hayvanlar sandığımızdan daha fazla düşünüyormuş..

daredevil_off

PiS YoLuK
Reaction score
0
Yeni Kaledonya kargası

pics\Yaşam\1189\14375.jpg

Problem çözüyor, alet yapıp kullanıyor. Bunlar, bir zamanlar sadece primatlara özgü sayılan davranışlar.

Orangutan

pics\Yaşam\1189\14376.jpg

Şempanzeye rakip olacak derecede bilişsel karmaşıklık ve esneklik gösteriyor; bu tür, yaban ortamda kültürel geleneklerini de sürdürüyor.

Asya fili

pics\Yaşam\1189\14377.jpg

Güçlü bir belleğe ve sosyal bağlara sahip; benlik duygusu var.

Afrika çiklidi

pics\Yaşam\1189\14378.jpg

Sosyal konumu gözlem yoluyla belirlemesi, mantık yürütme yolunda bir adım

Afrika gri papağanı

pics\Yaşam\1189\14379.jpg

Sayı sayıyor, renkleri, biçimleri ve büyüklükleri biliyordu; soyut bir kavram olan sıfırı temel olarak kavramıştı.

Siyah Leicester Longwool Koyunu

pics\Yaşam\1189\14380.jpg

Koyunlar farklı yüzleri tanıyor ve onları uzun süre hatırlıyor.

Halka kuyruklu lemur

pics\Yaşam\1189\14381.jpg

Sayı dizilerini sayma ve düzenleme becerilerinin evrimsel öncülerine ışık tutan yetenekler sergiliyor.

Çoban köpeği

pics\Yaşam\1189\14382.jpg

Sürekli genişleyen söz dağarcığı, küçük bir çocuğunkine rakip.

Dev Pasifik Ahtapotu

pics\Yaşam\1189\14383.jpg

Belirgin bir şahsiyeti var, alet kullanıyor, farklı bireyleri tanıyor.

Bonobo

pics\Yaşam\1189\14384.jpg

Dil becerisini kendiliğinden edindi; ilk insanlar düzeyinde alet yapıyor.

Marmoset Maymunu

pics\Yaşam\1189\14385.jpg

Diğerlerinden bir şeyler öğreniyor ve onları taklit ediyor.

Batı çalıkargası

pics\Yaşam\1189\14386.jpg

Geçmişi hatırlıyor, gelecek için plan yapıyor.

Şişeburunlu yunus

pics\Yaşam\1189\14387.jpg

İletişim ve taklitçi davranışlarda uzman.

Balarısı

pics\Yaşam\1189\14388.jpg

Balarıları sosyal davranışlarıyla (yiyecek kaynağının yönünü dansla gösterme, binlerce kovan sakiniyle ortaklaşa çalışma, kovan içinde ve dışında özel görevler üstlenme) uzmanları çok eskiden beri şaşırtmıştır. Dikkat çekici bir özellikleri de karmaşık bellekleridir: Balarıları yerel güzergâhları ve farklı çiçeklerin açılma zamanlarını öğrenip belleklerine işleyebilirler; böylece ertesi gün aynı yere aynı anda uğramaları yem bulma kapasitelerini artırır.

pics\Yaşam\1189\14389.jpg

Bu küçük yüzün ardında küçük bir beyin var -ama büyük işler yapan bir beyin. Tilki, yılan, kartal gibi hayvanların başlıca avlarından olan Gunnison'ın çayır köpekleri uyarıcı sesler ve her avcı için ayrı kaçış davranışı geliştirmiş.

pics\Yaşam\1189\14390.jpg

Nektarla beslenen yarasalar çiçekten çiçeğe gelişigüzel uçuyormuş gibi görünürse de, bu izlenimi yanlış çıkaracak ölçüde düşüncelidirler. Glossophaga soricina türü üzerine yapılan araştırmalar, yarasaların artık yiyecek bulunmayan yerleri hatırladıklarını ve daha önce uğradıkları en az 40 yeri akılda tuttuklarını gösteriyor; bu beceri beslenmek için nereye gitmeleri gerektiğini belirlemelerine yardımcı oluyor.

pics\Yaşam\1189\14391.jpg

Fareler şaşırtıcı biçimde zekidir ve aslında bize oldukça benzerler. Gıdıklanınca kıkırdarlar, dost canlısı davranırlar, cinsel ilişkiden zevk alır ve hatta ön sevişme yaparlar. Ayrıca zihinsel sınırlarını bilirler. Farelerin doğru cevaplarda ödüllendirildiği, yanlış cevaplarda hiçbir şey almadığı ve "Bilmiyorum" itirafında küçük bir ödül elde ettiği ses testlerinde, karar verme güveninden yoksun olunca (kısıtlı bile olsa) "Bilmiyorum" ikramını tercih ettiği saptanmıştır. Deliklerde yaşayan bir hayvan için azımsanmayacak bir beceri.

TeşekkürLer ; BazıLarı çok güzeL poz vermiş =)

hayvanca hayvan

BunLarın Hepsi İçgüdü OLarak Tarif Edilmiyor mu ??

emeğin için tşk ler gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş

Batı çalıkargası benim içinde gelecek planlasa =)

süper olmuş dare eline saglık bende bilmiodum bunları öğrendim :)

pics\Yaşam\1189\14391.jpg

Fareler şaşırtıcı biçimde zekidir ve aslında bize oldukça benzerler. Gıdıklanınca kıkırdarlar, dost canlısı davranırlar, cinsel ilişkiden zevk alır ve hatta ön sevişme yaparlar.

-Feramiz hep sana diyorum;hiç kadın ruhunu okşamayı bilmiyorsun.Bir gün de eve 100 gram peynir alıp "buyur karıcığım,seni seviyorum" dedin mi?
-Pardon?
-Feramiz yine leş gibi kokuyorsun bu ise sana karşı olan cinsel dürtülerimi söndürüyor,taşınalım artık bu kanalizasyondan,bak göreceksin daha güzel ortam daha mutlu saatler...
-Peki,yarın Oval Ofis'in çatı katına taşınıyoruz,bakalım buradaki efsaneler gerçekten doğru mu ve işe yarayacak mı?
-Feramiz!!!
-Buyur hayatım?
-Neden biran evvel konuya girmeye çalışıyorsun?Bilmiyorsun belki ama 10-15 dakika birbirimizi öpüp,koklasak hiç pişman olmayacağının garantisini veririm.
-Şey,bilmem farkında mısın da evin kedisi 10 dakikadır bizi röntgenliyor.Bu son sevişmemiz olabilir,elimizi çabuk tutmaya ne dersin?

en çok düşüneni hindi derlerdi :D:D bu arada çoban köpeğine bittim ya süper birşey

Geri