Harddiske format atılıp da yine de silinmeyen virüs ve trojanlar varmıdır?

Yskorpitx

∂єѕριиα - d
Reaction score
0
Şimdi sırasıyla acıklayalım...

Öncelikle soruda hata var :

arkadaşlar sizce harddiske format atılıp da yine de silinmeyen virüs ve trojanlar varmıdır?

sorunun kendisindeki problem şurada arkadaşlar bizce die bişey yok. Bilgisayar teknolojisi, sınırları ve yapabilecekleri mantıklı acıklanabilecek sınırlar dahilinde olan bir teknolojidir. yani bizcesi yok, yapabilitesi varsa vardır yoksa yoktur arası yoktur bu işin, tahminle yürümüyor yani...

Harddisklerde veri 2 aşamada tutulur. 1. si, hddnin en iç tarafında yer alan master boot record denilen, hddnin içindeki verilerin yazıldığı yerlerin adresini tutan alandır. ikinci aşama ise, bu adres defterindeki yerlerde bulunan verilerdir...

Şimdi bi ajanda olarak düşünebiliriz hddyi, ön tarafından içindekiler bölümü ve sonraki kısmında verilerin yazılacağı sayfalar...

Format işlemi ajandanın içindekiler bölümünü göz önüne alarak, defterin içini siler...

Fdisk işlemi ise, ajandanın içindekiler bölümün baştan oluşturur...

Şimdi ben fdisk ve/veya format işlemi ile, defterin tamamını silersem, bu virüsler nerede duracak???

MBr ise, içine öle herşeyin gireceği virüslerin içinde bulunacağı bi yer değildir, öel ve 654 kblik bir alandır...

Virüsler MBR içine giremezler, mrbye virüs girmiş tanımı yanlıştır, virüsler sadece o mbryi silerler yada bozarlar, dolayısıyla hdd hiç bişi kalmaz:)

Biosa virüs girmiş kelimeside tamamen bilgisizlik ve sacmalıktan ibarettir, en önemli örneklerinden birisi chernobil virüsüdür, biosa virüs girmez, hdddeki virüs calışarak biosa rasgele veriler yazarak biosun calışmasını yani bilgisayarın acılmasını engeller...

Bir diğer konuya geçecek olursak,

Programlama dilleri işletim sistemi aracılığı ile donanıma iş yaptıran yazılımlardır. Mevcut işletim sistemlerinin ve donanım programlama dillerinin(bu diller donanımların calışma sistemini belirler, bilgisayar mühendisliğinde dersi vardır)kendi güvenlik önlemleri vardır...

Başka bir konu :

Rootkitler, işletim sistemine direk enjekte olarak, sistemi normal calışıyormuş gibi gösteren fakat aslında arkada zararlı işler yapan programlardır. antivirüsler sistemi kontrol ederken dosyanın ne yapıp yapmadığını işletim sistemine sorarlar. işte rootkitler bu sorguyu bozarak sistemi normalmiş gibi gösteren yazılımlardır, antirootkit yazılımları ile bulunabilir ve FORMAT ATTIĞIN ZAMAN SİLİNİR...

siz virüsleri bilgisayar bulaştığı zaman hddnin üstüne kendini kazıyor vs sanıyorsunuz sanırım :)

güzel bilgi vrmişsin de bilmeyenleri aşağlıayıp kendini azıcık bilyor diyede bişey zannetmek yanlış bence....!!!BAN!!!

Geri