JoNeRR*
L![se]L!
- Katılım
- 14 Ağu 2007
- Mesajlar
- 2,248
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

Latince Adı: Yok
Ülkemizde Bilinen Adı
Habitatı ve Anavatanı: Yok
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Dip-Orta
Cinsiyet Ayrımı: Kesin bir cinsiyet ayrımı yoktur. Yumurta dökme zamanında anlaşılır.
Üreme: Erkekleri yüksek oranda kısır oldukları için üreyemezler.
Sıcaklık: 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 25 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 200lt
Su Sertliği: Orta-Sert
pH: 7.0-7.6
Genel Yorum: Doğuştan omurga, yüzme kesesi ve ağız/çene sorunları olan, hatalı genlere sahip, tamamen ticari amaçlarla üretilmiş insan yapımı bir balıktır. Anatomik engelleri nedeniyle yaşı ilerledikçe yüzme güçlüğü çeker. Kendi erkeğiyle üreyemediği için, midas erkeğiyle çiftleştirilir.Bu nedenle piyasada saf midasların gittikçe azalmasına neden olmaktadır. Ağzını kapayamaz, yemi gırtlakta çiğnemek zorunda kalır. Ticari bir ürün olması nedeniyle boyama, kuyruk kesme gibi insanlk dışı yöntemlerin de en çok kullanıldığı balıklardan biridir. Tüm bu nedenlerden dolayı ülkemizde ve yurtdışında bilinçli akvaristler tarafından tepkiyle karşılanan, SATILMAMASI ve ÜRETİLMEMESİ gereken bir balık.

Latince Adı: Yok
Ülkemizde Bilinen Adı:Şeker Pembe
Habitatı: Yok
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Üreme: Dişiler ortalama 25 adet yumurtayı ağızda kuluçka yaparlar
Sıcaklık: 25 - 26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt
Su Sertliği: Sert
pH: 7.8 - 8.6

Latince Adı: Yok
Ülkemizde Bilinen Adı:Flower Horn
Habitatı ve Anavatanı: Yok
Beslenme Biçimi: Flower Hornlar çok obur hayvanlardır ve çok hızlı gelişler. Doğal olarak iyi bir yemlemeye ihtiyaç duyarlar. Günde en az 2 kez karınları tam doyacak şekilde, Cichlidler için hazırlanmış palet yem veya Flower Hornlar için özel hazırlanmış yemle beslenmelidirler.
Davranış Biçimi: Aşırı agresiftir, kendinden küçük balıkları yiyecektir.
Kendi Türlerine Davranışı: Büyük bir Flower Horn'un akvaryumda başka bir balığa tahammülü yoktur.
Yüzme Seviyesi: Dip-Orta-Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler nisbeten daha büyük boydadırlar. Dişiler 4cm boyutuna geldikleri zamandan başlayarak yumurta dökmeye başlarlar. En çok bilinen yöntem anüse bakmaktır. Erkek balık V şeklinde anüse sahipken; dişi balık U şeklinde anüse sahiptir.
Üreme: Üreticiler farklı Amreikan Cichlidleri kullanarak bu balığı üretmişlerdir. Amaç büyük hörgüçlü, bol renkli, siyah noktaları koyu, zarif kuyruklu, geniş vücutlu balık üretebilmek.
Sıcaklık: 28 - 31 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 40 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 800lt
Su Sertliği: Orta sertlikte.
pH: 7.5 - 8.0
Genel Yorum: Bazı Amerika Cichlidleri'nin (örneğin C. trimaculatus, C. festae, Papağan vs.) melezlenmesiyle üretilen bir balıktır. Çok farklı renk ve desenlerde varyasyonları vardır ve halen de üretilmektedir. Bu yönden Discus'a benzese de Discus gibi saf bir tür değildir. Su değişimlerinde kafalarındaki şişkinlik küçülüp büzüşebilir, birkaç gün sonra tekrar eski halini alacaktır. Henüz yeni üretildiğinden kesin bir bilgi olmamasına rağmen ömrünün minimum 6 sene olduğu tahmin edilmektedir. Tek başlarına bakılmalıdırlar. Uzak doğuda bu balık Buda'ya benzetilmekte ve bazı bölgelerde kutsal sayılmaktadır.

Latince Adı: Yok
Ülkemizde Bilinen Adı:Calico
Habitatı: Akvaryumda üretilmiştir, doğada bulunmamaktadır.
Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Agresif
Üreme: Dişiler ortalama 25 adet yumurtayı ağızda kuluçka yaparlar
Sıcaklık: 26 - 28 derece
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15cm
En Az Akvaryum Hacmi: 120 litre.
Su Sertliği: Çok sert
pH: 7.8 - 8.6
Genel Yorum: Bir mbuna türüyle imparator türü kırmasıdır. Bu türler tam olarak bilinmemektedir, zira balık pek çok renk ve form çeşitliliği göstermektedir.
Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.
Yorumlarınızı ve Teşekkürlerinizi bekliyorum...
Alıntıdır...