Harici HDD yi söküp PC ye taktım, görmüyor Acil yardım lütfen !

doğa47

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar. 3 TBlık bi WD haricim vardı. Az önce onu söküp pc ye taktım. HDD de hiçbir sorun yoktu. Ama bilgisayarıma simgesi düştü ancak çift tıklayınca biçimlendir diyor. Sürücüleri falan kontrol ettiğimde WD olarak görüyor da harddiski. Simge ismini değiştirmeyi de denedim tık yok. İçi dolu ve tüm arşivim, referanslarım içinde. Verileri kaybetmeden bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır?

Bilgisayar yönetiminden de ekran görüntüsü koyuyorum

lütfen acil yardım :(

2klan7.jpg

2dioidd.jpg

HDD yi tekrar kutusuna taktım pc ye bağladım hiçbir sorun yok. HDD ye hata taraması yaptım sonra tekrar kasaya bağladım yine RAW formatında aynı durum.. Ben şuan dosyaların zarar görmediğini biliyorum kesin olarak. Mesele HDD yi kasaya bağladığımda tanımaması. Acaba kablolardamı bir sorun var? Dosya boyutları çok fazla olmasa alıcam yedek ve bi format atıcam HDD ye ama arşiv çok fazla :/

Bana göre bu iş şuna benziyor..
Hani bizim usbbellekler var ya .Onlar İçlerinde küçücük bir flash çipi var onlar sayesinde bilgisayarlar tarafından tanınıyorlar.
Bu hdd de ilk önce kutu sayesinde tanınıp işlendiği için kutusuz hiç bir bilgisayar tanımaz.çünkü ilk tanıtma çipi kutuda.. Kullanmadan önce kutudan çıkarıp formatlayıp kullansan , sonra yine kutulu kullansan yine olmazdı ..Başıma geldi hala kutulu kullandığım segate var.

biraz bekleteceğim hocam bir yol hatırlar gibiyim ama dosyaları bulamıyorum bulunca atacam

Heyecan ve merakla bekliyorum dostum =))

Bana göre bu iş şuna benziyor..
Hani bizim usbbellekler var ya .Onlar İçlerinde küçücük bir flash çipi var onlar sayesinde bilgisayarlar tarafından tanınıyorlar.
Bu hdd de ilk önce kutu sayesinde tanınıp işlendiği için kutusuz hiç bir bilgisayar tanımaz.çünkü ilk tanıtma çipi kutuda.. Kullanmadan önce kutudan çıkarıp formatlayıp kullansan , sonra yine kutulu kullansan yine olmazdı ..Başıma geldi hala kutulu kullandığım segate var.

İlk defa duyuyorum böyle birşeyi. Ben kutuyu sökerken HDD ile kutu arasında ki tek bağlantı 4 tane vidaydı. Onları söktüm HDD serbest kaldı. Çip türü bişey ilk defa senden duyuyorum zira benzer ama farklı içerikli sorunla karşılaşmış insanlar buldum forumlarda..

attıklarımı bir dene ben hala bulamadım hala aramadayım :D

Geri