Hayatı roman oldu

kurtulus23

New member
Reaction score
0
Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Talat Uzunyaylalı, 1877-78 Osmanlı- Rus harbinin kadın kahramanı Nene Hatun’un hayatını ve savaşta yaşadıklarını yazdı.

1749661.jpg

93 HARBİ olarak da bilinen 1877-78 Osmanlı - Rus savaşında düşman askerleri ile göğüs göğüse çarpışan Erzurumlu Nene Hatun’un hayatı, roman oldu. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Talat Uzunyaylalı tarafından yazılan ’Efsane Kadın Nene Hatun’ adlı romanda, Nene Hatun’un hayatı akıcı bir dille anlatılıyor.

Gösterdiği cesaretle Türk tarihinin kadın kahramanları arasındaki yerini alan Nene Hatun’un hayatını yazmaya 10 yıl önce karar verdiğini belirten öğretim görevlisi Talat Uzunyaylalı, "Nene Hatun’un gözünden Aziziye Tabyaları’nda Ruslara karşı verilen mücadele anlatılıyor. Erzurum’un o yıllardaki ekonomik, sosyal ve siyasi yapısı, karakterler aracılığıyla ortaya konurken, azınlıkların savaş dönemlerinde takındıkları tavır da anlatılıyor. 12 bölüm ile sahnelerden oluşan kitap, tiyatro ve sinemaya da aktarılabilecek şekilde yazıldı" dedi. Osmanlı- Rus Savaşı’nın geniş biçimde anlatıldığı kitap, 256 sayfadan oluşuyor. Kitapta Nene Hatun’un arşiv fotoğraflarına da yer veriliyor.

----------

Zamanında üstün kahramanlık göstermiş nene hatun'a tekrardan allahtan rahmet diliyorum..

teşekkürler dostum...

Nene Hatun'a Allah rahmet eylesin...
Gençliğimize öğretmemiz gereken nice kahramanlar var. İnşallah bu gibi çalışmalar artar.......

Geri