HHportal Ramazan ayı Mukabele ( hatim organizasyonu )

SEYDİALİ

seyri alem
Moderatör
Reaction score
0

ALLAH'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun arkadaşlar ..

İbni Mes'ûd (ra)'dan rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim Kur'ân-ı Kerîm'den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir." [Tirmizi]

Ebu Musa el-Eş'arî ( r.a) anlatıyor: Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle
buyurdu: "Kur'an okuyan ve okuduğuyla amel eden mü'minin örneği, tadı
güzel kokusu güzel turunç meyvesi gibidir. Kur'an okumayan, ancak onunla
amel eden mü'minin örneği de tadı güzel ancak kokusu olmayan ham hurma
gibidir. Kur'an'ı okuyan münâfığın durumu ise kokusu güzel tadı buruk
reyhâne otu gibidir. Kur'an'ı okumayan münâfığın durumu ise kokusu olmyan,
tadı da buruk olan acı yaban keleği gibidir"( Buhârî, Müslim ).

Ramazan ayı içerisindede bir organizasyon yapmayı düşündük.

inşallah katılım güzel olur

1. cüzü ben alıyorum .. devam etmek isteyen alta yazıp hangi cüzü almak istediğini belirtirse sevinirim..

ŞİMDİDEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN ..

1.CÜZ OKUNMUŞTUR

2.CÜZ Sahilim OKUNMUŞTUR

3.CÜZ ARCHANGEL OKUNMUŞTUR

4.CÜZ Sonsuzluğa OKUNMUŞTUR

5.CÜZ Kopuk Dadı OKUNMUŞTUR

6.CÜZ KENT55 OKUNMUŞTUR

7.CÜZ OKUNMUŞTUR

8.CÜZ Kopuk Dadı OKUNMUŞTUR

9.CÜZ ARCHANGEL OKUNMUŞTUR

10.CÜZ Sonsuzluğa OKUNMUŞTUR

11.CÜZ Yunus OKUNMUŞTUR

12.CÜZ Sonsuzluğa OKUNMUŞTUR

13.CÜZ Sonsuzluğa OKUNMUŞTUR

14.CÜZ ARCHANGEL OKUNMUŞTUR

15.CÜZ Kent55 OKUNMUŞTUR

16.CÜZ Sahilim OKUNMUŞTUR

17.CÜZ Sahilim OKUNMUŞTUR

18.CÜZ Sahilim OKUNMUŞTUR

19.CÜZ Sonsuzluğa OKUNMUŞTUR

20.CÜZ Sonsuzluğa OKUNMUŞTUR

21.CÜZ OKUNMUŞTUR

22.CÜZ OKUNMUŞTUR

23.CÜZ pastella00 OKUNMUŞTUR

24.CÜZ OKUNMUŞTUR

25.CÜZ innuendo OKUNMUŞTUR

26.CÜZ innuendo OKUNMUŞTUR

27.CÜZ OKUNMUŞTUR

28.CÜZ OKUNMUŞTUR

29.CÜZ OKUNMUŞTUR

30.CÜZ OKUNMUŞTUR

Önemli not:

Hatim için okunmak üzere alınan cüzlerde secde ayetleri geçmektedir ki okunduğunda "tilavet secdesi" gerekmektedir. Bununla ilgili bilgi vermekte fayda görüyorum:

Tilâvet secdesi nedir?
Kur'an'daki bir secde âyetini okuyan veya dinleyen müslümanın yapması vacib olan secdedir.bunlardan herhangi biri, üzerine vacib olan secdeyi yapmazsa günahkar olur.

Resulullah (s.a.v) buyuruyor: Ademoğlu secde âyeti okur ve secde ederse şeytan ağlayarak ayrılır ve: "yazık bana, insanoğlu secdeyle emredildi ve secde etti, mukabilinde ona cennet var. Ben de secdeyle emrolundum ama ben itiraz ettim, benim için de ateş var '' der. '' (ebu hureyre / buhari-2765)

diğer bir hadiste: "kur'an'ı okuyan ve dinleyene secde etmek vacibtir" (buhârî, sücûd, 10)

tilavet secdesi nasıl yapılır?

* başta tilavet secdesi yapacak kişinin abdestli, üstünün başının temiz ve avret yerlerininde örtülü olması şarttır.
* tilavet secdesi yapmak niyetiyle abdestli olarak kıbleye dönülür ve eller kaldırılmaksızın "allahüekber" diyerek secdeye varılır.
* Üç kere "sübhâne rabbiye'l-a'lâ" denildikten sonra yine "allahüekber" diyerek kalkılır.
* secdeden kalktıktan sonra "Ğufrâneke rabbenâ ve İleykel masîr" denir.

Secde ayetlerİ
7. El-a'raf 206 "-zira rabbinin yanında olanlar, o'na ibadet etmekten asla kibirlenmezler. Hep o'nu tespih ederler ve yalnız o'na secde ederler! "

13. Er-ra'd 15 "oysa göklerde ve yerde ne varsa, ister istemez kendileri de gölgeleri de sabah akşam allah'a secde eder."

16. En-nahl 49 "göklerde ve yerde gerek canlı gerek melek kısmından ne varsa hepsi büyüklük taslamadan allah'a secde ederler. "

17. El-İsrâ 109 "hem ağlayarak yüzleri üstü secdeye kapanıyorlar, hem de üstü kur'an'ı işitmek onların kalb yumuşaklığını artırıyor."

19. Meryem 58 "onlara, çok merhametli olan allah'ın âyetleri okunduğunda ağlayarak secdeye kapanırlardı."

22. El-hac 18 "görmez misin ki, göklerde olanlar ve yerde olanlar, güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu allah'a secde ediyor"

25. El-furkân 60 "onlara: Rahmân'a secde edin! Denildiği zaman: "rahmân da neymiş! Bize emrettiğin şeye secde eder miyiz hiç!" derler ve bu emir onların nefretini arttırır."

27. En-neml 25 "(Şeytan böyle yapmış ki) göklerde ve yerde gizleneni açığa çıkaran, gizlediğinizi ve açıkladığınızı bilen allah'a secde etmesinler."

32. Es-secde 15 "bizim âyetlerimize ancak o kimseler inanırlar ki, bunlarla kendilerine öğüt verildiğinde,
büyüklük taslamadan secdeye kapanırlar ve rablerini hamd ile tesbih ederler."

38. Sâd 24 "davud, kendisini denediğimizi sandı ve rabbinden mağfiret dileyerek eğilip secdeye kapandı, tevbe edip allah'a yöneldi."

41. Fussilet 37 "eğer allah'a ibadet etmek istiyorsanız, güneşe de aya da secde etmeyin. Onları yaratan allah'a secde edin!"

53. En-necm 62 "haydi allah'a secde edip o'na kulluk edin!"

84. El-İnşikâk 21 "onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar ve kendilerine kur'an okunduğu zaman secde etmiyorlar"

96. Alak 19 "sakın, sakın! Ona boyun eğme; secde et ve yaklaş."

2. Cüzü ben alayım.

3. cüz de benim

1 cüz mü alabiliyoruz *
ben fazlaca alabilirim
4-5 cüz kadar ...
İlgililere ..

1 cüz mü alabiliyoruz *
ben fazlaca alabilirim
4-5 cüz kadar ...
İlgililere ..

şimdilik herkes birer cüz alıyor ama cüzünü bitiren arkadaş daha sonra başkada alabilir tabi : )

30 u kim aldıya :( ben alacaktım :)

6 yı da ben alayım ..

kesin eiffel almıştır onu :)

benim görümceyede 8. cüzü yazıverin

dayıyı unutmuşunuz onada 5-10 tane bişi yazın :p

Allah kabul etsin şimdiden

bide kent abimiz sabite alsa konuyu iyi olur ;)

kesin eiffel almıştır onu :)

benim görümceyede 8. cüzü yazıverin

dayıyı unutmuşunuz onada 5-10 tane bişi yazın :p

Allah kabul etsin şimdiden

bide kent abimiz sabite alsa konuyu iyi olur ;)

30. cüz anmada talipliymiş haa :) dediğiniz aynen yapılmıştır en azından benim üzerime düşen : )

amin insallah

evet cÜz alan arkadaŞlar bİr haber verİn veya alacak arkadaŞlar : )

3. CÜZ okunmuştur.

hani nerdesinz millet :)

23. cüz alabilirim şimdiden Allah kabul etsin okundu

evet cüz alan veya alacak arkadaşlar davetlisiniz : )

Geri