hdd den anlayan varmı lütfen:(

яєℓαχℓιƒє

KaFaSıNa GöRe
Reaction score
0
arkadaşlar şimdi elimde 2 tane hard disk var
teki sata teki pata
sata olan 80 gb
pata olan 20 gb
benim şimdiki kullandığım sata 80 gb lık olanı
pata 20 gb olanı pc ye bağlıyıp 2. hard disk olarak açılmasını istiyorum
ilk olarak sata açılacak sonra patayı depolama olarak kullanıcam
acaba bunu nasıl yapabilirim uğraştım uğraştım yapamadım
lütfen bi yardımcı olun

yardım edecek kimse yok mu yawww:(:(:(:(:(

ana kartın hem sata hemde ide desteklemesi lazım... + olarak sata hdd nı görmesi için sata driverLeri yukLü bi şletim sistemi kurman gerekLi bios tan ayar yaptıktan sonra sorun yok ;) normaL olarak kullanabilirsin...

zaten satayı kullanıyorum ama ide den patayı 2. hdd olarak açmak ve depolama olarak kullanmak istiyorum

яєℓαχℓιƒє;3130148' Alıntı:
zaten satayı kullanıyorum ama ide den patayı 2. hdd olarak açmak ve depolama olarak kullanmak istiyorum

hdd Lerin slev master girişLerini ayarLa sonra pc yi aç bios a gir 1.ye satayı 2.ye patayı ayarLa kaydet ve cık... o kadar...

hdd Lerin slev master girişLerini ayarLa sonra pc yi aç bios a gir 1.ye satayı 2.ye patayı ayarLa kaydet ve cık... o kadar...

ayarlarını yaptım zaten sataya gerek yok patayı ayarladım
ama bu seferde sadece patayı görüyo satayı görmüyo

arkadaşım bildiğim kadarıyla ide leri sata ya çeviren aparatlar war onları bilgisayarcılardan temin edebilirsen sorunun çözülür kanımca??

arkadaşım bildiğim kadarıyla ide leri sata ya çeviren aparatlar war onları bilgisayarcılardan temin edebilirsen sorunun çözülür kanımca??

vallaha öyle bişey varsa hemn şimdi gider alırım:D

sen istediğini tak bilgisayara öbür kullanmak istediğin harddiskide taşımalı harddisk yap usb girişine bağlayablirisin.taşımalı hdd yap yani bilgi için kullanmak istediğini bilgisayarcılara sor onlar sana yaparlar fiyatı geçen sene en aşağı 18$ dı benb öle almıştım bende de 160gb bilgisayarın içinde dışarda da 250 gb taşımalı usb girişine flashdisk gibi bağlann hdd yaptırdım ama 40ytl verdim bence ble yaptır bilgisayarcılara danış...;)

Hocam sata yı sata1 yazan yere pata yıda IDE2 yazan yere tak ayar yapmana gerek yok dırek calısır.yıne olmazsa Ankaradaysan kap gel pc yı ben yapım 2 dk da :)

Hocam sata yı sata1 yazan yere pata yıda IDE2 yazan yere tak ayar yapmana gerek yok dırek calısır.yıne olmazsa Ankaradaysan kap gel pc yı ben yapım 2 dk da :)

ankaradayım ama pc yi getirebilsem bilgisayarcıya götürürdüm :D
saol yinede
bi aparat deniyicem bide senin dediğini

arkadaş bnm kafan çıktı bende orda olsam 2 dk lık iş ;)

dedigi dogru ıde2 yazan yere tak jumper ayarlarını yap biostan ayarlarınıda sanırım yapmasını biliosun 1. ve 2. ayarlarıda yaptınmı oky

edit; msn de geniş özetle anlatırm;)

Kardes Bıos Dan Pata Yı Dısable Yap. Sata Dan Acılıs Yapar Bu Durumda. Wındows Acıldıktan Sonra Pata Yı Ototmatık Olarak Tanır. Ayrıca Bunlar Ayrı Slotlara Takıldıgı ıcın Jamper Ayarına Gerek Yok. ıkıncı Secenekte Bılgısayar ılk Acıldıgında Multıboot For .... Yazar Genelde "esc, F11, F12, F9" Gıbı Tuslar Olur Buna Basarsan Sana Hdd Veya Cd Den Acmak ıcın Secenek Sunar Hdd Dende ıstedıgın Pata Veya Satayı Secersın. Bıos Ayarlardından Da Boot Yazan Yerdende Ayarlayabılırsın. Gerısı Sana Kalmıs Kolay Gelsın. :))

soketin takılan yerinde küçük bi parça var onu cıkarıpta takınca olmuyormu ben arkadaşların harddiskini takıp duruyorum pcme

sistemin bios ayarlarında booth ettiğimiz seceneklerde var ya hdd drivess seceneğinden sata 1., patayı 2. ayarla satayı windows göreçek. DEPOLAMAYI PATA GÖREÇEK.

Anakart marka ve modelini ver hemen yardımcı olalım

pata diskinin jumper ayarlarını slave yap hdd nin üstünde kılavuz vardır.. diğer sata diskin master olsun sorunsuz çalışır kolay gelsin:goz:

bios tan da first boot device i sata ya veya cd roma çek o kadar

HDD nin arkasındaki Jumperleri kontrol et yerlerini değiştir.Aynı hizada olmamaları lazım.

яєℓαχℓιƒє;3129547' Alıntı:
arkadaşlar şimdi elimde 2 tane hard disk var
teki sata teki pata
sata olan 80 gb
pata olan 20 gb
benim şimdiki kullandığım sata 80 gb lık olanı
pata 20 gb olanı pc ye bağlıyıp 2. hard disk olarak açılmasını istiyorum
ilk olarak sata açılacak sonra patayı depolama olarak kullanıcam
acaba bunu nasıl yapabilirim uğraştım uğraştım yapamadım
lütfen bi yardımcı olun

Anakartın Modelini Söyle TArif edeyim sana

Geri