hey gidi gunler hey...win98 problemi icin kafa yormak isteyenler.

nakzoikiz

New member
Reaction score
0
Arkadaslar problem soyle ki:

Eski bir sony vaio laptopa windows xp kurma denemesi gafletinde bulundum. (Sadece 98 kaldiriyor) Tabi ki kaldirmadi ama hersey birbirine karisti. Simdi 98i yeniden kuramiyorum.

1) Bu ntsc fat olayindan dolayi artik dyi gormuyor...yani d`deki win98 kurulumuna ulasamiyorum.

2)EEe win98 cdsi tak diyeceksiniz...o da olmuyor cunku cdromu external cd rom yani once tanitmak gerekiyor ama dostan tanimiyor.

3)c`ye format atmama ragmen nasil oluyorsa onceden kurmaya calistigi xp`yi silmiyor ve hardiskten baslatinca xp`yi kurmaya devam etmeye calisiyor ki bilgisayar kaldirmadigi icin laptop direk kapaniyor.

Nasil olacak bu is?
D`ye nasil ulasabilrim?

Yok yok valla atmaycam cope...98 kuracam...hayir kuracaaaaam....:saskin

valla dai ms-dos da c=\format c: mi neydi bunu yazınca sıfırlıyodu hdd yi dene istersen sonra olursa
aynısını d için yap sonra format at derim

yada başlangıç disketin varsa onunla yap derim

ben olsam o hardiskki çıkartır başka bir laptopa takarım. win98 kurmaya çalıştığına göre zaten bilgisayarın garantisi falan bitmiştir. cd nin içinceki cableri iki parçaya böldüğüm harddiskin 2. partına atar ve oradan kurardım. Uzun zaman oldu 98 kurmayalı ama herhalde win98 klasörünü kopyalamak yeterli oluyordu. bi denemende fayda var.

hoca başka bi pc'ye bağla hdd'yi bigüzel formatla fat32 kıvamında sonra c'ne 98'in cab dosyalarını at..bi şekilde başlangıç disketi felan boot edebilirsen c'ye düş...düştüğün anda yapacağın tek şey kur /ie/is enter de hayırlı uğurlu olsun....

saolun...ben en iyisi Dummies serisinden How to open a Notebook for Dummies falan bulayim...Illaki o harddisk oradan cikacak anlasilan.: )

abi bnce al hdd yi cıkar dışarı tak bi aparatla desktop pc ne biçimlendir sonrada at içine 98 dosyalarını sür yansın devam :D ama şöylede olur external ı bios tan gösterebilrsn bildim kadarıyla ama hernyse en garantisi bşka pc ye bağla hdd yi

xp kurulum ekranının başında kurtarma konsolunu çalıştır alet ntfs dosya sistemini de okuyacak şekilde dosta açılmış olarak karşına gelir. cab larin bulunduğu klasöre dostan eriş ve kur yaz...

fdisk yaptim en sonunda. 98`i kurdum...disketten d`ye cd surucunun driverini kopyaladim. ordan cdyi tanitip gerisini halletim.

kardeş sanırım win98 kurman için bi başlangıç disketine ihtiyacın var
bilgisayarda 98 kurulu olduğuna göre floopiside vardır. sen bi başlangıç disketi yap onunla bilgisayarı aç yani dos ta ve oradan c:\>format d: ve c:\>format c: yap
yani d ve c sürücülerini formatla daha sonrada cd yi tak başlangıç disketi ile kurulumu başlat dos komutlarını biliyorsundu birazda olsa heralde kolay gelsin

Geri