hardisk sorunu çok acil

mörfiyus

New member
Reaction score
0
2 gün önce 320 gb seagate sata hardisk aldım, zaten ilk taktığım zaman 294gb görüyodu boyutu olduğundan daha düşük çıkıyo bu normal bişey önce HDtune ve sea tools proğramlarıyla test ettirdim belki kargoda bi hasar görmüştür diye bi sorun çıkmadı gerçi sea tools pek de çözemedim ya neyse başlangıçta da parametreler eksik diye bi uyarı yazısı vermişti.. Neyse fazla uzatmayalım daha sonra format atmaya karar verince bi de baktım hardiski 31.4 gb olarak görüyo windowsu açıyorum gene aynı biçimlendirdim gene aynı bu arada ntfs olarak biçimlendirdim.Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim..:slap

benimde 160 gb olan hdd eskiden 128 gb görünüyordu.format atarken yanlışlık yapılmış ilk seferinde.partition magic 8 ile düzelttim.senin sorunun da belki aynı olabilir.o programı dene.

partition magic 8 sitede vardır indir sonra ayrılmamış alan diye gösteriyordur.birde bunu dene olmazsa pek bi fikrim yok.kolay gelsin

http://www.hackhell.com/windows-isl...disk-bolme-ve-birlestirme-partitionmagic.html

partition magic 8 i türkçe olarak indirebilirsin.siteden buldum;)

niye hiç kimse ilgilenmiyo yaa şu anda ne kadar bilgisayar kurdu vardır kimbilir.. Son olarak nerde hata yaptığımı buldum galiba sea tools for Dos proğramını da indirmiştim onla da tararattım, fakat advanced features - set capacity 32 gb diye bi seçenek var. buraya da tıkladım, büyük ihtimal bundan oldu şimdi kimse bana yardım edemicek mi??:vur

istediğin kadar format at ama fdiskt yaparken başlangıçta bölüm ayırırken 32 gb yazıysan o 32 gb alana format atıp durursun geriye kalan 200 küsür alanıda bölümlendirilmemeiş olarak kalır. Sanırım sen HDD 320 gb diye windowsu kurarken. bölümlendirme kısmında 294000 görünce benim HDD em 320 gb deyim 32000 yazar bölümlendirme yaptıysn 32 gb falan görüyordur. Bölümlerin tamamını silip baştan FDISK yapmanı daha sonra da (mecburen) format atmanı tavsiye ederim. Bence sorun bundan kaynaklanıyor.

kardesim "set capacity to 32 gb" ozelligi genel itibari ile eski sistemler icin gecerlidir,

seatools ile set capacityto max deyip tekrar taratirsan duzelecektir

asagidaki sayfayi incelemeni tavsiye ederim

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=201271

kolay gelsin
ben de öyle yaptım hatta bu sabah yine yaptım belki bu sefer olur diye ancak bendeki seçenek set capacity to Max Native'i diye geçiyor, ben de onu yapıyorum test sonucunda Failed yazıyo yani hata veriyor, :saskin Ben de anlamış deilim SEt capacity Manually diyip sırasıyla 300 - 320 - 290 gibi değerler yazdım yine bişey olmadı.. Verdiğiniz linkdeki sayfadaki diğer menülerin hepsi var bendeki proğramda da fakat onları denemedim.. İyiki de denemeişim zaten.. Uyarı falan çıkmıştı. Bu menülerin türkçe açıklamaları var mı sizde??

istediğin kadar format at ama fdiskt yaparken başlangıçta bölüm ayırırken 32 gb yazıysan o 32 gb alana format atıp durursun geriye kalan 200 küsür alanıda bölümlendirilmemeiş olarak kalır. Sanırım sen HDD 320 gb diye windowsu kurarken. bölümlendirme kısmında 294000 görünce benim HDD em 320 gb deyim 32000 yazar bölümlendirme yaptıysn 32 gb falan görüyordur. Bölümlerin tamamını silip baştan FDISK yapmanı daha sonra da (mecburen) format atmanı tavsiye ederim. Bence sorun bundan kaynaklanıyor.

İlgilendiğiniz için sağolun, hardisk test edip yükledim ve windows'u kurunca fark ettim zaten bçimlendirme ekranında 32 gb olarak gözüküyo sizin dediğniz gibi olması mümkün deil hatta seagate disk wizard proğramını da denedim sonradan onda bile 32 gb olarak gördü.. Ben şu an maxtor diskimi kullanıyorum seagate disk boş hiç bişey yok içinde, daha bios ekranından itibaren 32 gb olarak görüyo acaba hardiskin flashına mı zarar verim diye düşünüyorum.Yani sorun ciddi anlıcanız bana esaslı bi proğram lazım..

Bios ta 32 gb görünüyorsa dediğin gibi senin yapmış olduğun bir hata olamaz. internet sitesinde Firmware güncellemesi varsa onu indirip çalıştır. yine olmuyorsa teknik servise gitmesi gerekecek galiba. Kolay gelsin.

jumper ayarlarını gözden geçir.
hangi jumberın ayarlarını hardiskin jumper ayarına hiç dokunmadım zaten, zaten geldiğinde bi sorun yoktu. Acaba anakarttın jumper ayarından biosa reset mi atıyım bunu mu kastedddiniz??

Hayır harddiskin arkasındaki jumperleri sök tak. 32 gb ile sınırlama oradan yapılabiliyor bildiğim bir tek.

Hayır harddiskin arkasındaki jumperleri sök tak. 32 gb ile sınırlama oradan yapılabiliyor bildiğim bir tek.

Sen sata2 sata1 olayını karıştırıyo olmayasın benim bilidğim hardiskin jumperı sadeceo işe yarıyo zaten sitesine de baktım öyle bişeye rastlamadım.. Benim anakartım zaten sata yani sata 2'yi desteklemiyo o yüzden jumperına hiç dokunmadım.. Zaten dediğim gibi ilk taktığım zaman 295 gb görüyodu ne olduysa sea tools proğramından oldu.. tekrar düzelmiyoda..

Yok benim dediğim IDE diskleri çin.
Ana kartta başka bir sata girişin varsa onu dene.

Arkadaşlara katılıyorum jumper ayarlarını gözden geçir sorunun biter.

Yok benim dediğim IDE diskleri çin.
Ana kartta başka bir sata girişin varsa onu dene.

denedim zaten ama aslında jumperı tekrar söküp takarsam bir nevi reset atmış olurum deil mi? dur bakalım bunu denicem bii zaten denemeden başka çarem de kalmadı jumperı söküp aynı yerine takıcam..

denedim zaten ama aslında jumperı tekrar söküp takarsam bir nevi reset atmış olurum deil mi? dur bakalım bunu denicem bii zaten denemeden başka çarem de kalmadı jumperı söküp aynı yerine takıcam..
Hayır harddisklerdeki jumer ayarları eski ana kartlardaki jumper ler gibi ayarları mekanik olarak saklamaya yarıyor ama dene hatta farklı ayarlarla dene.

:saskin Tekra sea tools'la set capacity to max native yaptım bu sefer düzeldi çok şükür.. :biggrin Bi daha asla sea tools'u kullanmıcam... İlgilenen herkese tekrar çok çok teşekkürler...

soylemistim :goz:
hadi gecmis olsun

kolay gelsin

Geri