Harddisk'im yandı (mı) ??

jeddah

New member
Reaction score
0
arkadaşlar sorunum; harddisk ile ilgili. Bilgisayarı en son kullandıgımda herhangi bir sorunu bulunmuyordu sürekli güncelliyordum, extradan internet security programı attım ve pcmi kapatıp yattım.. Ertesi günü bilgisayarı ilk açan kişi benim ve ekranda harddiski tanımıyor diye yazı cıktı, 2-3 defa reset attıktan sonra gene aynı problemi verdi. C sürücüsüne format atmayı denedim, cd yi yerleştirdim, ilerledim, sürücü seçeneklerine geldigimde ise ne C sürücüsünü nede D sürücüsünü görüyordu, yani missss hiç br sürücü görünmüyor. Bende kabloları tak çıkar yaptım ama gene olmadı. Tamirciye götürdüm, bana harddiskin yanmış dedi...
Şimdi benim anlamadıgım şey, herhangi bir hata, sorun, problem olmadıgı halde nasıl harddisk yanar. Şayet öyle birşey varsada içindeki resimlerime programlarıma vidyolarıma nasıl ulaşabilirim. Bunun tamiri mümkünmüdür ??

Elektronik parça herşey olabilir. Tamir sanırsam mümkün değil ama dosyaları belki kurtarabilirsin. ( Hdd eğer hasarlı ise Hasara bağlı )

Geçmiş Olsun. 2-3 Gün Önce 1 Tb'lik Hdd mi cöpe Attım. Aynı Sorunlar Nedeniyle.. İcinde 950 Gb Arsiv vardı. gel Gelelim Bilgisayar Piyayasında cok fazla tanıdıgım olmasına ragmen hdd tamiri mümkün degil. ancak icindeki dataların belki bi kısmı belkide tamamı kurtarılabiliyor. ancak bu da cok masraflı bi iş. yani veriler cok önemli degilse hic takılma derim. cünkü icindekileri kurtarıcagın ücrete 2 tb bi hdd alabilirsin. gecmis olsun tekrar.

başka bir bilgisayara bağlayıp deneyin diski görürse içindeki verileri başka bir harddiske aktarıp eski diski biçimlendirin çalışma ihtimali düşük ama çıkmadık candan ümit kesilmez :sleep:

Geri