Hem windows hem linux lütfen bakın

sating

New member
Reaction score
0
Öncelikle s.a inş konuyu dogru yere açmışımdır arkadaşlar. lütfen konumu silmein herkes bu sorundan çekiyo kimsede bilmiy..

Benim 80 gb harddiskim war suan linux pardus kurulu ben hem linux hem windows kurmak istiyorum. Yani

C: bu diske windows kurmak istiyorum 30 gb wermek istiyorum.
D: Bu diske linux pardus kurmak istiyorum 30 gb wermek istiyorum.
E: bu diski yedek olarak kullanıcam 20 gb . linux ve windows la ilgili yedeklerimi oraya atıcam 2 işletim sistemindende o yedeklere ulasmai istiyorum.. yani windows'danda E: ye girip E: ye atıgım yedek dosyaları jpg resim müzik almak istiyorum linuxdanda e: ye attiigm yedek dosyalara ulaşabilmek istiyorum resim müzik.. Anlatabildim umarım

Çok acemiym normal windows kurmayı biliyorum sadece hiç bilmeyenm birine anlatıyomuş gibi anlatana rap mep elimden geldigi kadar herşey veriirm :D lütfen yardımcı olun şimdiden tşk ederim. kimse bilmiyo bilen varsa çok sevinicem.. bazı sitelerde var hiç bişi anlamadım açık ve net anlatırsa biri . tşkler

Weya linuxda windows işletim sistemine ait programları çalıştırmak için bir yol gösterin bana lütfen arkadaşlar hiç bi bilgim yok o yüzden bi cocuga anlatıyomuş gibi anlatınn :(

Öncelikle Win içinden Linux a ulaşıp veri dosya vs için Ext2IFS programını kurmalısın.Bu sayede isteiğin gibi linux klasörlerini görüp kullanabilirsin winows içinden.

Programın linki burada

En basit olarak, 2 işletim sisteminide kullanmak istiyorsan, öncelikli olarak windows u kurmanı ve sonrasında da linux u kurmanı öneriyorum.Daha fazla uğraşmak istemiyorsan sıralama önemli.

Windows kurulumu için etraf döküman kaynıyor.
Linux kurulumu içinse burada bir arkadaşımızın hazırladığı döküman var.

Win programlarını linux içinde çalıştırmak içinse Wine programını kurmalısın.Linki burada

Gerçi sen önce şu işlemleri yap, wine ı sonra bakarsın.

linux artık ntfs bölümleri okuyup yazabiliyor o yüzden o bölümü ntfs veya fat32 yaparsan ext2 programıyla uğraşmazsın ama tabi bytan arkadaşın dediğide yapılabilir böylece linux yüklü bölümüde 20 gb yerin dolarsa windowstan kullanabilirsin

harddiskin 80likse zaten 30 windows 30 linux 20 yedek diski oluşturamazsın:D
önce windows kur sonra linux arkadaşın dediği gibi windowstan linux diskini görmek istersen proğram gerekli ama linuxdan zaten rahatlıkla görürsün:D

arkadaşlar yanlış anlatıyorsunuz ya
bak ben nasıl yaptım:
kur6vq3.jpg

1. | resimde gördüğün ilk 32mb alan windows xp [ntfs]
2. | gördüğün 14mb alan linux için ayırdğım [ext3]
3. | gördüğün swap alan linux için ayrılan bellek alanı (1 GB yap)
4. | 32 mb gördüğün ise hem linuxtan hemde xp den yedeklediğim dosyalar.

linux sürümü: kubuntu.

Bu arada ilk önce xpyi yükle. linux yüklemede xp'yi otomatik görecektir. Başlangıçta 2sinden birini 10 saniye içinde seçeceksin.

arkadas bırak linux olmaz yaw baska bi sistem bulamadın

linux kadar sağlam bir işletim sistemi mi var sanki bildiğim kadarı ile virus bile giremiyor linuxe :D çunku yapılan virusler hep win. için :)

arkadaşım benim gibi yap xp cd'sini ( pc başlangıçta cd yi görsün ) tak sonra kurulum ekranı gelince ( xp nereye kurulsun ) Cye xpni kur E depon olsun ama dikkat et pardusu kuracağın kısıma isim verme isimsiz bırak pardus kurulurken orayı rahat görür ( isim verme çünkü; xp kurulunca C: xp E: depo D: pardus dosyaların görünür. yanlışlıkla xpdeyken pardus dosyalarını silersin veya xpnin virüsleri bulaşır.) xp kuracağın yeri ilk önce biçimlendir ( çabuk biçimlendiri kesinlikle seçme ) anlaşılmayan biyer olursa yaz

Geri