harici hard disk hızı

leo...

New member
Reaction score
0
selam, ben transcend 640 gb bir hard disk aldım ve iki sorunum var şimdi
1. teknosanın internet sitesinde aldığım ürünün max hız 480 mbps diyor ama ben veri transfer ederken en fazla 45-50 mb oluyor. bir çözümü var mıdır?

2.tek seferde en fazla 4 gb civarı dosya atabiliyorum örneğin 10gb lık bir bluray filmi de parçalara bölmeden atmak istiyorum bu mümkün mü?

şimdiden teşekkürler yardımlarınızı beekliyorum:confused:

GeneLde satış yapmak için böyLe özeLLikLerin oLduğu yazıLır..Gerçekte bu hıza uLaşmak için süpersonik ve usb 3.0 destekLi bir pc ye sahip oLmanız gerekir.ben şimdiye kadar 100 mbps'deb daha hızLı veri aktaran bir hdd görmedim.Varsa da biLmiyorum yani..

En başta harddisk inizin iki usb kabLosundan birisi takıLı oLmayabiLir,bunu kontroL edin,

Biostaki usb configure ayarları usb 2.0 seçeneği disable oLabiLir,onu kontroL edin.Eğer disabLe ise fuLLspeed olarak seçin..(Pc niz usb 1.1'i kuLLanıyor oLabiLir)

Harddisk sürücüsünün yükLü oLduğundan emin oLun.

Ayrıca şunu unutmayın;işLemciniz veya hdd'nizin o anki ısı değerLeri veri aktarma hızında oLdukça etkiLidir..

Diğer taraftan;
BiLdiğim kadarıyLa fat32 dosya sisteminde en fazLa 4 gb veri aktarımı yapabiLirsiniz..Tek seferde 10 gb veri yükLemeniz mümkündür ancak veri aktarımı yapmak için fat veya fat32 dosya sisteminizi NTFS dosya sistemine çevirmeniz gerekir..
Çevirmek için de bir dizi işLem yapmanız gerekir..

1- O değer maksimumn şartlar sağlandıktan sonra alınabilecek üst limit sadece. Tek başına o diskin kabiliyet ve hızına bağlı bir olay değil. Sisteminizde ne kadar boş alan bulunduğundan sistemin kurulu olduğu diskin ön bellek kapasitesine kadar bir çok etken var hızı etkileyen.45-50 olması gayet normal ve hatta iyi de bir sürat.
Örneğin sisteminizde RAİD0 gibi bir konfigürasyon kullanıyor olsaydınız hız birkaç kat artabilirdi.

2- Harici diskiniz FAT türü dosyalama sistemi kullanıyor dolayısıyla tek başına 2GB den büyük dosyaları kopyalayamazsınız.Harici disklerin FAT32 dosya sistemi ile gelme sebebi, farklı işletim sistemlerine uyumluluk içindir.Kısacası harici diskinizi NTFS dosya sistemine dönüştürmelisiniz.NTFS sisteminde tek dosyanın boyutu maksimum 2 TB olabilir.HDD nizi biçimlendir komutuyla formatlarken NTFS seçeceksiniz.Tabii bu bir format işlemidir verileri yedekleyerek yapın en sağlıklısı budur. Biçimlendirmeden dos komutlarıyla dönüştürmek mümkün ancak veri kaybı olabilir.

çok sağolun arkadaşlar yardımcı olduğunuz için büyük dosya kopyalama işini çözdük hıza da sabredecez artık.:

Geri