haydin bakem...:D

sonixes

New member
Reaction score
0
Ali 1,2 ve 3 sayılarından birisini tutuyor. Veli ise Ali’ye sadece bir soru sorarak bu sayıyı öğrenmek istiyor. Ali, Veli’nin sorduğu soruya sadece ‘evet’ , ‘hayır’ ve ‘bilmiyorum’ cevaplarından birisini verebileceğine göre Veli’nin sorusu ne olmalıdır?

Yorumlarınızı bekliyorum...

:) okudum okudum okudum cevabını bulamadım

Tuttuğun sayıdan 1 çıkar, sonra tuttuğun sayıyı sonuca böl cevap tam sayı mı? sorusu ile Ali'nin tuttuğu sayı bulunabilir...

Gereksiz Açıklama:

1.Ali'nin tuttuğu sayı x ise yapacağı işlem x/x-1 dir.

a) Tuttuğu sayı 1 ise, yapacağı işlem 1/0=Tanımsız olcağından "bilmiyorum" diyecektir. Matematik’te bir sayının sıfıra bölümüne belirsiz yada tanımsız ifadesi kullanılmaktadır.

b)Tuttuğu sayı 2 ise, yapacağı işlemin sonucu 2/1=1 yani tam sayı olduğundan "evet” diyecektir.

c)Tuttuğu sayı 3 ise, yapacağı işlemin sonucu 3/2=1,5 yani tam sayı olmadığından “hayır” diyecektir.

Saygılar...

||ѕ¢σяριση||;3143811' Alıntı:
Tuttuğun sayıdan 1 çıkar, sonra tuttuğun sayıyı sonuca böl cevap tam sayı mı? sorusu ile Ali'nin tuttuğu sayı bulunabilir...

Gereksiz Açıklama:

a) Tuttuğu sayı 1 ise, yapacağı işlem 1/0=Tanımsız olcağından "bilmiyorum" diyecektir. Matematik’te bir sayının sıfıra bölümüne belirsiz yada tanımsız ifadesi kullanılmaktadır.

b)Tuttuğu sayı 2 ise, yapacağı işlemin sonucu 2/1=1 yani tam sayı olduğundan "evet” diyecektir.

c)Tuttuğu sayı 3 ise, yapacağı işlemin sonucu 3/2=1,5 yani tam sayı olmadığından “hayır” diyecektir.

Saygılar...

by_SoNiXxX Doğrumu ? :D Çatlıcamda o bakımdan soruyorum :D

||ѕ¢σяριση||;3143811' Alıntı:

Gereksiz Açıklama:

Saygılar...

cevabı dogru olması lazım bunun....mantıklı yanı..

Ben de merak ettim şimdi uğraşalım bakalım nasıl şeyler çıkacak :D

Biraz değiştirdim cevap şeklini bir de bunu deneyelim...

Tuttuğun sayıdan 2 çıkar, sonra sonucu tuttuğun sayıya böl cevap pozitif mi? sorusu ile Ali'nin tuttuğu sayı bulunabilir...

Gereksiz Açıklama:

1.Ali'nin tuttuğu sayı x ise yapacağı işlem x-2/x tir.

a) Tuttuğu sayı 1 ise, yapacağı işlem -1/1=-1 olcağından "hayır" diyecektir.

b)Tuttuğu sayı 2 ise, yapacağı işlemin sonucu 0/2=0 olacağından "bilmiyorum” diyecektir. Matematikte sıfırın sonsuz veya sıfır dışında herhangi bir sayıya bölümünün sonucu sıfırdır. Ayrıca sıfır ne pozitif ne de negatiftir.

c)Tuttuğu sayı 3 ise, yapacağı işlemin sonucu 1/3=0,333 olacağından “evet” diyecektir.

Saygılar...

bence soru ‘tuttuğun sayı 2 den büyük mü? diye sormuştur.
evet derse cevap :3
hayır derse cevap:1
BU KADAR BASİT YANİİİİİİİ…..

Geri