Hitler ve Stalin de dublör kullanmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KeRti

Forum Kertenkelesi
Reaction score
0
Yeni eğitim dönemi başladığı için online sürem bir
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in dublörünün asıldığı yönündeki söylentileri gazete ve televizyon haberlerine konu olurken, geçmişte bazı diktatör ve liderlerin de suikasta uğrama korkusuyla dublörlü önlem aldığı biliniyor.

Çeşitli kaynaklardan yapılan derlemeye göre, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in geçmişte öldürülme korkusuyla dublör kullandığı hatta estetik ameliyatlarla kendisine benzettiği dublörlerinin bulunduğu iddialar her zaman dünya kamuoyunun dikkatini çekti.

İkinci Dünya Savaşı'nda Avrupa'ya büyük acılar yaşatan Alman diktatör Hitler'in dublör kullanması sinema filmlerine bile konu olurken, İspanya'da 1936'da yapılan darbe ile başkomutanlık ve hükümet başkanlığına gelen ve Caudillo unvanı alan diktatör Franko'nun da muhalifleri tarafından öldürülme korkusu nedeniyle kendisine benzeyenleri dublör olarak kullandığı biliniyor.

Tarihin en kanlı diktatörlerinden biri olan Josef Visarionoviç Stalin'in ise Avrupa'daki muhaliflerinin korkusuyla dublör kullananlar arasında bulunduğu, bir yere gideceği zaman aynı arabadan 2-3 tane hazırlandığı ve benzerlerinin de bu araçlara bindiği bilinmekte.

2. DÜNYA SAVAŞI'NDA HOLLYWOOD AKTÖRLERİ DUBLÖR OLARAK KULLANILDI

Atatürk Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Enstitü Müdürü Prof. Dr. Enver Konukçu, dublör kullananlar arasında İngiliz devlet adamı Winston Churchill'in de bulunduğunu ifade etti.

Churchill'in, 2. Dünya Savaşı yıllarında Alman ajanlarının suikast ihtimallerine karşı dublör kullandığını anlatan Prof. Dr. Konukçu, “Ayrıca bu savaş yıllarında ABD'nin Avrupa'da bulunan ünlü komutanları da olası bir suikasta karşı Hollywood aktörlerini dublör olarak kullanmışlardır. Özellikle diktatörler ölüm korkusunu her zaman yaşamış ve bu korkuyu aşmak için dublör kullanımına başvurmuşlardır” dedi.

TARİHTEN BİR BAŞKA ÖRNEK

Roma İmparatorluğu'nu 425-445 yıllar arasında yöneten İmparator Aetius da ölüm korkusu nedeniyle dublör kullanmış.

Roma'daki muhaliflerinin suikast girişiminden korkan Aetius'un, ayrıca dış düşmanları Godlar ve Avrupa Hunları'nın yapacağı saldırılar nedeniyle dublör kullandığı, tarihi kaynaklarda yer alıyor.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=5862263

sagol paylasımın ıcınzaten saddamında dublörünü astılar dıye programlar cıkmaya basladı

millet iyi alismis bu dublor olayina yaa Hitler, Musolini, Saddam ...

benim de bi dublorum var
hatta bu yaziyi gonderen de o yani gercek ben degil
bu ben baska ben (lafa bak hehhehhe)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri