doğa47
New member
- Reaction score
- 0
merhaba arkadaşlar. 3 TBlık bi WD haricim vardı. Az önce onu söküp pc ye taktım. HDD de hiçbir sorun yoktu. Ama bilgisayarıma simgesi düştü ancak çift tıklayınca biçimlendir diyor. Sürücüleri falan kontrol ettiğimde WD olarak görüyor da harddiski. Simge ismini değiştirmeyi de denedim tık yok. İçi dolu ve tüm arşivim, referanslarım içinde. Verileri kaybetmeden bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır?
Bilgisayar yönetiminden de ekran görüntüsü koyuyorum
lütfen acil yardım
HDD yi tekrar kutusuna taktım pc ye bağladım hiçbir sorun yok. HDD ye hata taraması yaptım sonra tekrar kasaya bağladım yine RAW formatında aynı durum.. Ben şuan dosyaların zarar görmediğini biliyorum kesin olarak. Mesele HDD yi kasaya bağladığımda tanımaması. Acaba kablolardamı bir sorun var? Dosya boyutları çok fazla olmasa alıcam yedek ve bi format atıcam HDD ye ama arşiv çok fazla :/
Bilgisayar yönetiminden de ekran görüntüsü koyuyorum
lütfen acil yardım
HDD yi tekrar kutusuna taktım pc ye bağladım hiçbir sorun yok. HDD ye hata taraması yaptım sonra tekrar kasaya bağladım yine RAW formatında aynı durum.. Ben şuan dosyaların zarar görmediğini biliyorum kesin olarak. Mesele HDD yi kasaya bağladığımda tanımaması. Acaba kablolardamı bir sorun var? Dosya boyutları çok fazla olmasa alıcam yedek ve bi format atıcam HDD ye ama arşiv çok fazla :/