hdd sorunu..

kratos_imp

New member
Reaction score
0
arkadaslar pc ye format atacaktım ne zamandan beri kafayı yemiş durumda burda sordum sorusturdum ve harddiskte sorun war dediler max blast ı yukledim we onu calıstırmak icin pc deki 2 ye bolunmus harddiski birlestirdim hali ile xp yide sildim ama tekrar actıgımda non-system disk or disk error replace and striker any key when yazısı yazıyordu bios harici hiç bir sey olmuyordu bios ayarlarındanda anlamam pc hp laptop yardımlarınızı cok acil bekliyorum arkadaslar simdiden yardımcı olan ve olmayanlara tesekkurler..

kardeş eğer vista uyumlu ise ve sen xp yuklemeye çalışıyorsan o hatayı verir. onun için vista hdd driver i disktetten tanıtman lazım. yok eğr xp uyuml ise hdd ni aşka laptopa takıp formatlamayı dene. yine olmassa hdd yi deiştir.

eywallah sagolasın kardeste laptopu acamam malesef yoqmu bunun baska bir cozumu..

kardes,sanirim ben tavsiye etmistim, bunun yanisira veya norton disk doctor diye bir program kullan diye de soylemistim...

sen max-blast' i kullanmissin,

kardes su anda hdd' lerin sifirlanmis durumda, yani iclerinde hic bir bilgi mevcut degil,
non system disk demesi gayet normal,

yapacagin xp-vista cd-dvd' in ile makineye format atmak,
cd-dvd' yi cd-dvd rom' a takip dvd-cd rom' dan boot etmek,(tab-esc-f10 veya f8 tuslarindan birisini kullanarak bios' a girmeden boot menusunu gorebilirsin, her markada degisiyor)
eger bulamadim dersen

ilk acilis aninda bios'a girmen cin filanca tusa basiniz der, bastiktan sonra

advaced bios feautures kismina gelip first boot cd-dvd rom' u isaretleyip f10 yapip evet diyerek kaydedip cikacaksin, bukadar,
ilk olarak cd-dvd' de boot secenegi aktif

boot menusu icin kucuk bir anlatim

2ni7laf.jpg

264ni1s.gif

kolay gelsin

edit:
bioslar benzerdir, satir sutun farkliliklari olabilir, illa bu sekilde olacak diye birsey yok, ama; icerik aynidir

kardes eywallah cok sagolasında iste ben first cd dedim ama acılısta gene es geciyor maxblast programını masaustunde calısıor :s anlamadım gitti ve ilgilendigin icin cok sagol kardes baska bunun gibi bir program warmı peki..

nasil yani biraz bilgilendirebilir misin? nasil masa ustunde calisiyor?

simdi, normalde bu programi bir cd' ye cakip bu sekilde boot edip hdd'leri sifirlayacagiz,
hdd' den boot edersen hata alma olasiligin cok yuksek

birde hdd' lerin sata ise bu yuzden de yapabilir,
hani ibir ara vista yuklu bilgisayarlara xp yuklenemiyor diye millet fellik fellik dolasiyordu, aynen bu sekil hdd sata ise; sata driver entegreli bir cd-dvd ile sistem yuklemen gerekecek

program olarak "norton disc doctor" veya "partition magic" tavsiye ederim
ikiside konu anlatimli bir sekilde forumda mevcut

kolay gelsin

yani soyle birsey cd de sorun yoq sanırım ilk pc acılısında program aktif hale gelmiyor direk olarak windows acılısına gidiyor bu dedigin iki programdan nortonu yukledim calıstırdım :s ama bir sonuc alamadım oteki ise harddik bölme programı olarak geciyor :s yapmak istedigim hdd yi kız gibi yapmak...

kardes maxblast soyledigin islem icin oldukca uygun,
ayrica partition magic ile istedigini yapabiliyorsun:goz:

hangi maxblast' i indirdin?
aslinda hata birazda bende,
eger maxblast4 indirdiysen ve makinenede vista yuklu ise 4. surumun vista destegi yok:vur

buradan maxblast5 indirebilirsin,
yine cd' ye cekip, baslangic esnasinda boot edip ayni max blast4 gibi anlatilan sekilde sifirlama yapacaksin,
zira windows ekrani geldigine gore senin hdd 'ye sifirlama yapmamissin

ayrica program calisirken programi durdurma!!!!

kolay gelsin

söLedikLerinizLe o uyarının ne aLakası var anLamadım acıkcası =)

biosa gir "Sata Raid" "AHCI" yada "AHCI RAID" bunLardan biri muhakkak var biosun içinde bunu buL ordan enabLedse disabLet yap disabLetse enabLet yap daha sonra kaydet ve cık... taq xp cdsini normaL format atarmıs gibi yukLe güLe güLe kullan...

söLedikLerinizLe o uyarının ne aLakası var anLamadım acıkcası =)

biosa gir "Sata Raid" "AHCI" yada "AHCI RAID" bunLardan biri muhakkak var biosun içinde bunu buL ordan enabLedse disabLet yap disabLetse enabLet yap daha sonra kaydet ve cık... taq xp cdsini normaL format atarmıs gibi yukLe güLe güLe kullan...

hocam o sorunu halletttikte konu baska yere girdi mesele max blastı baslangıcta calıstıramamam bios tan first cd dememe ragmen es gecip dewam ediyor.

kardesim eywallah cok sagolasın bnm pc xp ama gene 5 i de deneyecegim tabi =) ama bu tek setup dosyası otekinde masallah dolu dosya wardı bunu direk cd yemi atacagım oyle atınca calısırmı...
we birsey daha boot edip calıstıracaksın demissin bu dedigin farklı biseymi yoqsa burda ogrendigim we hep dedigim first cd yaptım lafı :)))) onun haricinde birseymi :s

hocam olayı fazla zorlamıcaksın aslında yapman gereken basit her yaptını unut bios'tan first device(bıosun okudugu ilk donanımı cd-rom yap) ondan sonra tak windows 98 cd sini biçimlendirme işlemini gerçekleştir biçimlendirme sona erdikten sonra işlemi yarıda kes(98 kurlumunu yarıda bitir ) tak xp cd sini sana yanlış kur diski gibi bi uyarı werir sen cd'den önyükleme yapması için dewam et komutuna tıkla xp kurulumuna gecer, kurulum sırasında hard disk bölümlendirme işlemleri sırasında D bölümü sil L sil ve enter tuşlarını kullanarak hard diskini FAT olan dosya sistemii ve bölümlerini sil, daha sonra C'ye tıkla bölüm oluştur de hard diskini kafana göre çarp böl artık napıcaksan kurulumu gerçekleştir ;) CİLLLLLLLLLLLLLLOP gibi hard disk tertemiz bi işletim sistemin olsn ;)

kardes bnm sorun orda degil yaff :))))
harddısk format atsanda tam olarak sıfırlanmıormus ayrıac bnmki dizustu disket olayı olmuor :S

cd den yapcaktn zateN nyse hard dskim tam sıfırlanmıo derken nasıl bir sıfırlanmadan bahsedıoruz burda ?

hocam max blast 4 ü yukledim harddiskimde sorun war surekli pc ye format atıorum zaman gectikce pc donmaya baslıor ve bi format daha burda bu sorunu dile getirdim max balst yukle dediler cd ye aktardım bios ta first cd dedim ama acılısta cd dewreye girmior normal acılıs yapıor masa ustunde iken calısıor isletim sistemi xp 5i yukle dediler onu da yukledim fakat 5 4 gibi iso degil tek bi exe dosyası bunu direk cd ye aktarsam olurmu diye sordum yada 4 ü acılısta calıstırmanın baska yolu warmı :s

kardes maxblast soyledigin islem icin oldukca uygun,
ayrica partition magic ile istedigini yapabiliyorsun:goz:

hangi maxblast' i indirdin?
aslinda hata birazda bende,
eger maxblast4 indirdiysen ve makinenede vista yuklu ise 4. surumun vista destegi yok:vur

buradan maxblast5 indirebilirsin,
yine cd' ye cekip, baslangic esnasinda boot edip ayni max blast4 gibi anlatilan sekilde sifirlama yapacaksin,
zira windows ekrani geldigine gore senin hdd 'ye sifirlama yapmamissin

ayrica program calisirken programi durdurma!!!!

kolay gelsin

hocam cd nin calısmamasının nedeni boot etmemem miş cahillik iste :))
her neyse bu seferde cd yi boot ettim nero ile baslangıc cd si olarak hazırladım ama gel görki simdide cd boot:couldn't find ntldr yazıor :s

estagfirullah kardes, kusura bakma bende dun mesguldum nasip bugune imis,

eger maxblast4' te bunu diyorsa yapabilecegim pek birey kalmadi,kusura bakma

ama 5 icin hala umut var:durdurun,maxblast 5 windows ortaminad iken bile calistirabiliyoruz,

ama seni dort gunden beri ugrastirdim,kusura bakma:vur

hepsini bosver, eger norton ile tarattirip bozuk kisimlar goremediysen,hdd' nde bir sorun yok demektir,

makineye komple format at gitsin,bilgilerinin hepsini yedekle, C,D... ne varsa hepsini sil, yeniden bicimlendirme yap(ntfs formatinda ve normal bir sekilde hizli bicimlendirme yapma) ve isletim sistemini yukle,

kusura bakma senide ugrastirdim:(

kolay gelsin

önemli degil hocam ne kusuru sonucta yardım etmek ile etmemek senin seçimin ve yardımcı oldugun icin sagolasın ama dedigin gibi attım formatı ama gene o f1 e basın olayı gene basta cıkıyor su anda partition table doctor u yukledim ama gene bir işe yaramayacak galiba neyse hayırlısı olsun :s sanırım bole kullanmaya dewam edecegim haftada bir format ata ata pc bozulana kadar idare etmeye calısacagım..

ya kardes ben sana bir soru sormayi unuttum, yatacagim icime kurt dustu,

bios ayarlarina girip

118k9ae.jpg

standart cmos features kismina gelip floopy disk aktif mi degil mi diye kontrol edebilir misin?

eger aktif olabiliecek bir goruntu mevcutsa "disabled" veya "none" konumuna getirip f10 yapip degisiklikleri kaydedip cikar misin?

bir ihtimal floppy oldugunu zannediyor olabilir ve denetlemek istedigi icin hata mesaji gonderiyor olabilir

kolay gelsin

Eywallah hocam cok sagolasın cok yardım ettin uykularını bile kacırdım =))))))
ama kusura baqma..
olmadı be gene hocam neyse hayırlısı hp yi arayacagım artık bi ara onlarda birsey yapamazsa aynen dewam iste...

bundan sonrasi, teknik servise goturmen olacak sanirim:(
ama hala hdd' den kaynaklandigini dusunuyorum.

eger sorunu cozersen buraya yazabilir misin?

neden olmus, cozumu nedir, detayli bilgi verirsen sevinirim
belki bir baskasina da yardimimiz dokunabilir...

kolay gelsin

tamam hocam eywallah senide mesgul ettim cok ugrastın sagol olmayacagı warmıs hayırlısı olsun bakalım..

Geri