Hdd suya düştü

onur56

New member
Reaction score
0
YA ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURSANIZ GERÇEKTEN ÇOK SEVİNECEM.

ESKİ Bİ PC İM VARDI (2003 MODEL FLN ARÇELİK) . yenisini alınca onu kaldırdım ve harddiskini ayrı koydum. kasayıda tamirci arkadaşa verdim. harddisk 30 gb fln bişeydi ve içinde önemli verilerim vardı. o ara 1 aylığına şehir dışına çıktım ve yeğenim o hdd alıp bi kovA suyun içinde bırakmış bi kaç gün boyunca ( demir nasıl yüzer test edecek aklınca) ve o dışında bulanan yeşil yer e de zarar vermiş. bu harddisk çalışırmı artık? lütfen yardımcı olurmusunuz..

Profesyonel data kurtarma işi yapanlar kurtarır ancak.

cevabın ve zaman ayırdığın için teşk. ederim.. su geçirmez falan diye okmuştum hdd ler için ama benimki eski olduğu için şüphe içinde kaldım. normal bi servis falan yapamaz diyorsunuz yani.

Harddisk su gecirir, ozellikle guvenlik bantlari kismindan, su basan bir yerde harddisklerin icinin gol oldugunu gormustum.

Ama verilerine cok sorun olacagini sanmiyorum, kurtarilabilir fakat yuksek masrafi var. Mb veya Gb basina yuksek fiyatlar istiyorlar, ve %100 garanti de vermiyorlar. Tavsiyem ayni seri 2. el bir harddisk bulursan alt kisimdaki karti degistirerek denemen. Belki calistirabilirsin.

cevabın için teşekkür ederim. son sorum olacak bu anlattığım olay ın üzerinden 3 4 ay kadar bi süre geçti. pas falan tutmuş olabilirmi ?

Harddiskin ic yapisi kobalttan yapilmistir, Pas tutma suresi uzundur, icine su girip girmedigini oncelikle tesbit etmen gerekli, eger icinde su yoksa ayni marka,model bir harddisk arka karti ile verilerini okuyabilirsin.

Geri