HARAKİRİ nasıL yapıLır...

bozo_

New member
Reaction score
0
Is this love that I'm feeling,Is this the love, th
ÖnceLikLe bu benim ilk konum japon sanatlarıyla ilgilendiğim için açmak istedim...

Karnı bıçakla deşmek suretiyle yapılan bir intihar sanatıdır...İç organların dışarı çıkmasını sağlayan bir tür Japon intihar geleneğidir.
bilinenin aksine samuraylar yaptıklarına hara-kiri değil seppuku derdi hara-kiri halk dilinde karın-kesmek, seppuku ise japonca'da karın yarmak anlamına gelir.
samuray sınıfının savaşta yenilgi sonucunda hayatta kaldıysa veya efendisine doğru hizmet edememiş samuraylara verilen onurlandırma amaçlı bir cezalandırma yönetemi..
Gerçekde savaşta yenilen samuray'ın böyle bir yöneteme başvurması zorunlu değildi kendi seçimleridir ve sadece samuraylara has bir yöntem değildir.

Zaman içerisinde harakiri 'seppuku' yapmanın verdiği acıyı azaltmak için intihar eden samurayın en yakın arkadaşı karnı kesme işleminden hemen sonra arkadaşının kafasını keserdi...

TEŞEKKÜR BTONUNA BASIN LÜTFEN:clap

beyler fazla resim buLamadımm daha fazla buLan oLursa bu konu aLtında topLanıR..

şimdiden teşekkürLer

ben bi video dan aldım upload ettim yeterince bilgi verebildiysem sağolun sizin elinizde de değişik resimler varsa bu konu altında toparlaya biliriz

yaa bu çekik gözlüleri anlamıyorum... sorunları nee ne biçim gelenek bu kendini oldurmek nasıl bır gelenek olur kı .. bide yedikleri igrenç ama sanırım onları çinliler yiyordu.. çinli bir atasözü var sırtı göpe bakan her hayvanın eti yenir diyee :saskin

emeğine sağlık kardeşim :goz:​

bu bi çeşit günah çıkarma durumu. şereflerini, onurlarını kaybettiklerini dusunen japonlar bu yola basvurur.
bıcak karın bosluguna saplandıktan sonra once saga, sonra yukarı dogru ilerletilir. eger kişinin can çekişmesi uzun surerse arkasında bekleyen arkadası kafasını keserek kişiyi oldurur ;)

Bunları anlamak çok zor.

afedersiniz ama bunlr gerzek galba :D

günümüzde bile adı yolsuzlğa karıştığı için,tamamen suçsuz olmasına karşı bunu onuruna yediremeyerek istifa edip intihar eden bakanları varsa,sahip oldukları ve korudukları onur şeref haysiyet gibi erdemleri saygıyla karşılamak gerekir bence.mafyası bile büyük afetlerde devletten çok yardım yapıyo insanlarına.

Bu Resimlerin Videosunu izlemiştim Anlamak İçin Japon Olmak Gerekiyor zannedersem ;)

resimli olarak anlatman iyi olmuş işine yarayan olabilir... :):)

bağdaş kurulup oturulur 3 ihlas bir fatiha okunur elimize aldıgımız katana gogus kafesinin hemen altına gelecek sekilde aniden batırılır ve ivedilikle sag tarafa dogru cekilir:):):

Geri