her windows başlangıcında chkdsk taraması yapıyor!!

admiralty_devil

New member
Reaction score
0
:crying: arkadaşlar ben windows 7yi kurdum ve kullanıyorum genel olarak birkaç driver hariç hiç problem yaşamadım. sorunumda windows 7yi kurduktan sonra ne yaptıysam başladı her pc açmak istediğimde windows logosu çıkıp hoş geldiniz dedikten sonra kullanıcı seçmeden önce chkdsk disk gözden geçirmesi yapılıyor diyor ve 1/5 yüzde bilmem kaç tamamlandı diyor ve saatlerce sürüyor 1 kere yapsa gam yemeyecem ama her seferde yapıyor artık sinir krizine girmeye başladım nedenini ve nasıl düzelteceğimi bilen varsa çok minnettar kalırım lütfen anlatsın.....:confused::confused::confused:

%99 diskinde bad sector var.Başka birşey aklıma gelmiyor.Sistemin kurulu olduğu diske yada bölüme sağ tıkla özellikler de araçlardan şimdi denetleyi seç en son olarakta bozuk kümeleri bulup düzeltmeye çalış yazan yerin tikini işaretle.

ek: sorunun düzelmez ise diskin üretici firma sitesinden yazılımını indirip low level format atman gerekir.

diski biçimlendirmen lazım ilk önce d yi dene olmazsa wipe atman lazım

Hocam bilgi yoksa diski biçimlendir, yok bilgi var ise araçlardan disk denetleme yapıcaksın düzelir.

herhangi bi xp cdsini normal kurulum yaparmış gibi başlat, sonra karşına gelen ilk pencerede (R) tuşuna bas. Sonra komut satırına chkdsk /p /r yaz. işlem bittikten sonra yeniden başlat bilgisayarını.Şayetki düzelmezse sistemini yeniden kur.oda olmazsa harddiskini değiştirmen gerekiyor.Daha profesyonel çözümler var ama yapabileceğini sanmıyorum herhangi bir yardım almadan.Misal bad sectorlu kısmı ayırıp sürücü ismi atamadan yeniden sistem kurabilirsin.

bilgisayarıma sağ tıkla ondan sonra gelişmiş e bas ..ondan sonra başlangıç ve kurtarma bölümünde ayarlara bas..orda 30 saniye yazan yerleri sıfır yap ..

Başlat > Çalıştır > cmd > CHKntfs /X C:

Başlat > Çalıştır > cmd > CHKntfs /X D:

bunu yap bi daha yapmaz....kolay gelsin

Geri