Harika Meze TarifLeri =)

QizemLi

New member
Haydari

1 kap suzme yogurt
2 dis sarimsak, 1 ck tuz ile dovulmus
2 yk dere otu, ince dogranmis
1/2 ck kirmizi toz biber
1/2 ck pul biber
Tuz

Butun malzemeleri karistirip, servis tabagina koyun. Uzerine sizma zeytinyag gezdirin, zeytin ve kirmizi turp ile susleyin.

Pide dilimleri ile servis yapin.

~


Lutuka

(Trakya Bolgesi)


1 buyuk boy patlıcan
2 carliston biber, ortadan ikiye bolun, cekirdek ve saplarini cikarip atin
2 buyuk domates, ortadan ikiye kesilmis
2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
3 yk sizma zeytinyağı
2 yk limon veya sirke
1/4 kap maydanoz, ince kiyilmis
Tuz
Karabiber

Firini broil (grill) e ayarlayip isitin. Patlicani tepsiye koymadan once uzerinde catal ile delikler acin, bu sekilde daha yumusak olur ve daha cabuk piser. Patlican, yesil biber ve domatesleri firin tepsisine koyun ve firina surun. Arada sirada masa ile dondurerek, yesil biberi 15 dakika, patlicanlari 20-25 dakika, domatesi de yanmayacak kadar kozleyin.

Patlicanlarin kabuklarini soyun, yesil biberlerin incecik olan zarini cikarin ve tel suzgecte sularini suzdurun. Her ikisini de kucuk parcalar halinde dograyin, kenarda bekletin.

Bu arada kozlenmis domateslerin kabuklarini soyun ve dovulmus sarimsak ile birlikte tavaya koyup orta isida, arada karistirarak suyunu cektirin.

Patlican, yesil biber, suyu cektirilmis domates, zeytinyag, limon veya sirke, tuz ve karabiberi karisitirin. Servis tabagina gecirin, uzerini ince kiyilmis maydanoz ile susleyip ekmek veya pide dilimleri ile birllikte kebap yaninda ikram edin.

~

Karışık Sebze Kızartması

1 orta boy patlican, kabuklari alacali soyulup kub seklinde dogranmis
1 kabak, kub seklinde dogranmis
1 orta boy patates, kabuklari soyulup kub seklinde dogranmis
1 yesil biber, cekirdegi cikartilip orta buyuklukte dogranmis
1/2 kap cicek yagi

Yogurt Sos:
1/2 kap yogurt
1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus

Domates Sosu:
3 dis sarimsak, kucuk dogranmis
1 yemek kasigi zeytinyag
6 yemek kasigi dolusu dogranmis domates, konserve
2 yemek kasigi dolusu ezilmis domates, konserve

Patlicanlari tuzlu suyun icinde 20 dakika kadar bekletin. Avucunuzun icide sikip kagit havlu ile kurulayin. Bu arada , orta boy bir tencerede domates sosunu, orta isida 10 dakika kadar pisirin, fazla kurutmayin.

Yagi kizartma tenceresine koyun, kizinca sirasiyla sebzeleri kizartin. Kagit havlu uzerine koyup fazla yaglarini aldirin. Karisik olarak servis tabagina yerlestirin. Sarimsakli yogurt veya domates sosu (veya her iki sosla) ile birlikte ikram edin.
 

HTML

Üst