Hard Disk Okuma Hatası

tigmo

New member
Reaction score
0
Beyler yeni bir HD aldım içine gerekli programları kurdum , hazırladım , sıkıntısız çalışıyordu , dayıma yolladım , takmış HD yi disk okuma hatası vermiş , sonra dayım başka bir HD takıp benim yolladığımı ikinci HD yapmış galiba , verileri görmüş ama benim yolladığımı ana HD yapınca disk okuma hatası deyip windows açılmıyormuş , sorun ne olabilir tecrübeli arkadaş var mı , ilk HD mi bozuldu diyecektim ama başka HD den windowsu açınca benim yolladığımdaki dosyaları görmüş , acaba boot sırasımı yanlış oldu , ya da master slave ayarını mı yanlış yaptık , benim yolladığım ana HD , eskiside ikinci HD olacak şekilde olması için nasıl bir ayar çekmemiz lazım , yardımlarınızı bekliyorum...

ilk basta kac hdd oldu biraz karisik,

eger sizin gonderdiginiz hdd' nin ilk acilmasini istiyorsaniz,
bios ayarlarindan ilk sizin gonderdiginiz hdd' yi baslatmasi gerekecek,

eger dd' leri jumper ayarlarini yanlis yaptiysaniz kontrol edin,
bu da sorun teskil eder ve makine acilmaz, daha dogrussu isletim sistemi calismaz

eger iki hdd var ve sizin gonderdiginizin ilk calismasini istiyorsaniz, sizinkinin jumper ayarlarini master' a cevirin, dayinizin hdd' yi slave yapin,
ve bios ayarlarindan yine sizin hdd ik gorsun, dayiniz,n hdd ikinci olarak baslasin,

kolay gelsin

arkadaşım donanımlarının aynı olması lazım senin kurduğun sistem başka donanımda çalışmaz tabi normal ama ikinci hdd yaparsa görebilir oda normal

Arkadaşlara katılıyorum. Sen Windows'u yüklediğinde Senin Driver'ları görür. Dolayısı ile Senin gönderdiğin HDD hata verir. Gönderdiğin kişi Gönderdiğin HDD'yi biçimlendirip daha sonrasında bios'tan 1. HDD yapsın sonra Win. Yüklesin Sorun Giderilir.

Geri