otlupeynir
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Evrenin sonsuz güzelliklerinden biridir Samanyolu Takımadası.Çokça yıldız içerir görüntüsünde, geceleri ıssız ve karanlık bir diyardan süzebilirsiniz kimi zamanlar.Büyülenen gözlerinizle aşık ve sarhoş bir şaire dönersiniz aniden...O yıldızlardır ki, göremezsiniz bazı geceler, kara bulutlar kapatır parıltıları... Yalnız gibisinizdir, bir sıkkınlık bir keder çöker benliğinize ve dayanılması güç bir çekingenlik içinde korkuyu dinlersiniz, korkunun gökyüzü kadar uzak olmadığı yerlerde...
Hilal çok görünmez halbuki, hele hilalin içine girmiş tek yıldızı görmek hayal ve rüya alemine yolculuk etmek, masalsı bir dünyada yol almak gibidir...
Gündüzleri bir başkadır bu dünya, gecenin karanlığına inat beyaza bürünmüş gök, en sade güzelliğiyle eşlik eder yeryüzü, siyaha özenmiş haliyle... Beyazın sevgisini anlarsın simsiyah sokakları kaplarken kar taneleri...
Çocukken daha bir yakındık bu yıldızlara, çizerdik boyardık... Bazılarımız dalgalı süsü verirdi, geceyle gündüzün birleştiği resmin en tepesine çizerken, Türk olmanın şehvetindeki bayrakları..Bir Hilal, bir Yıldız beyaza batırılmış, etrafına kan kırmızı akıtılmış, bir çiçekten daha güzel olurdu çocuk pasteliyle yapılmış Türk Bayrakları...
Çoğu çocuk bilmezdi okula gitmeden Bayrak çizmeyi...Biz şanslıydık oysa, küçük evin salonunda tam duvarın ortasında asılıydı, siyah-beyaz Beşiktaş amblemindeki, kalın bir ok gibi Türk Bayrağı...Okula giden ablamın defterine çizerdim, yaprak yaprak kırmızı-beyaz-siyah Bayrağı...Anaokuluna başlayınca öğretmen sorardı ''neden senin bayrağındaki hilal yukarı bakıyor.?''...Ben derdim, çocuk aklımla, öyle öğrendim, öyle yapıyorum...Hayır derdi, hilal solda yıldız sağda olacak...Ama, ama ben Beşiktaş'lıyım derdim heyecanla...
Yıllar geçer şekiller hep aynı, üniversite öğrencisi olmuşum, sıkkınlık veren derslerde çizerim hala, siyah-beyaz üçgeni, ortasına yukarı bakan hilali...
Bugün gelinmiş bir duruma...Benim yaptığımdan farkı, yukarı bakan hilalin olmaması..Sağ taraftaki yaldızlı yıldızlar... Bir... İki...Üçüncüyü çizmeye çalışan anaokulu çocukları...Gökyüzüne bakan hilali görmekten aciz...
Siz büyüyen çocuklar atın yıldızları bir kenara... Bir hilal çizin, içine tek yıldız atın yeter... Bilirmisiniz? Hilalli yıldız milyonlarca yıldıza bedel...
Siz kalbi hala siyah-beyaz atan çocuklar...Bir göğe bakın, bir yere... Bir hilale bakın bir yıldıza... Sonra kapatın gözlerinizi... İşte oradadır... Tam önünüze çizmişsinizdir... Şehvetli, görkemli, dünü ve yarını gösteren siyah-beyaz çizgiler içindeki kırmızı şekli... Unutmuşsunuzdur gerisini... Anlamışsınızdır gerçeği...Aslolan hayattır hayatta BeşiktAşk
Alıntıdır