herkes öğretmen olabilirmi????

kevindogan

New member
Reaction score
0
burası türkiye ;
türkiyede eğitim tüccar mantığına göre işliyor. her yıl diyelim ki 10 000 öğretmen emekli oluyor, onun yerine kaç öğretmen alıyoruz 6800 civarı. malesef 3200 eksik olan kadroyu ziraat mezunu, maden mühendisliği mezunu, su ürünlerinden mezun olan arkadaşları alıp ücretli öğretmen yapıyoruz. ne acıdır ki ülkemiz tarım ülkesi 60 000 ziraat mezunu işsiz, orman ülkesi 35000 orman mühendisi devletten maaş bekliyor. ve daha nice bölümler... devlette onları ücretli öğretmen olarak görevlendiriyor. yerine kadrolu veya sözleşmeli öğretmen atadığında ise gözünün yaşına bakmadan basıyor tekmeyi....
yarın için çocuklarımıza güzel bir dünya güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsak; eğitime gereken önemi vermemiz gerekiyor. ücretli öğretmenlikle falan olacak iş değil.
saygılarımla. eleştirileri de yorumlarıda bekliyorum....

aynen katılıyorum. okullarımıza gelen ücretli öğretmenler 1 yıl kadar
kalıp sonra malesef beklemek zorundalar tekrar bir okula gidebilirmiyim diye. öğrenciler içinde iyi deil sürekli öğretmen değişikliği ne olacak bilemiyorum güzel bir konuya temas etmişsin teşekkürler

ben bir öğretmen lisesi mezunuyum ve Türkiye'de istediğim eğitim fakültesine giriyordum.Ancak mühendislik fakültesini ve elektrik mühendisliğini tercih ettim ve girdim.Bunun sebebi çok açık Senede 10000 mezun içinden 8-10 atama yapıyor çoğu bölümlerde milli eğitim bakanlığı.Öğretmenlik güzel meslek yapmak da isterim aslında ama işsiz kalmak için de üniversiteye girilmez ki.Dersanelerin de nasıl ş......z olduğunu bi öğretmeni ayda 500-600 e çalıştırdığını biliyoruz....
Bu politikayla bizim gibi lise hayatı boyunca senelerce eğitim dersleri görmüş yetişmiş insanları kaçırmış oluyor milli eğitim bakanlığı aslında elinden...

sana katılıyorum kardes hem egitim kalıtesinden bahsederler hemde edebiyat dersine tarih öğretmenini verirler bide bu öğretmen fazla derse girdiği için prım alırlar yanlışmıyım arkadaşlar :d?

Herkez öğretmen olamaz
birazda öğretmen olmak metanetli olmak demektir...
Tayinlerin çıkıcak itiraz edemiceksin
öğretmen olmazk zor iş en azından işini tam yapan öğretmen olmak zor
Bence önüne gelen herkez öğretmen olamaz !!!

üstelik yeni nesil yetiştiriyorsun ve o nesilde seni yöneticek
bence çok kolay olmayan bir meslek ve önüne gelen herkezde yapamaz .....

herkesi öğretmen yaptıkları için sonuç ortada zaten. ama son yıllarda eğitim fakültesi mezunu olmayanlar alınmıyor sanıyorum

Yanlız şuda var
benim bildiği anadolu liselerine ve üniversitelere öğretmen sınavla alınıyor

arkadaşlar öğretmenlikte ilişkiler zorunluluk esasına dayanır. bir doktoru düşünün eğer sizi iyi tedavi edemiyorsa başka bir doktora gidersiniz. marketinizden memnun değilseniz başka bir yerden alış veriş yaparsınız. ama öğretmenlikte bu yok. illaki öğrencilerin olur. öğrenciler aaa bu iyi bir öğretmen değilmiş, değiştirelim demez- diyemez. o yüzden herkes lütfen ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN.....
milleti var eden 3 unsur. maliye- eğitim - ordu. eğitim olmassa hiç bir şey olmaz inanın.... saygılar

jangofet' Alıntı:
ben bir öğretmen lisesi mezunuyum ve Türkiye'de istediğim eğitim fakültesine giriyordum.Ancak mühendislik fakültesini ve elektrik mühendisliğini tercih ettim ve girdim.Bunun sebebi çok açık Senede 10000 mezun içinden 8-10 atama yapıyor çoğu bölümlerde milli eğitim bakanlığı.Öğretmenlik güzel meslek yapmak da isterim aslında ama işsiz kalmak için de üniversiteye girilmez ki.Dersanelerin de nasıl ş......z olduğunu bi öğretmeni ayda 500-600 e çalıştırdığını biliyoruz....
Bu politikayla bizim gibi lise hayatı boyunca senelerce eğitim dersleri görmüş yetişmiş insanları kaçırmış oluyor milli eğitim bakanlığı aslında elinden...
sorun sadece plansızlıktan kaynaklanIYOR
mesela sole bende ogretmen lisesi mezunuyum eğitim fakultesi okudum sınıf ogretmeni oldm kardesm sen ogretmen lsesi yapıyorsun universiteye girerken guzellik yapıyorsn ya tamam da Ne akla hizmet calıstıracakken zorluk cıkartıyorsun Üniversite insanı meslege hazırladıgına gore niye cıkanları cope atıyorsun
İNSAN BU YA KABAK DEĞiL AĞAÇ DEĞiL benim 8 senede anca sindirdiğim bilgileri sen 3 ayda nasıl sindireceksin
senin mesleğinide ben yapamam ne bu plansızlık ya yetti artık canımıza tak etti ben ogretmen olabilmek icin 3 kez sınava grdim
(LGS/Nigde Anadolu Öğretmen+OSS/Selcuk Eğitim+KPSS/Balıkesir ivrindi) ucundende yuzumun akıyla cıktım 8 senemi verdm ya halen kadro/ szlesme diye yoruyorsun beni bırakın da cocuklarımıza harcıyalm enerjimizi...benim gibi binlerce meslektasım var neden egitim isi 240 sorunun ucunda anlamıyorum

ogamemanya' Alıntı:
herkesi öğretmen yaptıkları için sonuç ortada zaten. ama son yıllarda eğitim fakültesi mezunu olmayanlar alınmıyor sanıyorum
Alınıyor kardesm mutemette olsan formasyonu alır pasa gibi kpss ye girip atanırsın puanın yeterse ..Alınır ...Alırlar hemde oyle guzel alıyorlar ki

Herkes öğretmen olabilirmi????
Türkiye'de malesef ewet..

Üniversite yıllarımdan hatırlıyorum, sınıf öğretmenliği okuyan bir çocuğun ewinde pkk bayrağı olduunu söylüyorlardı.. :<
--
Ayrıca olay eğitim fak. mezunu olup olmamak diil.. Bilgi-birikim ve onları aktarabilme becerisinin olup olmadığı. Eger bunlar warsa neden olmasın?
O kadar çok mal var ki öğretmen olan.. Gelecek neslimize acıyorum :(

geleceğin öğretmen adaylarından biriyim hasan ali yücel öğretmen lisesine bu yıl başladım bu işi yapmaya kararlıyım ve jangofet umarım senin dediğin gibi olmaz

yahu bırakın onu bunu...

ne eğit fak okuyanlar vvar öğretmenliğin ö sünden anlamaz..

öce sistem kendi içini temizlesin daha sora dışardaan gelendleri..

herkesden öğretmen olur mu deyince aklıma anahaberlere çıkan sıkandal görüntüler geldi. hani hoca geliyo derse öğrenciler uzun eşşek falan oynuyolardı hocayla dalga falan geçiyolardı. o görüntü çıktığı anda o adamın görevinden alınması lazım. bi sınıfı idare edemiyorsan nasıl eğitim vereceksin ki ?

elinde bıcak, çakı, eroin taşıyanlara baktığım zaman ilerde aile kursam çocuk yapmaya cesaretim olur mu bilmiyorum. elinde bunları taşıyanları görünce tabiiki kızıyorum ama aklıma bunların ana babası yok mu diede geçmiyor değil. bu gençlerin ve cocukların elinde bu tür aletler, uyuşturucu vs. varsa bu onlardan çok ana-babası ve öğretmenlerin suçudur die düşünüyorum. ayrıca düşünceme göre ana-babanın veremediği eğitimi öğretmen vermeli. gerekirse öğrencinin ana-babasıyla görüşüp onların yanlış yaptığını anlatmalı onlara yol göstermeli.

olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

sonuna kada dogru yazdıgın herşey

ziraat muh.disi bostada ogretmen degil mi bence haksızlık var ozaman bu bolumlere kımse gıtmesın mezunlara baska alan acsınlar herkes nasıl ogretmen olur ne anlamı var sacma ve haksızlık

Hayır olamaz, mesela benden öğretmen olmaz
çabuk öğreniyorum ama öğrendiğim şeyleri kimseye öğretemiyorum,
resmen öğretme özürlüyüm :)
sanırım bu bir yetenek ve bende olmadığı kesin :)

Ben de bir öğretmen adayıyım ve 2 yıl sonra Allah'ın izniyle öğretmen olacam
ama hala kendimi öğretmenlik iin yeterli görmüyor ve kendimi geliştirmek için uğraşıyorum
Bazı arkadaşlarımın da dediği gibi eğitim fakültesinde okuyan birçok öğrencinin öğretmenlik mesleğiyle alakası yok
Eğitim fakültesi mezunlarının bile öğretmenlik mesleğini hakkını vererek yapamadığı ülkemizde
başka bölümlerden mezun olanların öğretmen olarak atanmasına bi anlam veremiyorum
Ne yazık ki ülkemizde herkes öğretmenlik yapabiliyor
Ama şu bir gerçek ki
Herkes öğretmenliği hakkını vererek yapamaz

herkez öğretmen olabilir :sigara: :sigara: :sigara:

burası türkiye ise yaparlar ingilizce dersine müzik öğretmeni giriyosa ya da 1den 5e kadar tüm sınıfları tek bi sınıfta toplanırsa ..... artık gerisini siz düşünün

Geri