harddiskten boot yapamıyorum...

nazozan

New member
Reaction score
0
bilgisayarıma ubuntu linux yükledim ve sonra windows cd mi takarak formatladım (xp ile de denedim windows 7 ile de) standart format bölümlendirme olayı bitince bilgisayar 10 saniye içinde kapanacak diyip kapandı ... ve bir türlü herhangi bir windows sürümüyle açılmadı (açılmadı derken harddisk boot olayına giremedi...) şu anda tak-çlıştır linux cd si kullanarak girdim ve bir an önce windows yüklemeliyim bir yardımcı olabilir misiniz acaba? :sigara:

ilk basta format atmadan once o bolumu tamamen sileceksin ondan sonra format atacaksin.. problem ortadan kalkacaktir..

yani hdd ni delete yapacaksin ondan sonra bicimleyeceksin.. sonrasinda kuracaksin

Grub yükleyicisini tekrar kurman gerekicek..Ama sen beni dinle önce hdd yi 3 parçaya böl..
1. yi boş geç 2. parçaya yani d ye xp kur..
Ardından istersen 7 de yapabilirsin...
Xp kurduktan sonra c ye linux kurabilirsin ki bu senin için en kolayı...Kodlarla boğuşmanı engellemek istedim..

ilk basta format atmadan once o bolumu tamamen sileceksin ondan sonra format atacaksin.. problem ortadan kalkacaktir..

yani hdd ni delete yapacaksin ondan sonra bicimleyeceksin.. sonrasinda kuracaksin

ben o yöntemi çok denedim ama olmuyor bilgisayar şu anda 2 parça zaten birisinde 40 gbyte resim müzik yüklü silemiyrum hepsini o yüzden

bu arada <<defthelog>> kardeş bu grub u kurmadan yapma imkanı yok mu sence??

Geri