haram

ofoking

New member
Reaction score
0
Haramın Tesiri
Bir diğerimizi suçlarken kendi halimizi gözümüzden kaçırmayalım. Aşağıdaki kıssayı başkasını değil kendimizi hesaba çekmek için okuyalım:
Bâyezid-i Bistâmî hazretleri ilk anlarda ibadetten lezzet alamazmış. Bir gün annesine, "Anneciğim, ibadetlerden tat alamıyorum. Sebebi ne olabilir? Bir düşün, bana hamileyken veya emzirdiğin zamanlarda haram bir şey yemiş, yedirmiş olmayasın? Sen öyle bir şey yapmışsan senden bana tesir eder" demiş. Annesi uzun uzun düşündükten sonra demiş ki: "Evlâdım, sana hâmile olduğum zaman bir gün evin damına çıkmıştım. Orada bir kabın içinde bir miktar peynir vardı. Başka bir komşumuza aitti. Aş eriyordum. Dayanamadım bir parça koparıp yedim." Bâyezid hazretleri, "Olsa olsa sebebi budur. Anne git o peynirin sahibi kimse, ondan helallik dile. Haklarını helal etmelerini iste" der.

helallik almak evet bence bundan çok güzel anlamlar çıkarta biliriz..eline sağlık dostum..

kul hakkı desek daha doğru olur herhalde... ;-)
Allah'ı Teala kul hakkı ve şirk halindeki tüm günahları affedeceğini bildirmiştir.
Bu yüzden kul hakkında dikkat etmek lazım! Ölülerin arkasından konuşmamanın mantığı da burdan gelir zaten ölen kişinin hakkını ancak ahirette alabiliriz...
pylşm için thx..
önemli bir konu doğrusu..

Geri