZ !
İnternette dolaşan yeni trojan hızla yayılıyor. Üstelik bu trojandan kurtulmak hiç de kolay değil.

Son birkaç gündür internet üzerinde dolaşan zararlı, kullanıcıların bir numaralı kabusu olmaya başladı. Kaspersky tarafından "Trojan-Downloader.JS.Small.js" olarak tanımlanan zararlı, ağ üzerindeki bir PC'ye bulaşarak bu PC'yi sistemde Gateway olarak gösteriyor. Diğer bilgisayarlar ise Gateway olarak gördükleri bu PC üzerinden internete bağlanmaya çalışıyor. Tabi bu durumda virüs de internete bağlanmak isteyen PC'ye direkt olarak bulaşmış oluyor.

Zararlıdan etkilenen PC'ye format atılsa bile, ağa bağlanıldığı an virüs tekrar sisteme bulaşıyor. Virüsten kurtulmanın yolu ise, ağ üzerinde bulunan ve zararlıdan etkilenen tüm PC'leri tespit etmek ve zararlıyı silmek, daha doğrusu bu sistemleri formatlamak.

CHIP

tesekkurlerde aklima bisey takildi biz bu viruslu makineyi nasil tepit etcezz ??

sanırım bende var.dünden beri usb modemim normalde şifre isterken bağlantı için her açtığımda internete bağlı görünüo.ben bağlanamıyorum nete.bilgi açtıktan sonra kabloları çıkarıp modeme reset atıyorum ancak ondan sonra çalışıo.ancak o da 1-2 sat sürüo host. hatası gibi bişeyler çıkıo.bi fikri olan var mı acaba.belki de bu virüstür:saskin

Bilgisayarında güncel internet security prg'mı bulunduranlarda sorun olacağını zannetmiyorum.
Bilgilendirme için Teşekkürler.

bılgıler ıcın tesekkurler

abi böle virüste yapılmaski. ZUHA....AGANIN ELİ TUTULMAZ ÖNEMLİ OLAN BULAŞTIRMAMAK
ELİNE SAĞLIK

bu tür vürüsleri başımıza salanların allah belasını versin...

ben knight online oynuorum soyuldum bu şekilde bende soymak istiyorum yardım ederszn sevinrm şuan sıfra sıfırım delircem yardım bekliorum

Geri