Hard Disk Yardım...(acil)

forumsever

New member
Reaction score
0
Ok arkadaşlar sorunu kendi çabalarımla hallettim.
Tşkkürler...

kusura bakma baktım ama yazmadanda geçemedim. Arkadaşım madem format atıosun :sigara: bunu niye programla yapıyosunki. Ne diyim ben sana :p bilgisayarını servise götürmen gerek hard diskin bozulmuş olabilir.:cool: bidaha format atarken daha dikkatli ol programa felan gerek yok zaten. Windowsun iyi bir formatlayıcısı elinin altında :p

silver021' Alıntı:
kusura bakma baktım ama yazmadanda geçemedim. Arkadaşım madem format atıosun :sigara: bunu niye programla yapıyosunki. Ne diyim ben sana :p bilgisayarını servise götürmen gerek hard diskin bozulmuş olabilir.:cool: bidaha format atarken daha dikkatli ol programa felan gerek yok zaten. Windowsun iyi bir formatlayıcısı elinin altında :p

Silver, format atıyorumda hard diskimi sıfırlamak istedim.Bence servislik bir olay yok bunda.Dos da yapılacak birkaç işlemle düzelebilir sanırım.Mutlaka bunu bana burada söyleyecek biri olacaktır.Sanal servis diyooorum yaniii....

(Fabrika çıkışında diske bir format atılır, yani disk üzerine çizgiler çizilir de diyebiliriz. Bizim daha sonra attığımız formatlar hep o çizgilerin üzerinden geçme şeklinde olur. Quick formatın bir üst kademesi gibi. Örneğin bad sektör falan varsa formatta düzelmez bu yüzden. (Low levelde düzelir). Low level format fabrikasyon ayarlarının yeniden oluşturulmasıdır. O ilk çizgilerin yani. Disk tümüyle elden de gidebilir, eskiden varolan sorunlar da çözülebilir)

Geri