Hitler modeline teslim olmak için Atatürk modelini yok ediyorlar!

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
Hitler modeline teslim olmak için Atatürk modelini yok ediyorlar !

Almanya bugün, Hitler'in savaşla yapamadığını ekonomik gücüyle yapmaya çalışıyor. Hitler, Fransa'yı, Polonya'yı, Macaristan'ı, Çekoslovakya'yı ve Edirne'ye kadar Balkanları, Rusya'yı hatta Türk ülkelerini işgal ederek Avrasya'ya hakim olmaya çalışıyordu. Bugünkü Almanya aynı işi, ekonomik gücü vasıtasıyla yapmaya çalışmıyor mu?

Atatürk ise İngiliz emperyalizmini, Hint Müslümanlarının ve Orta Asya'daki Türk emirliklerinin Lenin üzerinden gönderdiği maddi yardımlar sayesinde kurduğu ordu ile alt etmişti. Atatürk, Türk Dünyası ile dil, tarih ve kültür birliği köprüleri üzerinden ilişki kurmayı tavsiye ediyordu. Saldırgan değil, medeniyetçiydi. Zorbalığa dayalı değil, Türk kültürüne dayalı ve "ufuklardan yeni bir güneş gibi doğacak Türk medeniyeti"ni planlıyordu. Atatürk,

"Türk milleti, Kurtuluş Savaşı'ndan beri, hatta bu savaşa atılırken bile, mahkûm milletlerin, hürriyet ve bağımsızlık dâvâlarıyla ilgilenmeyi, o dâvâlara yardım etmeyi benimsemiştir. Böyle olunca, kendi soydaşlarının hürriyet ve bağımsızlıklarına kayıtsız davranması, elbette uygun görülemez. Fakat milliyet davası, şuursuz ve ölçüsüz bir şekilde müdafaa ve mütalaa edilmemelidir. Milliyet dâvâsı, siyasî bir mücadele konusu olmadan önce, şuurlu bir ülkü meselesidir. Şuurlu ülkü demek, müspet ilme, ilmi usullere dayandırılmış bir hedef bir gaye demektir. O halde propagandalarda müspet usullere müracaat etmek şarttır. Hareketlerin imkân sınırları ve sıraları, mutlaka hesaba katılmalıdır. Türkiye dışında kalmış olan Türkler, ilkin kültür meselesiyle ilgilenmelidirler. Nitekim biz Türklük dâvâsını, böyle bir müspet ölçüde ele almış bulunuyoruz. Büyük Türk tarihine, Türk dilinin kaynaklarına, zengin lehçelerine, eski Türk eserlerine önem veriyoruz. Baykal ötesindeki Yakut Türklerinin dil ve kültürlerini bile ihmal etmiyoruz."

Bütün bunlar ne için yapılıyordu? Türk Birliği için değil mi?
Atatürk, Cumhuriyetin ilk yıllarında, 1927'de nutkunu okurken, ırk farkı gözetmeksizin cihangirane devlet kurma hırslarının zararlarından bahsetmekte, Panislamizm ve Panturanizme karşı çıkmaktadır. Bunlar, o günkü siyasetin gereğiydi. Ancak, Mahmut Esat Bozkurt'a 1937'de yazdırdığı kitabın 191'inci sayfasında şu cümlelere yer vermiştir:

"Şu ciheti tebarüz ettirmeyelim ki; ben komünist değilim. Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum, böyle öleceğim. Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Tıpkı Uhud şehidi Said gibi... Said, Uhud'da şehit olurken, baş ucunda bulunanlara demiş ki, 'Gidiniz, Peygamberimize deyin ki, onun şehitlerle müjdelediği cennetleri görüyorum ve şimdi oraya gitmek üzereyim.' Said, Müslümanlığa bu kadar inanmıştı. Ben de Türk birliğine bundan fazla inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliği ile açacaktır. Dünya, sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Kaşgarlı Mahmut'un dediği gibi, Tanrı, Türk'ü, insanlık, şerirlerinden, şakilerinden kurtulsun diye yarattı."

Atatürk, 20'nci yüzyılın başındaki İngiltere'nin küreselleşme modelini, önce Çanakkale'de durdurdu, Türk devrimini başararak ve bu devrimle mazlum milletlere örnek teşkil ederek çökertti. Şimdi onun makamındakilerin, ABD ve AB'yi yönetenlerin küreselleşme projelerine teslim olmaları için, elbette, Kemalizmi yeniden tanımlamaları, yani yok etmeleri gerekir! Ama şimdiki küreselleşme projesini durduracak güç, yine bu topraklardan çıkacaktır!

Arslan BULUT

Kurtuluş için tek yol Türk birleşmesidir. Bundan daha iyi bir açıklama var mı?

Aşın artık bunları ya Türk birleşmesiymiş git bakayım kırgızistana türküm mü diyor kırgızım mı? Bu sadece sizin beyninizde yer etmiş geleceği olmayan bi fikirdir

Sizin aşmış halinizi de biliyoruz. Sen hiç Kırgızistan'da bulundun mu sizin o aşmış halinizin o insanlara neler yaptığının farkında olmaman gitmediğini gösteriyor. Oradaki insanlar sizin zulmünüzden kurtulup Türkiye Cumhuriyeti'ne ağabey gözüyle bakarken yine sizin Türkiye'deki aşmış halleriniz o insanların umutlarını suratlarına vurup Turan'ı erteledi( ama sadece erteledi) Bugün Azerisi Kırgızı Moğolu TürK milletinin ne kadar uruğu varsa içinde ki özlem Turan özlemi ciğerlerini yakar olmuş. Hiç Uygur arkadaşın oldumu viva

Anlattımı sana sizin aşmış halinizin Doğu Türkistan'da onlara neler yaptığını... Konuşma artık. Ön yargıyla körelmiş gözlerin beynin hala neyin ne olduğunu anlamaktan acizken gelip burada chavezin resmiyle yorum yapma YA SEV YA TERKET koysana Atatürk'ün resmini hani en büyük devrimciydi...

viva_la_revolucion' Alıntı:
Aşın artık bunları ya Türk birleşmesiymiş git bakayım kırgızistana türküm mü diyor kırgızım mı? Bu sadece sizin beyninizde yer etmiş geleceği olmayan bi fikirdir

Konuyu oku kavra öle yorum yap.Küçümser bi eda ile TÜRK birleşmesiymiş ,sizin beyninizde yer etmiş geleceği olmayan fikirler gibi saygısızca yorumlar yapmaya gerek yok!

Er yada gec Gercekleşicek..

Geri