"herkesin 'oh' Diyebileceği Içtihat çıkabilir"

-HaKiKaT-

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
koksal_toptan_16.jpg

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesinin, görülen parti kapatma davalarıyla ilgili olarak, dava açılmasını değerlendiren ancak istikrarın bozulmasına da engel olacak bir içtihat ortaya koyabileceğini belirterek, ''Temennim, mahkemenin günlük siyasetin üstüne çıkmak ama istikrarı da gözetmek suretiyle, herkesin 'oh' diyebileceği bir içtihadı ortaya çıkabilir'' dedi.
TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, dünyanın demokratik bütün ülkelerinde, Anayasa Mahkemelerinin, yüksek mahkeme olma özelliğiyle, çok büyük önem taşıdığını, ülkelerin geleceğine yön verdiğini söyledi.
Anayasa Mahkemelerinin, çağdaş yorumlar getirerek, ülke ve ülke hukukunun önünü açan içtihatlar yarattığına işaret eden Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Anayasa Mahkemesinde şu anda görülen parti kapatma davalarıyla ilgili olarak, Anayasa Mahkememiz, klasik olarak bilinen, açılan davanın kabulü veya reddi yönünde karar vermek yerine, dava açılmasını değerlendiren ama istikrarın bozulmasına da engel olacak, herkesin düşünüp, tartışıp, kendi eksikliklerini bulacağı, yol ve yön gösterici bir içtihat ortaya koyabilir.
Bunu, Türk hukukçuları, siyaset bilimcileri düşünsün diye ortaya atıyorum. Elbette, Anayasa Mahkememiz, ülkenin yararına en doğru, güzel kararı verecektir. Ama bizim de siyasetçiler, bilim adamları olarak, böyle bir tartışmayı Anayasa Mahkemesinin önüne koymakta yarar var. Özellikle siyaset bilimcileri ve hukukçularımızın, bu konuda tartışma yapmalarının yararlı olabileceğini düşündüm.''

yalnız toptan fazla oh demesin kendisinin ne mal olduğunu bilmeyen kalmadı.. açık mikrofonlardan falan ;) ama dedikleri bir nebzede doğru.. örnek anayasa mahkemesi akp yi kapatmaz ama kapatma davasında adı gecen vekillerin de vekilliklerini fes edebilir.. kisacasi millet vekilliklerini düşürebilir yeni bir seçime gidebilir ve basta tayyip olmak üzere diğer yasaklanması istenilen millet vekillerinede siyasi yasak getirebilir.. haber için tşkler

AKP kurtulunca oh mu diyeceğiz.Ben ceza alıp kapatılınca oh olsun diyeceğim.

valla herkes kendine göre bir oh cekecek ama olan yine bize olacak....

birbirimizi yiyoruz biz adam olmayız olamayız...

kardes akp nin kapatılması hiç bir ise yaramaz, daha beter oluruz istikrar ortamı biter ekonomi daha kötü olur ve ekonomik kriz çıkar, yeni bir parti kurarlar bizim milletimizde mazlumu sevdiğinden %47 yerine bu sefer çok daha üstünde oy alırlar ( buna örnek laiklik elden gidiyor ülke eldengidiyor diye bağırdılar ama bir belge göstermediler adamlar meyve veren ağaç taslanır diyip mazlum rolü yaptılar oyları götürdüler)

kardes akp nin kapatılması hiç bir ise yaramaz, daha beter oluruz istikrar ortamı biter ekonomi daha kötü olur ve ekonomik kriz çıkar, yeni bir parti kurarlar bizim milletimizde mazlumu sevdiğinden %47 yerine bu sefer çok daha üstünde oy alırlar ( buna örnek laiklik elden gidiyor ülke eldengidiyor diye bağırdılar ama bir belge göstermediler adamlar meyve veren ağaç taslanır diyip mazlum rolü yaptılar oyları götürdüler)

Yaaa...İstikrar varmış.Hee doğru İstikrar var.Türkiyeyi abd ye satma istikrarı.Borç 2002 yılında 183.6 milyar dolardı.Devletin haber ajansı anadolu haber ajansı bile isyan etti ve dışborcu 386milyar dolar açıkladı.Bu mu istikrar?

AKP giderse istikrar da gidecekmiş.Efendim, istikrarla AKP öylesine iyi anlaşmışlar ki, ayrılamıyorlar.AKP gitti mi, istikrarın kimyası da bozuluyor.O yüzden AKP hep iktidarda kalmalı ki istikrar da kalsın.AKP kapanmasın Türkiye'nin geleceği kapansın.

Ya ben bu işi anlamıyorum.

Bir ülkenin en zengin en çok işçi çalıştıran patronu tecavüz davasından yargılansa da böyl emi diyeceksiniz? O tecavüze uğrayan kız sizin kızınız ise, aman yanında 100 bin adam çalışıyor istikrar bozulur, ekonomi elden gider mi diyeceksiniz?

Amerika'da Bill Clinton Monica Levinsky'e oral seks yaptırdı mı yaptırmadı mı diye yargılanırken hangi senatör istikrar bozulur bırakın Başkan oral sekse devam etsin dedi.
Senin Cumhurbaşkanın dokunulmazken, Başbakan'ın Anayasa Mahkemesinden yargılanması garip ve demokrasi dışı karşılanırken Amerikanın 1 numaralı adamı basit bir yerel savcıya ifade vermek için ayağına gitti sperm testi sonucunda yalancı çıkıp ceza almaktan korkup suçunu itiraf etmek zorunda kaldı.

Ne demek istikrar ya. Hukuk'tan üstün bir şey midir istikrar.

EKONOMİYİ ŞEREFİNDEN ÜSTÜN TUTANLARIN ÜLKESİ HALİNE GELDİK
İSTİKRAR BOZULMASIN DEMEK ŞEREFSİZLİKTİR.
BUNU SÖYLEYENLER İSTİKRARI BOZMAMAK İÇİN KENDİ ŞEREFLERİNİ DE SATARLAR.

Bu iş hukuk meselesidir. İstikrarla ekonomi ile alakası yoktur. Eldeki deliller sonucunda suçlu bulunursa bu parti kapatılır. Yok suçsuz bulunursa kapatılmaz icraatlarına devam eder.

Siz paraya ihtiyacınız olduğu için çalıştığı iş yerinde tacize uğrayan karınıza istikrar der misiniz?
Siz evinizden atılmamak için size hergün küfreden ev sahibinize istikrar için ses çıkarmaz mısınız?

Siz nasıl insanlarsınız merak ediyorum İSTİKRARCILAR.

BU İŞ HUKUK MESELESİDİR.
SUÇU SABİT GÖRÜLÜRSE CEZA ALIR, SUÇSUZSA BERAAT EDER.

Ara formül demek, kıvırmalara girmek Türk siyasetinin çöktüğünün resmidir...
İSTİKRAR diye diye Amerika'dan izin almadan Kuzey Irak'a giremedik, İSTİKRAR diyenler operasyonun haftası dolmadan Amerikalı Bakanın ziyareti ile operasyonu bitirdiler.

İŞTE İSTİKRAR BUDUR,
GÖĞSÜNDE ŞEREFİ OLMAYANLARIN CEBİNDEKİ PARADIR İSTİKRAR.
Ben böyle siyaseti ve siyasetçiyi de bunları başa getirenleri de allaha havale ediyorum...
Bunlar için istikrar Milli Menfaatlerden, Hukuktan, Şereften üstün olan bir kavramdır ve sadece ekonomik istikrar anlamına gelir.

Her zaman söylerim EĞER ECEVİT İSTİKRARI TAYYİP GİBİ BİRİNCİ SIRAYA KOYSAYDI BUGÜN KIBRIS TAMAMEN RUM TOPRAĞI OLURDU.

Şerefli ile şerefsizi ayırmayan hatta %47 oy veren cahiller topluluğundan daha fazlasını da beklemiyorum zaten.
Çünkü maalesef bu ülkede ekonomiyi şerefinden üstün tutanların, paraya tapanların, parası olan her zaman haklıdır diye düşünenlerin. zengin hırsızlara hürmet ve hayranlıkla bakanların sayısı artıyor.
Ve bu sayı arttıkça AKP gibi hırsızperver cumhuriyet fırkalarının oy oranı artmaya devam edecek.

saygılar

Ya ben bu işi anlamıyorum.

Bir ülkenin en zengin en çok işçi çalıştıran patronu tecavüz davasından yargılansa da böyl emi diyeceksiniz? O tecavüze uğrayan kız sizin kızınız ise, aman yanında 100 bin adam çalışıyor istikrar bozulur, ekonomi elden gider mi diyeceksiniz?

Amerika'da Bill Clinton Monica Levinsky'e oral seks yaptırdı mı yaptırmadı mı diye yargılanırken hangi senatör istikrar bozulur bırakın Başkan oral sekse devam etsin dedi.
Senin Cumhurbaşkanın dokunulmazken, Başbakan'ın Anayasa Mahkemesinden yargılanması garip ve demokrasi dışı karşılanırken Amerikanın 1 numaralı adamı basit bir yerel savcıya ifade vermek için ayağına gitti sperm testi sonucunda yalancı çıkıp ceza almaktan korkup suçunu itiraf etmek zorunda kaldı.

Ne demek istikrar ya. Hukuk'tan üstün bir şey midir istikrar.

EKONOMİYİ ŞEREFİNDEN ÜSTÜN TUTANLARIN ÜLKESİ HALİNE GELDİK
İSTİKRAR BOZULMASIN DEMEK ŞEREFSİZLİKTİR.
BUNU SÖYLEYENLER İSTİKRARI BOZMAMAK İÇİN KENDİ ŞEREFLERİNİ DE SATARLAR.

Bu iş hukuk meselesidir. İstikrarla ekonomi ile alakası yoktur. Eldeki deliller sonucunda suçlu bulunursa bu parti kapatılır. Yok suçsuz bulunursa kapatılmaz icraatlarına devam eder.

Siz paraya ihtiyacınız olduğu için çalıştığı iş yerinde tacize uğrayan karınıza istikrar der misiniz?
Siz evinizden atılmamak için size hergün küfreden ev sahibinize istikrar için ses çıkarmaz mısınız?

Siz nasıl insanlarsınız merak ediyorum İSTİKRARCILAR.

BU İŞ HUKUK MESELESİDİR.
SUÇU SABİT GÖRÜLÜRSE CEZA ALIR, SUÇSUZSA BERAAT EDER.

Ara formül demek, kıvırmalara girmek Türk siyasetinin çöktüğünün resmidir...
İSTİKRAR diye diye Amerika'dan izin almadan Kuzey Irak'a giremedik, İSTİKRAR diyenler operasyonun haftası dolmadan Amerikalı Bakanın ziyareti ile operasyonu bitirdiler.

İŞTE İSTİKRAR BUDUR,
GÖĞSÜNDE ŞEREFİ OLMAYANLARIN CEBİNDEKİ PARADIR İSTİKRAR.
Ben böyle siyaseti ve siyasetçiyi de bunları başa getirenleri de allaha havale ediyorum...
Bunlar için istikrar Milli Menfaatlerden, Hukuktan, Şereften üstün olan bir kavramdır ve sadece ekonomik istikrar anlamına gelir.

Her zaman söylerim EĞER ECEVİT İSTİKRARI TAYYİP GİBİ BİRİNCİ SIRAYA KOYSAYDI BUGÜN KIBRIS TAMAMEN RUM TOPRAĞI OLURDU.

Şerefli ile şerefsizi ayırmayan hatta %47 oy veren cahiller topluluğundan daha fazlasını da beklemiyorum zaten.
Çünkü maalesef bu ülkede ekonomiyi şerefinden üstün tutanların, paraya tapanların, parası olan her zaman haklıdır diye düşünenlerin. zengin hırsızlara hürmet ve hayranlıkla bakanların sayısı artıyor.
Ve bu sayı arttıkça AKP gibi hırsızperver cumhuriyet fırkalarının oy oranı artmaya devam edecek.

saygılar

bir istikrar var ortada bu kesin, birilerinin istikrarlı bir şekilde halkın sırtından zenginleşmesi ve halkın git gide daha fakirleşmesi. istikrar sadece bu iğrenç ikilemde var, başka nerde var istikrar dediğiniz o koca yalan. teşekkürler digiklan, çok güzel açıklamışsın kardeşim...

istikrarlı bir şekilde bağımsızlığımızı kaybediyoruz....

istikrarlı bir şekilde onurumuz şerefimiz cumhuriyet kazanımlarımız satılıyor

istikrarlı bir şekilde irtica güçleniyor devleti ele geçiriyor hödükler gönüllü ajanlık yapıyor ülkemiz tam yezit zamanına benzedi

istikrarlı bir şekilde cumhuriyetimiz tarikatlerin ,şeyhlerin ,dervişlerin memleketi oluyor...

Geri