"Heykelimin olması büyük çılgınlık"

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza'dan çok özel açıklamalar..

Fenerbahçe'de 2004 yılından beri forma giyen 34 yaşındaki futbolcu Alex De Souza, eşi ve üç çocuğuyla İstanbul'da mutlu bir yaşam sürüyor. Bugüne dek asist kralı ve gol kralı gibi ünvanlar alan Brezilyalı futbolcu, katıldığı Puma'nın yeni koşu ayakkabıları tanıtımında, hakkında bilinmeyenleri 'Mecmua' dergisinden Uğur Alkapar'a anlattı.

Puma ile girdiğiniz işbirliğinden bahsedebilir misiniz? Neler yapıyorsunuz?

Firma çok büyük bir firma ve birçok büyük isimle çalışıyor. Benim de ufak çaplı bir desteğim var.

Türkiye'deki yaşantınızdan memnun musunuz?

Bir Brezilyalı olarak Türkiye'ye gelmek mesafe olarak zor görünen bir şey ama, aslında iki ülke de kültür ve yaşantı anlamında birbirine çok yakın. Bu yüzden adaptasyon ile ilgili zorlandığımı söyleyemem. Türkiye ve Brezilya gelenekleri birbirine çok benzer.

AVRUPA'DA BAŞARILI

Aileniz burada yaşamaktan memnun mu?

Evet, hem de çok.

Peki genel yaşamın dışında, Türk futbolunun durumunu dünya standartlarıyla kıyasladığınızda nasıl bir tablo görüyorsunuz?

Avrupa'da yaşam tarzından gelen farklı bir futbol karekteri var. Türkiye'de de bu böyle ama Türk oyuncularının kendi içlerinde yarattığı oyun stili, Avrupa'da geçerli. Türk futbolu Avrupa'da da kabul görüyor ve başarılı oluyor.

Bizim futbolcularımızın hayali yurt dışına açılmak, ama siz yurt dışından buraya geldiniz. Niçin başka seçenekler varken Türkiye'de bulunmayı tercih ediyorsunuz?

Çok bir fark yok çünkü, nasıl Türkler kariyer anlamında Avrupa'ya açılıyorsa Brezilyalılar da Avrupa'ya gelmeye çalışıyorlar.

Futbol kariyeriniz bittikten sonra buraya yerleşmeyi düşünür müsünüz?

Olabilir, düşünebilirim. Futbol kariyerim bittikten sonra burada kalabilirim.

"HEYKELİMİN OLMASI BÜYÜK ÇILGINLIK"

Taraftarlar heykelinizi yaptırdı. Kendinizi heykeli yapılacak biri olarak görüyor musunuz?

Büyük bir çılgınlık olarak görüyorum bunu. Bu büyüklükte bir şeye hiç gerek yok.

Bu yapılan size karşı duyulan büyük bir sevgi gösterisi anlamına geliyor. Bu sevgi üzerinizde bir baskı yaratıyor mu?

Kesinlikle üstümde bir baskı yaratmıyor, öyle bir şey hissetmiyorum. İnsanların bana olan sevgisi, saygısı beni daha da güçlendiriyor açıkçası.

Kaynak

Geri