Hayal: Dink suikastını Fenerbahçe'nin 100. yılı anısına yaptık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Hayal: Dink suikastını Fenerbahçe'nin 100. yılı anısına yaptık

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastının azmettiricisi Yasin Hayal'in, cezaevinden savcılığa mektup gönderdiği ortaya çıktı.

hayal.jpg

Erhan Tuncel, dün bilgi vermek amacıyla savcıyla görüştü. Ancak Tuncel'in yeni açıklama yapmadığı belirtildi.​

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Hayal, mektupta Hrant Dink cinayetinden daha çok Fenerbahçe'ye yer verdi.

Yasin Hayal, mektupta Erhan Tuncel ve arkadaşlarıyla aralarında geçen ilginç diyalogları anlattı. Hayal, mektubunda, büyük abi Tuncel'in 'Getto Lazkopat' isimli bir kitap yazdığını belirterek, "Kitabı bitme aşamasına gelmişti. Kitaptaki bazı konuları bana sorarak yazıyordu. Mesela bombayı patlatırken ne gibi haleti ruhiye içinde olduğumu soruyordu. Kitapta bir papaz karakteri de vardı." ifadelerini kullandı. Mektupta, Erhan'ın evine sürekli değişik kişiler geldiğini ifade eden Hayal, mahalle insanlarının da son zamanlarda ondan nefret etmeye başladıklarını anlattı. Hayal, mektubunda, 10 sene önce Türkiye'nin gündemine oturan Müslüm Gündüz ile Aczimendi olaylarıyla Tuncel arasındaki ilişkiye de değindi. Hayal, "Erhan, Müslüm Gündüz ve birçok tarikat mensubunu Elazığ'dan tanıdığını söylüyordu." dedi.

Hayal, Tuncel'in sürekli CIA ve FBI'ın çözümlediği profesyonel seri katil filmlerini izlediğini iddia etti. Dink suikastının Tuncel tarafından bilinçli olarak 24 Nisan 2006 olarak planlandığını belirten Hayal, "'2007'ye bir şey kalmadı. Bari 2007'de yapalım da Fenerbahçe'nin 100. yılı anısına olsun.' dedim." ifadesini kullandı. Hayal, Fenerbahçeli olduğu bilinen soruşturma savcısı Selim Berna Altay'a hitaben, "En büyük hayalim sizinle Kadıköy'de Fenerbahçe maçını izlemek; ama Zico'suz. Dolayısıyla rizikosuz. Çıkınca inşallah yeni hayatım İstanbul'da geçecek." dedi.

Kaynak

hmm arkadas üşütmeye baslamıs :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri