Harddisk yavaşlığı

unfamilar

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar.
benim bir taşınabilir 500GB WD marka harddiskim vardı. HD filmleri izleyebilmek adına sitemini fat32 den ntfs ye çevirdim. ortada ki yavaşlık prolemini halletmek içinde harddiski usb kablodan kurtarıp normal kablolarla bilgisayara sabitledim.
anlayacağınız şuanda bilgisayarım 3 yerel disk var. bunlardan c muhtemelen master, diğerleri ise slave.
sorun şu ki bu taşınabilir harddisk oldukça yavaş çalışmaya devam ediyor. mesela tıklayıp girmek istediğimde kum saati ekranda dakikalarca kalıyor. keza film açmaya çalıştığımda yine aynı. zor ilerliyor, bazen hiç.

yardımınıza ihtiyacım var.

Doğal tabi sen kamyona üç tane kamyon bindiriosun eee bide ramın azsa doğal olarak yawaş olucakdır

yorumlarınız için teşekkürler. şöyle bir bakındım nette ve bu yavaşlığın diğer kaynağının explorer in cpu yu %80 lere varan kullanma oranından da kaynaklanabileceğini gördüm. merak ettim harddiskin duraklaığı anda cpu ya baktım evet explorer dı.

yine burdan yola çıkarak spyware programı kurup bulunan 400 trojan vs. sildim.
şuanda eskisine oranla çok az miktarda iyi. fakat yine cansıkıcı.

manigatör, sata bağlı harddisk. ve diğer taraftan usb bağlantının daha hızlı olduğunu bilmiyordum. gerçi öyle olsa bile HD filmleri izlemem için sistemin ntfs olması gerekiyor bu da demek oluyor ki geri dönmem olanaksız.

umuyorum fikir yürütmeme yardımcı olmaya devam edersiniz.

Doğal tabi sen kamyona üç tane kamyon bindiriosun eee bide ramın azsa doğal olarak yawaş olucakdır

gerçi bu da ilginç bir durum ki 4 gb ram im var.
sorun olması olanaksız yani.

fakat bilgisayardan anlamayan biri olarak 4. bir türlü görünmüyor. bulunamadı hatası yani.

tuhaf günler geçiriyorum cidden :D

power supply den kaynaklanan bşy olabilirmi acaba? wattı yükselt belki sorun halolur

bence problem virusle alakalidir.. cunku anlattigin konfigurasyonda boyle yavaslamalar sacmalik gibi birsey..

Taşınabilir harddisk 500 gb çok büyük ve bilgisayarın verilere ulaşması zaman alır bu normal, sağlam bir defrag programıyla defrag yapmanı öneririm, eğer explorer %80 çalışıyorsa bir şeyler arka planda devamlı çalışıyor ve işlemciyi meşgul ediyor demektir. Muhtemelen spyware ya da adware veya Lamagro un dediği gibi virüs muhtemeldir. Bu arada işlemcini merak ettim ben, dahili harddisk olsa rpm ile ilgili diyeceğim ama harici harddisk ve sata bağlamışsın, bu arada benim bildiğim sata bağlantı usb bağlantıdan çok daha hızlı.

arkadaşlar hepinizi teşekkür ederim ama sorun halledilemedi. spyware, rootkitt , trojan ne varsa sildim fakat bir fayda sağlamadı.

birşey bu harddiske tıkladığım kasıyor makinayı ama anlayamadım. körün taşı gibi nette de hiçbirşey yok. olanlarda denediğim halde işimi görmedi.

kırık dosyalar, bozuk resimlerden ötürüde olabilir dediler ama değildi.

bilgisayardan nefret ediorum :S

arkadasim yedeklerin onemliyse ugrasip cek bi cdye o harddisk e bir low level at sonra bence istedigin performansa gelecektir eminim :)

low level format programini harddiskinin sitesinden diagnostic tools adi altinda indirebilirsin..

Kardeş, bence sorunun taşınabilir HDD'de. Diğer sitelerde de WD marka HDD'lerde çok fazla sorun yaşandığını gördüm. Bence markadan şaşmamak lazım.
Bende Philips var Hitachi'ye yaptırmış ama şeytan kulağına kurşun, çok iyi.

Geri