Hedefindeki takım Milan

Titanik19

Banned
Reaction score
0
Hedefindeki takım Milan

25kkd21.jpg

Galatasarayımızın 18 yaşındaki yıldızı Semih, "İtalyan futbolunu sert olduğu için seviyorum. Bir gün Milan'da oynamayı isterim" ifadelerini kullandı

Büyükşehir Belediyespor maçında Galatasaray formasını ilk kez 11'de giyen Semih Kaya, hedefini İtalya'nın dev kulübü Milan olarak açıkladı. Yaşadığı iki ağır sakatlığı geride bırakan ve Büyükşehir maçında ortaya koyduğu futbolla başta Teknik Direktör Bülent Korkmaz olmak üzere sarı-kırmızılıların takdirini kazanan 18 yaşındaki savunma oyuncusu, Milliyet'in sorularını yanıtladı. Sözlerine özgeçmişi ve yakın zamanda yaşadığı sakatlıkları anlatarak başlayan Semih şunları söyledi:

Beyin ameliyatı geçirdi
"Futbola 10 yaşında Petkimspor'da başladım. 1 yıl sonra Helvacı'ya geçip 1.5 sezon oynadım. Elemelerde Altay beni izledi ve beğendi. Burada da iki yıl forma giydim. Sonra Burhaniye'de yapılan şampiyonada Galatasaray'la karşılaştık ve 2-1 kazandık. Bu maçtan sonra Florya'nın yolunu tuttum. Beşiktaş'la oynadığımız Süper Gençler Ligi maçında beyin kanaması geçirdim. Aldığım darbe yüzünden beynimde kanama olmuştu ve bu yüzden ameliyat geçirdim. Yaklaşık 5 ay sonra sahalara döndüm, ancak bu kez iç yan ve ön çapraz bağlarım koptu."

1.5 yıl öncesine kadar vücudunda tek dikiş izi olmadığını söyleyen sarı-kırmızılı futbolcu, "Son dönemde kâbus gibi olaylar yaşadım. Beyin ameliyatında başıma 28 dikiş attılar. Geçirdiğim çapraz bağ operasyonları da beni hırpaladı. Fakat yılmayıp çok çalıştım ve tüm korkularımı yendim" diye konuştu.
Semih, Chelsea'den Terry ve Real Madrid'den Cannavaro gibi üst düzey defans oyuncularını kendine örnek aldığını ifade etti. Sarı-kırmızılı futbolcu, "İtalyan futbolunu sert olduğu için seviyorum. Henüz çok erken, ama bir gün Milan'da oynamak isterim. Antrenmanlarda Nonda ve Baros'a karşı oynuyorum. Bülent hoca güçlenmem için bu şekilde beni çalıştırıyor" dedi.

Galatasaray'la sözleşmesini 3 yıl uzattığını açıklayan genç oyuncu, Bülent Korkmaz gibi sarı-kırmızılı kulüpte büyük başarılar yaşamak istediğini belirterek, "Hocamın, UEFA Kupası final maçında omzu çıkmasına rağmen sergilediği mücadele hep aklımdadır. O zaman 9 yaşındaydım" ifadelerini kullandı.

'Önce işimi yaparım'
Şimdiye kadar 45 kez milli olan Semih, Terry yakıştırmasıyla ilgili olarak ise "Altyapıdaki hocalarım benim tekmeye kafamı uzatıp ağır sakatlık yaşadığım Beşiktaş maçının aynı günü Terry de benzer pozisyonunda sakatlanınca böyle yakıştırmada bulunmuşlardı. Ben oyun yapım nedeniyle genel olarak hücuma çok çıkmam, öncelikli işim olan savunmaya konsantre olurum" yorumunu yaptı.

Senelik 180 bin alıyor
Galatasaray tarafından sözleşmesi 3+1 yıl uzatılan Semih Kaya'nın, yapılan iyileştirmeyle birlikte kulüpten garanti olarak 180 bin TL aldığı öğrenildi. Genç futbolcu maç başına ise 4 bin 500 TL ücret alıyor.

Kaynak: Milliyet

Daha Çok Genç ÖnceLikLe GaLatasaray'da DüzenLi Oynasın, GaLatasaray Ve MiLLi Takımda BaşarıLar Kazansın Da, MiLan'ı Sonra Düşünsün...

Kariyerinde BaşarıLar Semih...

Geri