Hard Disk Bölme Ve Silme Sorunu !

mesutwolf

New member
Reaction score
0
Selam arkadaşlar.Bildiğiniz üzere XP işletim sisteminde XP cdnizi sürücüye taktıgımızda harddiski istedigimiz gibi bölebiliyor yahut tertemiz bir sekilde silip bicimlendirebiliyorduk.Benim sorum şu ki vista dvdsini taktıgımızda karsıma bölüm sil yahut birlestir gibi xp benzeri secenek cıkmıyor yani direk sistem uzerine sistem kuruyorsunuz ki kurulduktan sonra karsımıza windows old yani eski windows klasörleri adı altında bir ana klasör beliriyor yani format atmıyoruz sadece sistem kuruyoruz kısacası.

Şimdi benim sorum şu bütün bir harddiski nasıl bölümleriz yahut en onemlisi C bölümünü nasıl silip bicimlendirir tertemiz vista kurarız bilen arkadaslardan yardım bekliyorum.

c yi seçtiğin yerde sürücü seçenekleri (gelişmiş) olcak
sag tarafta ilerinin hemen üstünde ona tıkladınmı biçim sil falan geliyo
burdan c sürücünü biçimleyip temiz bi format atabilirsin

Egelee isimli kullanıcının upload ettigi 64 biti indirdim imaj halinde yazdırdım dvdye fakat dvdden boot etmedigi icin c yi silersem vista dvdsini göremem kurulum esnasında silmek istiyorum ben aynen xp gibi.Senin söyledigin kısa yoldan c yi bicimlendirmek ben onu yapmak istemedim.

Hüseyin kardeşim burda birçok secenek var bunlardan hangisini kullanıcam daha dogrusu program nasıl kullanılıyor.

arkadaşlar benim bildiğim c yi biçimlendirme şart neden derseniz vista nfts xp iste fat32 dosya sistemini kullanır ve kurulum cd leri boot edilmedikçe yani iso olarak yazdırılmasıkça çalışmaz. ayrıca vista yüklüyken sakın hdd i bölmeyin vistanın medyası siliniyor ve harddiske elveda demek zorunda kalabilirsiniz.

Hüseyin kardeşim burda birçok secenek var bunlardan hangisini kullanıcam daha dogrusu program nasıl kullanılıyor.

kardes nero programi yuklu mu?
yuklu ise;
indirdigin dosyanin uzerine cift tikla, karsina bir sayfa acilacak nero burning rom adi altinda,
bunun da altinda alt bir acilacak derlemeyi yazdir adi altinda,

derlemeyi yazdir isimli sayfada gerekli hiz ve surucu secimini yaptiktan sonra
yazdir tusuna basip imaj dosyani yazdirabilirsin

sonrasi format,biliyorsun zaten

arkadaşlar benim bildiğim c yi biçimlendirme şart neden derseniz vista nfts xp iste fat32 dosya sistemini kullanır ve kurulum cd leri boot edilmedikçe yani iso olarak yazdırılmasıkça çalışmaz. ayrıca vista yüklüyken sakın hdd i bölmeyin vistanın medyası siliniyor ve harddiske elveda demek zorunda kalabilirsiniz.

kardesim yanlisin var,
xp' de normalde ntfs formatini kullanir, ama tercih senindir,
ama makineyi formatlarken full formatlamak yani tum hdd2leri formatlamak en guzel yontemdir, daha sihhatlidir, ve uzun omurludur...

ayrica vista yuklu iken hdd bolunebilir, bu vista' nin kendi ozelligi olarak sunulmustur

kolay gelsin

Geri