(Hidink) Bombaladı!

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı

Türkiye macerası hüsranla biten Guus Hiddink ayrılırken, bir dizi suçlamalarda bulundu. İşte Hollandalı teknik adamın, FANATİK'e yaptığı çarpıcı açıklamalar...

‘Türkiye tesadüfi başarılarla yetinmek zorunda’

“Mahmut Özgener ile konuşmadığım gün yoktu. Aynı şekilde Lütfi Arıboğan ile de... Ancak o gittikten sonra sanki biri tüm iletişim hatlarını kesti. Aydınlar’dan sonra Arıboğan da ortadan kayboldu. Kimse herhangi bir sorun ile ilgilenmedi. Başarı bir sistem işidir. Herkes neden 3 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da 70 milyon Türkiye’den daha önemli yetenekler çıktığını bir düşünsün. Çünkü böyle ileri futbol ülkelerinde tüm işler profesyonel ve bilinçli yapılıyor. Futbol ile yatıp kalkan Türkiye’de ise ancak günlük ve tesadüfi başarılarla yetinmek zorunda kalırsınız.”

‘Ben başarılıyım. Esas hedef 2014 Dünya Kupası’ydı’

“Teklif aldığımda öncelikli hedef bu şampiyona değildi. Amaç yeni bir kadro oluşturup, 2014’ten itibaren tüm büyük turnuvalarda düzenli olarak yer almaktı. Bu finaller elbette katılıp tecrübe kazanma açısından ilk önemli adımdı. Gökhan Töre, Mehmet Ekici, Burak, Ömer gibi önemli isimleri kazandık. Kurduğumuz A2 Milli Takımı’nda da bir sürü genç bulduk. Bu açıdan kendimi başarılı olarak görüyorum. Kulüplerin yabancı takıntısı Türk Futbolu’nun geleceğine maloluyor. Baskı yaparak, sınırsız yabancı getirdiler. Birçok yetenekli Türk genci kulüplerinde forma giyemiyor. Bu da milli takıma olumsuz yansıyor.”

‘Arda’yı affetmeyeceğim... Şenol Güneş ikna edilmeli’

“Arda Turan gibi yetenekli ve büyük umut bağlanan bir oyuncu durum ne olursa olsun takımı terketmemeli. Maç öncesi kart görmemesi için onunla birebir konuşmuştum. O alakasız bir pozisyonda topa vurdu. Bunu ancak aptal biri yapar. Affetmeyeceğim tek olay budur. Türk insanı çok duygusal ve iyimser. Bu sıcaklığı kalbimde taşıyacağım. Ancak bir daha Türkiye’de danışman olarak bile görev almayacağım. Abdullah Avcı ve Ertuğrul Sağlam’a saygı duyuyorum. Ancak ikisinin de tecrübesi milli takım için yeterli değil. Şenol Güneş’in gündeme gelmemesi ilginç. Mutlaka ikna edilip, takımın başına geçmeli.”

Son iddia Chelsea

Türkiye ile kontratını 3 milyon Euro karşılığında fesheden Hiddink’in tekrar Chelsea’nin gündemine geldiği öne sürüldü. Daily Mail gazetesi, şu an görevde bulunan Boas’ın performansının tatmin edici olmadığını, Abramovich’in defalarca istediği Hiddink’i bir kez daha göreve getirmek için fedakarlıktan kaçınmayacağını yazdı.

Kaynak

Geri