- Reaction score
- 0

Türkiye macerası hüsranla biten Guus Hiddink ayrılırken, bir dizi suçlamalarda bulundu. İşte Hollandalı teknik adamın, FANATİK'e yaptığı çarpıcı açıklamalar...
Türkiye tesadüfi başarılarla yetinmek zorunda
Mahmut Özgener ile konuşmadığım gün yoktu. Aynı şekilde Lütfi Arıboğan ile de... Ancak o gittikten sonra sanki biri tüm iletişim hatlarını kesti. Aydınlardan sonra Arıboğan da ortadan kayboldu. Kimse herhangi bir sorun ile ilgilenmedi. Başarı bir sistem işidir. Herkes neden 3 milyon Türkün yaşadığı Almanyada 70 milyon Türkiyeden daha önemli yetenekler çıktığını bir düşünsün. Çünkü böyle ileri futbol ülkelerinde tüm işler profesyonel ve bilinçli yapılıyor. Futbol ile yatıp kalkan Türkiyede ise ancak günlük ve tesadüfi başarılarla yetinmek zorunda kalırsınız.
Ben başarılıyım. Esas hedef 2014 Dünya Kupasıydı
Teklif aldığımda öncelikli hedef bu şampiyona değildi. Amaç yeni bir kadro oluşturup, 2014ten itibaren tüm büyük turnuvalarda düzenli olarak yer almaktı. Bu finaller elbette katılıp tecrübe kazanma açısından ilk önemli adımdı. Gökhan Töre, Mehmet Ekici, Burak, Ömer gibi önemli isimleri kazandık. Kurduğumuz A2 Milli Takımında da bir sürü genç bulduk. Bu açıdan kendimi başarılı olarak görüyorum. Kulüplerin yabancı takıntısı Türk Futbolunun geleceğine maloluyor. Baskı yaparak, sınırsız yabancı getirdiler. Birçok yetenekli Türk genci kulüplerinde forma giyemiyor. Bu da milli takıma olumsuz yansıyor.
Ardayı affetmeyeceğim... Şenol Güneş ikna edilmeli
Arda Turan gibi yetenekli ve büyük umut bağlanan bir oyuncu durum ne olursa olsun takımı terketmemeli. Maç öncesi kart görmemesi için onunla birebir konuşmuştum. O alakasız bir pozisyonda topa vurdu. Bunu ancak aptal biri yapar. Affetmeyeceğim tek olay budur. Türk insanı çok duygusal ve iyimser. Bu sıcaklığı kalbimde taşıyacağım. Ancak bir daha Türkiyede danışman olarak bile görev almayacağım. Abdullah Avcı ve Ertuğrul Sağlama saygı duyuyorum. Ancak ikisinin de tecrübesi milli takım için yeterli değil. Şenol Güneşin gündeme gelmemesi ilginç. Mutlaka ikna edilip, takımın başına geçmeli.
Son iddia Chelsea
Türkiye ile kontratını 3 milyon Euro karşılığında fesheden Hiddinkin tekrar Chelseanin gündemine geldiği öne sürüldü. Daily Mail gazetesi, şu an görevde bulunan Boasın performansının tatmin edici olmadığını, Abramovichin defalarca istediği Hiddinki bir kez daha göreve getirmek için fedakarlıktan kaçınmayacağını yazdı.
Kaynak