Harici Hdd Sorunu

tomytfn

New member
Reaction score
0
arkadaşlar 2 gün önce seagate 1.5 tb harici disk aldım yanlız şöle bi sıkıntı var hdd takılıyken pc açılmıyor çalışıyor ama ilk ekranda kalıyor windows gelmiyor pcyi açma tuşuna basarak kapatıp usb kabloyu çıkarınca normal açılıyor windows gelince takıyorum çatır çatır çalışıyor dedim biosda sıkıntı vardır baktım herşey normal 1. floopy 2. hdd 3. cd rom 4. removal device hatta 4.yü kapattım yine olmadı bios güncel deildir dedim bios güncelledim ama nafile işin dandik tarafı bi tanede elimde 250 gb toshiba 2.5inçlik harici var o takıyken normal açılıp kapanıyor ama 3.5inçliği takınca sıkıntı oluyor jumperlarada baktım durum aynı ve laptopda denedim aynı sıkıntı devam ediyor 250likle açılıyor 1.5 tb ile açılmıyor benim aklıma daha başka bişe gelmedi sizin bi çözümünüz varsa lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler

arkadaşlar 2 gün önce seagate 1.5 tb harici disk aldım yanlız şöle bi sıkıntı var hdd takılıyken pc açılmıyor çalışıyor ama ilk ekranda kalıyor windows gelmiyor pcyi açma tuşuna basarak kapatıp usb kabloyu çıkarınca normal açılıyor windows gelince takıyorum çatır çatır çalışıyor dedim biosda sıkıntı vardır baktım herşey normal 1. floopy 2. hdd 3. cd rom 4. removal device hatta 4.yü kapattım yine olmadı bios güncel deildir dedim bios güncelledim ama nafile işin dandik tarafı bi tanede elimde 250 gb toshiba 2.5inçlik harici var o takıyken normal açılıp kapanıyor ama 3.5inçliği takınca sıkıntı oluyor jumperlarada baktım durum aynı ve laptopda denedim aynı sıkıntı devam ediyor 250likle açılıyor 1.5 tb ile açılmıyor benim aklıma daha başka bişe gelmedi sizin bi çözümünüz varsa lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler

Aynı sorun bende de vardı..

Şimdi USB desteği kaç anakrtın artı kaç usb bağlı açılışta..

Windows değil ama anakartların çoğu 2 den fazla usb takılı olduğu zaman açılışta tıkanıyor..

Fare eğer usb ise
USB_to_PS2_mouse_adapter.jpg
böyle bi aparat alıp fareni usb den kurtarmanı tavsiye ederim..Meark etme sorun çıkartmaz.. Sende nedenin bu olduğunu anlayacaksın..

walla fare klavye zaten öle normal bağlantılı onun dışında web cam takılı ama onun etkisi olurmu bilmiyorum yane hdd ile beraber toplam 2 usb dolu oluyor aynı şey laptop içinde geçerli usbden kalbosuz mause takılı bide hdd anlamadığım 250likte neden sıkıntı olmuyor açılışta anakartlar sata görmü dedim o aklıma geldi 250liği söktüm baktım oda sata 1.5 tblikde sata bi türlü çıkamadım işin içinden

Biosdan açılış sıralamanda sorun yok gibi.
Bazı cihazlar bazı anakartları sevmez. Yapacak bir şey yok.
Benim de hama marka usb hub takılıyken intel anakartım boot etmiyordu. (şimdiki anakartla sorun yok)
Çözüm ola bilecek tek şey var bilgisayar kapalı iken usblere güç verme opsiyonunu değiştirmek.
Bazı anakartlarda jumper bazı ana kartlarda biosdan yapılıyor.
Bir ihtimal derdine derman olur.

1 TB üstü harddsiklerde bu sorun yaşanıyor dostum.
Biostan açılışta usbleri devre dışı bırakmalısın.
Yada yeni anakartlar destekliyor onlardan al :)

Geri