Herkesi Saygı Durusuna Davet Ediyorum

Darzamat

New member
Reaction score
0
Saat 09.05.......​

Saygı durusunda evde camın önünde bulundum. Sokakta 15-16 insan yürüyordu. Sadece 7 kişi saygı duruşunda bulundu. Kalanlar sallamadı ve yoluna devam etti. Bu beni çok üzdü...
Ortaokul, lise yıllarımda hatırlarım sokakta trafik dururdu. Herkes araçlardan dahi inerdi. Sadece 1 dk olsun saygı duyardı Ata'sına. Ama gün geçtikçe ne saygı kalıyor ne sevgi.
Umuyorum ki bu gördügüm saygısızlık sadece benim bulundugum mahalleye özgü birşeydir. Umarım ülkenin geri kalanında böyle olmamıştır.

Malesef Dostum Malesef ülkenin Geri Kalanida öyleydi :(

Yil 1991 üsküdarda Belediyenin Az Ilerisinde Ikinci Katta Bulunan Bir Yazihane De çalişiyorum. Bardaktan Boşanircasina Yağmur Yağiyor. Herkez Yamurdan Kaçmak Için Koşuşturuyor. O Anda Sirenler çalmaya Başladi Herkez Yamurdan Kaçişmaya Devam Ederken '' Havuzun Yaninda Türbanli Bir Kadin O Sağnak Yağmura Ragmen Sirenler Susana Dek Saygi Duruşunda Bekledi. '' Camdan Onu Görünce Boğazima Bişeyler Düğümlendi. şemsiyeyi Kaptiğim Gibi Onun Yanina Koştum Ama Nafile Kadin Yoktu çünkü Ben Oraya Varana Kadar Sirenler Susmuş Kadinda Gitmişti.
Bu Olayi 10 Kasim 1991 Günü üsküdarda Birebir Yaşadim.
Keşke O Hanfendiye Yetişebilseydim Keşke O Güzel Ellerini öpebilseydim.

Haberlerde izledigim kadarıyla pek çok yerde eskisi gibi insanlar trafikte de durmuslar sokakta da... Bazı yerlerde bazı insanlar yine yollarına devam etmiş... Ne diyeyim... Akıllanmaları dilegiyle!!!
Bir hoşuma giden şey de şu oldu: haberde Atatürk havalimanını gösterdi ve yabancıların da saygı durusunda bulundugunu gördüm. Kendi insanımızın saygısızlık yaptıgı insana yabancılar saygı gösteriyor. Helal olsun...

Geri