Harici Sabitdiske Erişim Sorunu

goktugtan

New member
Reaction score
0
Merhabalar,
120 gb Western Digital harici hard disk kullanıyorum.
Geçenlerde epey bir virüslenen bu diski avast antivirüs aracılığıyla temizledim. Bu kapsamda bir sürü dosya da silindi haliyle.
Ancak şimdi de windows explorer'la doğrudan harici diske ulaşama sorunu yaşıyorum.
Bilgisayarım'dan diskin üzerine iki kez tıklayınca "hangi programla açmak istediğinizi seçin" penceresi çıkıyor. Sağ klik araştır deyince de aynı ekran geliyor. Programlar arasından windows explorer'ı bulsam da "bu tarz dosyaları her zaman bu programla çalıştır" ibaresi deaktif olduğu için işaretleyemiyorum ve dolsayıyla her seferinde bu pencereyle gene karşılaşıyorum.
Bunun dışında windows explorerda adres satırına direkt harici diskin sürücü adını yazarsam erişmekte sorun yaşamıyorum. Yani adres çubuğuna f:\ yazınca diske erişiyorum. Ama bunca çile niye? Yoksa hala diskte virüs mü var? Ya da ufak bir registry işlemiyle bu sorundan kurtulmak mümkün mü?
Lütfen yardımmm!!!
Not: Bu sorunu hem harici diskimi hem de taşınabilir belleğimi açarken yaşıyorum. Başka bir harici disk daha var elimde. Onda bu tarz bir porblem yaşanmıyor.

selam;

hem hdd inde
hem flashdiskinde
hemde pcnde virüs var
yapcakların

1.pcne kaspersky internet security 2009 yükle en derin taramayı yaptır(dikkT BU SIRADA HDD VE FLASHDİSKTE TAKILI OLSUN ONLARIDA tara) ve virüsleri sil
2.flashdisk ve hdd ndeki dosyaları pc ne taşı
3.hdd ve flashdiskini biçimlendir dosyalarını geri yükle
bu kadar ....

Geri