Harddİsk s.m.a.r.t. Hatasi yardim

korkusuzma

New member
Reaction score
0
smarta.jpg

Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum:

Bundan 15 gün önce 90 TL bilgisayarıma 500 GB lık ikinci el Segate harddisk almıştım. Aldığım kişi bana harddiskin bir ay kullandığını ve 22 ay garantisinin kaldığını söylemişti.

Fakat harddiski kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra bilgisyarın açılışında S.M.A.R.T. hatası aldım ve Everest Ultimate programında da S.M.A.R.T. diye ayrı bir menü vardı oraya da baktım vede bilgisayarımda bazen herzaman değil nedensiz kasmalar oluyordu ki hala arada sırada da olsa devam ediyor
Adama gidip durumu anlattığımda getir bakalım dedi getirdim ve de bişey yok dedi.
Bu duruma sizin yorumunuzu merak ediyorum doğrusu

BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİ
Ana Kart Asus P5KSE
3 GB DDR2 800 MHZ RAM
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @2.40 GHz
Ekran Kartı ATI Readon HD 2600 Pro
Windows 7 Ultimate 64 Bit Service Pack 1
Asus Vento KASA

http://img23.imageshack.us/img23/2707/smarta.jpg

aldığın kişiye git de böyle böyle garanti çağresi zaten başka bir yolu yok bildiğim kadarıyla.

Ya adamla birbirimize girecektik nerdeyse diyoki bana sen o harrdiski yakmadan servise gönderemem aynı harddiski ben kullanıyorum hiçbir sorun yok diyor. Ayrıca harddski götürdüm adam kendi bilgisayarına taktı ve sorun yok dedi. Harddsskin bozuk olduğunu anlamak iin kendinin kullandığı bazı yöntemler var. Onları yaptı. Nedir onlar bilgisayar çalışırken harddiske kulağını dayatıp dik dik sesler geliyor mu diye bakmak, bilgisayarda müzik dinlerken kasılmalar olup olmaması müziğin birden kesilmesi gibi

Her şey bir yana harddiski yakmadan garantiye gönderemem ne demek diyoki bana ben onu garantiye gönderdiğinde adam ona sen öküzmüsün de sağlam harddiski garantiye gönderiyorsun diyecekmiş adam böyle diyor

raid veya sata kablosunu degıstır.

Aldığında içi boş muydu bunun işe yarıyıcağını düşünmüyorum ama denemekde yarar var. Boş değilseydi full biçimlendir ama yinede ilk kabloyu degıstır dene .

bak şunu diyim senin düşünceyi destekliyor bilmiyorum bu harddiskte henüz olmadı ama diğerinde (bu arada her zaman tek harddisk takılı ana kartta) bilgisayar harddiski görmüyorDU. bEnde harddiskin kaplosunu çıkarıp takıyordum. slot fark etmez aynı slota taksam bile yine de çalışıyordu.
Bu arada ben harddiski aldığımda içi boştu 3 tane disk vardı ama içleri boştu.

istersen hdd bir temizle komple ama smart hataları benim bildiğim güç kesilmesi, güç kaybından olur.

temizlemeyi düşünüyorum ama bu benim için son seçenek

Geri