harici hdd yi kalıcı hdd yapabilir miyim??

mumikilic

New member
Reaction score
0
merhaba,
Konu başlığından da anlaşıldığı üzere harici harddiskimi bilgisayara bağlayıp,işletim sistemi kurup kalıcı olarak kullanmak istiyorum.Acaba bu mümkün müdür??
Elimdeki harici hdd 250 gb ve bilgisayarımdaki de 40 gb..ve yetmiyor artık,şuanda da ekstradan harddisk alacak imkanım yok..Bunu öğrenmek istiyorum önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim..

Bence deneme böyle daha iyi...
Sistemini stabil kıl artıklardan kurtul ve sistemine ne kuracaksan yeni diskindeki yeni yaratmış olduğun program files klasörüne kur..
Hatta yedekleme ünitesi bile açabilir-250 gb yi 3-4 e bölebilirsin...
C de ne kadar az dosya o kadar hızlı bilgisayar demektir...
Bunu unutma...

teşekkür ediyorum öneriniz için belki de en iyisi öyle olmalı fakat ben eğer böyle bi işe kalkışırsam olup olmayacağını merak etmiştim..c yi fazla doldurmuyorum masaüstü genelde boş,programları genelde de kurmuyorum c ye...fakat world of warcraft dosyası war ve sadece o 10 gb tutuyor :D
ordan yer kazanmak istiyorum.
O yüzden de bu 250 lik hdd yi takarsam bilgisayara,daha iyi olur sanırım diye düşünmüştüm...
3 parçaya ayırmıştım 250lik hdd yi ve küçük parçalı kısımdaki verileri diğerlerine taşıyıp o bölüme windows kurmak istiyorum,açıkçası ısrarcıyım bu konuda :D umarım bir problem yaşamam değil mi??

Hdd nin girisi nedir onu bilmemiz lazim belki kasa icine takip kullanabilirsin :)
ama tahminim sata olmasi sata oldugu icinde sanirim pcn ide giris ve uyum saglamayacaktir.. arkadasin soyledigini dikkate almani tavsiye ederim c tek olsun 40gb d e ve f icin 250gb hdd den parcalar cok uygun ve performansli olur..

pc ye takman için sata veya pata olması lazım seninki usb çıkışlıdır
git bi pc ciye usb leri sataya dönüştürebiliyolar...
yaptıktan sonra pc ne tak normal hard disk gibi kullan şahsen benim 500gb hdd var
bi tanede 80 lik var 80 liği götürdüm usb ye çevirttim usb den şuan 80liği harici kullanıyorum...

şöyle söyleyeyim usb girişi var fakat bu usb girişi de ayrı bir kart ile normal bir hdd ye bağlı..yani o usb giriş kartını çıkarabiliyorum oradan,elimde normal bir hdd kalıyor şekil itibariyle :D
o şekilde kullanılabilir miyim acaba??

bahsettiğin kart ide/sata to usb donusturucu gorevi goruyor tabiki kullanabilirsin ancak anakartınında buna uyum sağlaması lazım..

Yaa illede kullanacağım diyorsan Harici HDD nin içini aç onun içinde bildiğimiz sata yada Pata HDD vardır. çıkar tak bilgisayarına kullan.

Geri